``הכל צפוי והרשות נתונה``
מישהו, שגילה שאני אסטרולוגית, סיפר לי איך לפני שנים היה אצל נומרולוג- וזה, לאחר שגבה ממנו את שמו, תאריך הולדתו ואת שמות הוריו, ניבא לו דברים שהתגשמו בחייו, אחד לאחד עד תומם. אמרתי, שאני מסתייגת מנבואות שמגשימות את עצמן. שבדרך כלל, אני מעדיפה לתת לאדם כיוון ואת חופש הבחירה שלו. ``אבל היה זה `נומרולוג קבליסט``` ענה לי הבחור ``וקבליסטים מאמינים שהכל נקבע לנו מלמעלה``… מפיו של איש קבלה המלמד אסטרולוגיה שמעתי, ש``הכל צפוי והראשות נתונה``. כלומר, אמר האיש ופירש: ``צפוי-מלשון ציפוי-מה שאנו רואים בעולם הגשמי, הוא רק הציפוי החיצוני של עולם הרוח, שהוא זה המוביל להתרחשויות הפיזיות. ואילו הראשות נתונה (לא רשות, כמו רשותו של בעל הבית, אלא ראשות כמו ראשות שלטונית) הראשות נתונה לו. כלומר, הפנימיות ששלטת מתחת לעולם החיצוני היא זאת שנתונה לנו. הנושא של קביעת הדברים הוא כה רחוק מהקבלה, כרחוק מזרח ממערב. מפני שכל העבודה כאן, היא עבודה עם נשמות!!! ובמילה אחת אפשר לשנות דרך וכיוון של בן אדם וזוהי אחריות גדולה מאד.`` סיכם האיש. ואני מאמינה, שאנחנו מתמגנטים אל התוואי של ההתנסויות שאותם בחרה הנשמה לחוות. אולם כל הזמן קיימת זכות הבחירה מחדש. כי אנו חיים על `כוכב הבחירה היחיד.` כלומר, הכל צפוי, בזאת שמה שאנו חווים הוא מה שאנו מזמינים (במודע, בתת מודע ובכלל). והרשות נתונה לנו, לשנות את התפישה ועל ידי כך לשנות את ההתנסויות. L&L TALYA