צ'קים

kariso

New member
צ'קים

שלום רכשתי שירות מבעל עסק ושילמתי לו בשיק רגיל (ללא קרוס וללא למוטב בלבד)השיק היה דחוי לעוד חודש וחצי. כעבור כמה ימים פנה אליי אותו בעל עסק ואמר שהשיק נגנב ועליי לבטל אותו בבנק ולהחליף את השיק שנגנב בשיק חדש. חשוב לציין כי בינתיים הוא גילגל את השיק קדימה לספק אחר שממנו נגנב השיק. פניתי לבנק וביטלתי את השיק ואמרו לי שהשיק הזה כמובן לא יכובד. שאלתי האם אני עתיד להיתבע או להינזק מזה שהשיק שביטלתי כבר גולגל לספק אחר .מה ההגנותש אני יכול להגן על עצמי(האם להכין הצהרה שעליה יחתום הספק הראשוני שאמור לקבל ממני שיק חדש במקום זה שנגנב?). האם אני בכלל חייב להחליף לו את השיק או שמבחינתי ברגע שנתתי אותו אני יוצא מהתמונה למרות שהור דחוי לעוד חודש וחצי. תודה

benedictine

New member
אתה עלול למצוא את עצמך חייב

אם בעתיד יבוא מישהו ויוכיח שהוא "אוחז כשורה" בשיק, הוא יהיה זכאי לקבל את הכסף. אם אתה רוצה "לצאת בסדר" עם בעל החנות, תן לו שיק דחוי "למוטב בלבד" לתאריך של מעל 6 חודשים לאחר מועד הפירעון הצפוי של השיק שראשוני. החתם אותו על מסמך שאם יבוא מישהו וינסה לגבות את השיק שנגנב, תהיה לך זכות לדרוש את השיק החדש בחזרה.

fedex1

New member
לדעתי

אל תבטל את הצ'ק. אין לך כל זכות לכך. בעל העסק אכל אותה וזוהי בעיה שלו. אילו היית נותן לו מזומן- גם זה היה הולך לאיבוד והוא לא היה בא לדרוש ממך את הכסף בחזרה. אם הוא מתכוון לפתוח בחקירה פלילית- אזי נסה לעזור לו ולראות מי גנב לו את הכסף ומשך אותו מחשבונך. (את זה אתה יכול לעשות) אבל מעבר לכך- באמת שאין לך מה לעשות אגב מקווה שלמדת את הלקח ולא נותן צ'ק שלא "למוטב בלבד"

למעלה