צ'ק בטחון - חוקי?

goanin

New member
צ'ק בטחון - חוקי?

שכירות: מה ההבדל בין צ'ק בטחון לערבות בנקאית? אמרו לי שזה לא חוקי לקבל צ'ק בטחון, אפילו אם הסכימו על כך שני הצדדים בחוזה.

מIתר לי

New member
זה חוקי

ומקובל להשתמש בזה רק כדאי מאד מאד לעגן את הצ'ק בחוזה

habubnik

New member
צ'ק בטחון קונים בדואר ואפשר לרשום בו כל סכום

שרוצים, ערבות בנקאית צריך להוציא מהבנק, לוקחים על זה עמלה מכובדת, וסכום הערבות חייב להיות בעו"ש (בגלל זה בד"כ ערבות בנקאית מבקשים סכומים קטנים וסבירים - חודש-חודשיים שכירות, וצ'ק בטחון מבקשים אפילו 30,000 ש"ח).

goanin

New member
צ'ק רגיל?

נתנו לו על סך של 10,000 ואנחנו מפחדים ממנו כי הוא אדם תאב בצע

habubnik

New member
אנחנו בדירה השניה ששכרנו נתנו צ'ק רגיל ע"ס

של 10,000 ש"ח אבל מאחור כותבים צ'ק ביטחון ככה שהוא לא יוכל להפקיד אותו סתם כשבא לו.

זה לא שהוא יכול להפקיד את הצ'ק בחשבון שלו סתם

השימוש בצ'ק ביטחון אמור להיות מעוגן בחוזה: על איזה סך הצ'ק, באיזה מצבים בעל בית יכול לפדות אותו ומתי הוא צריך להחזיר אותו. אם חתמתם על חוזה סטנדרטי, אז סביר להניח שזה נמצא שם תחת הסעיף של ערבונות. אם זה לא נמצא בחוזה וסתם נתת לו צ'ק על 10,000 ש"ח שיעשה איתו כראות עיניו, זאת כבר טעות שלך.

roaic

New member
נו באמת..

בעל הבית יכול להחליט ,רגע לפני שאתה עוזב את הדירה.........שהרסת לו את הריצפה במטבח...או שהרסת לו את האסלה בשירותים...למרות שלא נגעת בה. אז לך תוכיח עכשיו..... הוא יכול לפדות את הצ'ק ביטחון מתי שהוא רוצה...וזה לא קשור "לחוזה". עדיף ערבות בנקאית!

מIתר לי

New member
לא מדוייק

אם עיגנת את הצ'ק בחוזה (בדגש על סכום הצ'ק ומספרו) אסור לו ללכת לבנק לפדות אותו מתי שבא לו ואם הוא עושה זאת זהו סוג של הפרת חוזה ואפשר לתבוע לשני הצדדים בחוזה יש זכויות וחובות הבעיה מתחילה כשהצ'ק אינו מעוגן בחוזה עדיף שטר חוב גם על פני ערבות בנקאית

roaic

New member
נו בסדר ..אבל...

מי יקבע על איזה סכום יירשם הצ'ק?? מצד בעל הבית זה גם יכול להיות 20 אלף ש"ח....... איפה עובר הגבול?

אותו דבר כמו שקובעים את גובה שכר הדירה

בעל הבית יכול לבקש מה שנראה לו, אבל אף אחד לא חייב לשכור ממנו.

מIתר לי

New member
צ'ק ביטחון הוא לא בהכרח פתוח

וגם אם כן- ברגע שהוא מעוגן בחוזה זה לא משנה אם בעה"ב רשם שם 50 ש"ח או 500000 ש"ח, אסור לו לפדות ואם פדה זו עילה לתביעה.

ש'ק ביטחון

שיק ביטחון זה ש'ק רגיל שרושמים עליו שיק ביטחון, בתכלס זה לא ממש בעיה להפקיד אותו. שטר בטחון קונים בדואר וכדי להפעיל אותו צריך לפנות אם אני לא טועה להוצאה לפועל. ש'ק בנקאי זה ש'ק שיורד באותו רגע בחשבון ורק אם מחזירים אותו מקבלים את הכסף בחזרה. עולה בסביבות 13-14 שקל . ערבות בנקאית לא תמיד יורדת מהחזבון במקום אבל העמלה עליה הרבה יותר גבוהה כמה מאות שקלים.

למעלה