צפת

Bassman

New member
צפת

אני רכז נוער חופש בצפת... קרה לי מקרה מוזר שאני רוצה לברר משהו בקשר אליו. חילקתי חומר "חופש" בעיר העתיקה של צפת. קבוצת חרדים עברה על ידי, איימה עליי וניסתה לחטוף את חומר ההסברה ממני. הם לא הצליחו לקחת ממני את החומר (אני בנאדם גדול...) אז הם התחילו לקלל אותי, ואף הזמינו כמה חברים שלהם... אחרי כמה זמן הקיפו אותי כ 15 חרדים, לקחו לי את החומר באלימות וזרקו אותו לפח הקרוב. זה לא הפסיק שם... הם התחילו להתנהג באלימות, תוך כדי דחיפות וכד´... כמה חברים שלי שעברו בסביבה העיפו את החרדים ממני... השאלה שלי היא ככה: מה אני יכול לעשות בקשר לזה? זאת אומרת מבחינה משפטית...

כחלחל

New member
ביריונות חרדים

א. תלונה במשטרה על תקיפה, רצוי עם עדי ראיה ואולי גם טופס שיחרור חדר מיון, רצוי גם להיות מסוגל לזהות את התוקפים ומהיכן הגיעו. ב. בפעם הבאה תצטייד במאבטח/ים וצלם וידאו ותחלק את החומר בדיוק מול הישיבה שלהם תוך כדי צילום אלו שמתקרבים אליך. ג. אל תסמוך על המשטרה שתגן עליך, אין כזה דבר, תהיה מוכן להתגונן ולספוג וגם לתפוס ולזהות את תוקפיך. (כלומר תדאג שהחברים שלך יהיו בסביבה על כל צרה שלא תבוא)

israelberger

New member
אין לך ממש מה לעשות...

אם תחליט לתבוע אותם קרוב לוודאי שהשופט יחליט שמה שעשית זה מעשה פרובוקציה שהתחיל את העימות.

begone

New member
אם אתה רוצה את דעתי

לדעתי הרבה יותר יעיל ובטוח לחזק חילונים מבולבלים מאשר לנסות להחזיר בשאלה חרדים מיליטנטיים. תלך על הציבור החילוני - אנחנו צריכים שהם ידעו מה זה חילונות, מה זה חופש ומה זה הבלוף המכונה דת. זה יותר בטוח, הרבה פחות אלים ובעל סיכויי הצלחה הרבה יותר גדולים. במילים פשוטות: אם אנשים רוצים להרביץ לך, כנראה שאתה לא בדרך הנכונה.

notafish

New member
להיות איש חופש בצפת זה בטח כמו../images/Emo19.gif

להיות יהודי בכינוס שנתי של הקלו-קלוקס-קלן... ברצינות - כל הכבוד על האומץ והנחישות! אבל כמו שציינו, כדאי לרכז מאמצים בתחומים שאפשר להיות אפקטיביים. את התחום של החרדים הייתי משאיר ל (או עובד עם) החבר´ה של "דעת אמת" - נראה לי שהם מדברים בשפה של החרדים, ודרך הפעולה שלהם היא היעילה ביותר למגזר זה. כנציג "חופש", הייתי מתרכז בלהעיר את הציבור הלא-חרדי למקרים של כפייה דתית - של פגיעה ממשית של החרדים באורח החיים החילוני - ללמד את הרוב הדומם שאינו חייב להבליג ו"להתפשר" כל פעם שאיזה חרד נעלב - שגם לחרדים מותר להתפשר! *ב*ה*צ*ל*ח*ה* !!!

alon14

New member
לאו דווקא...

...יותר כמו שחור בכינוס של הקו-קלוקס-קלאן (ה-KKK, או בקיצור ארגון החארות הגזענים והמטומטמים)

למעלה