צ'קוטאי - הקעקוע

Microbyte

New member
צ'קוטאי - הקעקוע

מישהו יכול לספר לי מהו המקור שלו?

P0P

New member
מנהג אינדיאני עתיק נראה לי

מסמל שייכות לשבט מסויים או שאולי קעקוע של המאקי. חבר'ה אתם מוזמנים חופשי להסביר לי מה זה המאקי הזה, כי אני לא יודע עליהם כלום חוץ מכמה איזכורים ב-DS9.

tivol man

New member
ארגון א-ליגאלי

נלחם במשהו שבין הגבול הפדרציוני לגבול הקרדסי בהקשר הבאג'ורי אני חושב בהקשר לאיזה כמה חבר'ה שנשארו בשלטון שלא אהבו...אולי כן אולי לא. כל מקרה אם התשובה תגיע מאוחר מדי אני לא אהיה כאן כדי לקרוא אותה.

Bajoran Priest

New member
אהממ...

המאקי הוא ארגון שהוקם ע"י המתיישבים באיזור המפורז שנקבע בהסכם בין הפדרציה לאימפריה הקרדסית. המאקי מחו על כך שצי החלל ויתר על נוכחותו באיזור וטענו שבכך השאירו את המתיישבים חסרי הגנה מול עוינות קרדסית, ולכן החלו בהתעצמות צבאית ופעולות טרור כנגד הקרדסים. צי החלל פעל כדי לפרק את הארגון הנ"ל, בהצלחה חלקית בלבד. אההמממ...אזהרת ספוילר למי שלא צפה בחלל עמוק על בוריה... לבסוף המאקי חוסלו ע"י כוחות הדומיניון, לאחר שהקרדסים הצטרפו אליהם.

TUVIX

New member
חיפוש קטן היה מעלה בחכתך סיכום קטן

שעשיתי עליהם. המאקי זה ארגון מחתרתי שהוקם ע"י התושבים של הפלנטות שהועברו לקרדסים תחת הסכם השלום עם הפדרציה ששמו של אזור זה ידוע כהDMZ או האזור המפורז. הקרדסים הבטיחו לשמור על הסדר ועל השלווה, אך בפועל החיילים שהוצבו בפלנטות שדדו שברו ואנסו את התושבים. בגלל זה הוקם המאקי שנלחם בקרדסים, בגלל הסכם השלום הפדרציה הייתה חייבת להכיר במאקי כי פושעים וטרוריסטים ולעזור לקרדסים למגרם. אבל בגלל שרוב המאקי הם אזרחי הפדרציה ודיי הרבה מהם בני אנוש ובגלל שהרבה מחיילי סטאר פלייט מכירים את הקרדסים וכולם שמעו את הסיפורים על אכזרויותם הרבה קצינים מסרבים או נמנעים מלתקופ או לעצור את המאקי. בDS9 היו כמה פרקים טובים שקשורים למאקי. The Maquis I/II בפרק הזה סיסקו ודוקאט משתפים פעולה כיד לעצור חבר וותיק של סיסקו שהצתרף למאקי. For the Cause הפרק שבו סיסקו מגלה שחברתו קסאדי ייטס היא מבריחה בשירות המאקי For the Uniform אחד הפרקים הטובים של DS9 הפרק שבו סיסקו מתעמת עם מיקל אדינגטון מהנדס לשעבר ששירת תחת סיסקו בגד בו והצתרף למאקי וגם גנב ראנאבאוט. וגם בTNG היה פרק אחד מן הטובים בטרק יש לציין Preemptive Strike הפרק שבו רו לורן מסתננת לשורות המאקי כדי לעצור את שרשת הפיקוד שלהם. אך מכיוון שגדלה במחנות הפליטים היא נמצאת בקונפליקט נפשי לא קל. היא יודעת עד כמה הקרדסים אכזריים ואיך הם באמת מתנהגים לתושבים למרות זא היא נשארת נאמנה לפיקארד אך אט אט נאמנותה מחלפה צד. והיא עוברת לשורות המאקי.

tivol man

New member
ייכות שלו ושל משפחתו

לאבותיהם האינדיאניים הקדומים. קשור לדתם ולרוחות שלהם. אין איזכורים מי יודע מה פרט לכמה פרקי-התמקדות-ברוחניות המשעממת של צ'א-קואו-טיי

itstzar

New member
היה את הפרק שבו צ'קוטי מגלה

שאבות אבותיו הוכוונו ע"י גזע מתקדם של חייזרים מרביע דלתא, ותוך כדי כך אנו רואים גם זיכרון רחוק שלו בתור ילד שהוא ואביו ביקרו ב"שמורה" שלהם ופגשו שם אינדיאנים שעדיין חיים לפי המסורת והם ציירו על אביו את אותו הקעקוע שיש היום על צ'קוטי (בפרק אחר הוזכר שהוא צייר את הקעקוע הזה לאחר מות אביו ולאחר התקרבותו בחזרה לשורשים האינדיאנים שלו אחרי שכנער, זה לא בדיוק עניין אותו וזה בלשון המעטה
) ובפרק שבו הוא נפגש עם החייזרים והם רואים את הקעקוע על צ'קוטי הם בוטחים בו ומספרים לו על עברם של אבות אבות אבותיו. אה, והכי חשוב, לQ יש יותר גדול

למעלה