צפת ועתיקותיה

qwe41

New member
צפת ועתיקותיה

יש טענה שהמשיח יבוא מצפת.אומרים שליד צפת נמצא שער שדרכו יכנס המשיח,והשער יפול ברגע שהמשיח יכנס.איך נקרא המקום הזה?באיזה מקום עומד השער?

אני חושב שהמשיח יבוא מירושלים

המשיח יכנס לירושלים דרך שער הרחמים , על גבי חמור לבן. אתה תמתין בצפת , אני ימתין בירושלים. כאשר הוא יגיע לצפת שלח לי SMS ואני אטוס במהרה לשם.

pinzo01

New member
מיודעי דבר

הוא יגיע עם ויאנו לבן שזה חמור טורבו סביב צפת קימים כמה שערים האחד נמצא בראש מצוק עכברה והשני נמצא בכניסה לקרנטינה העותמנית אם יגיע מעכברה אין לו מה לחפש בצפת ולו בגלל העליה שהחמור לא יסחוב ואם יגיע מהקרנטינה הרי שם יהיה חייב להשאר עד שיבוא המשיח או המודיר התורכי ...

כל אחד יכול להמציא אגדה......

אבל הסיפור המקובל ביותר הוא הסימטה שמתחברת לרחוב בר-יוחאי, סימטה ברוחב כ-45 ס"מ ונחשבת לרחוב הצר ביותר בארץ. למטה היתה גרה אשה בשם יוכבד שטענה שאלוהים התגלה לה בלילה, ואמר לה שהמשיח כשיבוא, ינחת בצפת ויעבור דרכה. לכן כל בוקר היא היתה מכינה תיק קטן עם כריך ופרי ומים למקרה שהמשיח יעבור, ובערב כשהוא לא עבר, אכלה את האוכל בעצמה, וכך משך עשרות בשנים. בינתים היא מתה והמשיח לא הגיע, וכמורי דרך לזיהוי המקום קראנו לסימטה :"סימטת יוכבד". היום החליטה עירית צפת להפוך את האגדה למציאות והציבו שלט הקורא לסימטה בשם:"סימטת המשיח". אגב, השלט המביש המפלה בין ישראלים ותיירים בנושא שעות המנוחה, סולק בינתים. חוץ מזה, השער העתיק היחידי שישנו הוא השער של הקרנטינה לשעבר שרק הוא נשאר ממבנה הקרנטינה בתקופת המגיפות בצפת, ואין לו שום קשר לאיזו אגדה על משיח כל שהוא.

ימשיכו למכור לוקשים......

היה אצלי היום חבר שקיבל לקרוא את המחקר שלי על התורה, והוא המום מהעובדה שכל הזמן מוכרים לנו לוקשים ואנחנו מאמינים, כי החילונים לא קוראים ולא מכירים בכלל את התורה ולא צריך להיות חכם גדול, הכל כתוב בעברית. ואז הראיתי לו את הספר שקיבלתי היום "דמויות מן המקרא" כתב הרב עדין שטיינזלץ (אבן-מלח) כשהדמות הראשונה היא אברהם אבינו והמשפט הפותח: "....אברהם אבינו היה גיבורו של סיפור אופי גדול במקרא....." ממי לקחת דוגמא? זה שמכר את אשתו לזנות פעמים? שבמקום לנהל משא ומתן כמו סוחר או כמו בן אדם, הוא רק מקלל את הצד השני כי יש לו גיבוי ? גירש את אם בנו רק כי שרה דרשה זאת? רוח אמרה לו לשחוט את בנו והוא עושה כן? בנו למד ממנו וגם הוא מכר את אשתו לזנות? קיבל את המלאכים וכיבד אותם בחלב,גבינה ו.....בשר , אופי עלק......

qwe41

New member
הכוונה היא לבית הכנסץ העתיק במירון

תודה רבה,אך בפורום האחר כבר גילו לי.הכוונה היא לבית כנסת העתיק במירון.אם המשיח יבוא מצפת,המשקוף של בית הכנסת אמור ליפול.אך בכול זאת תודה על נסיונות העזרה.

et7

New member
הכל בעיני המתבונן

מה שמקובל כיום לא מקובל בעבר ולהיפך למיטב זכרוני שמעתי שהיו מקדשים בהן היו בתולות חלק מהביקור יש שאומרים לא רק כי שרה בקשה ממנו אלא כי ישמעל ציחק עם יצחק (היום יושבים על זה בכלא) לרוב ברי הדעת ברור שהתנ"כ הוא לא בדיוק היהדות היום אלא ספר המציג סיפור הסטורי של העם היהודי ואבני דרך ראשונות בעיצוב העם והאמונה היהודית שמה ששימר אותה למשך כמעט 4000 השנה האחרונות היא היכולת להסתגל ולהתגמש למרות פגיעות קשות בבסיסי האמונה ופיזית בבני ישראל. שיהיה מחקר מוצלח

אז הנה סיפור

באחד הימים הדרכתי אוטובוס מלא נערים חרדים עם הרב שלהם. משך כשעתיים שמעתי פה ושם התבטאויות בגנות היותי חילוני ושאני בטח בור ועם הארץ ועוד כהנה וכהנה. האתר הראשון היה המיצד החשמונאי בפארק קנדה והודעתי פעמים ברמקולים של האוטובוס:"נא לרדת מהאוטובוס ולא להתפזר, להסתדר כולם זבלא וזבלא". בעוד כולם נדהמים, אני חוזר על ההודעה:"נא לרדת מהאוטובוס ולא להתפזר, להסתדר כולם זבלא וזבלא, קדימה, זבלא וזבלא". כמובן שמיד קמה מהומה, וכל התלמידים פנו אל הרבי שחיך, וענה להם בשקט:" עברתם על איסור חמור של הלבנת פני אדם ברבים. ואילו מורה הדרך בחוכמתו ענה לכם באופן שצריך להבהיר לכם שהוא מכיר את התורה הרבה יותר טוב מכם. וכעת תחשבו על מה שאמרתי ולמה מורה הדרך יודע יותר טוב מכם, ובינתיים תסתדרו זבלא וזבלא". כעת הם בכלל התפלצו כשגם הרבי שלהם חזר בדיוק על המילים שלי. אחרי שהוא הסביר להם, יתר הטיול עבר בשקט עם יחס של כבוד אלי.

מאיר גם בצפת משפצים והמראה משתנה

לפני כשנה שינתה הסימטה צורה. מצ"ב צילום ה"אחרי". הבית השמאלי שכנראה נמכר, שופץ וצופה באבן. את השלט אכן הסירו. אני אהבתי את המראה ה"לפני" כפי שהיה בצילום שלך.
מפי תושב מקומי הבית נמכר ובעל הבית החדש שיפץ את הבית.

הבית השמאלי המחודש

והנה גם סיפור: יש לי בצפת מערך הדרכה שסובב בנקודות העיקריות עם המון סיפורים (המסלול בן 2-3 שעות לפי רמת הענין של המטיילים) מבית בוסל והבנין הבריטי, דרך המדרחוב, יורדים במעלות הגרדום 285 מדרגות לבית אשתם ומשם חזרה דרך הסימטאות ובתי הכנסת וסיפורים נוגעים כולל על בית הקברות עם למשל הקבר של ה-רב/שודד/רב ודרך ככר הגנה בר-יוחאי והחוצה. המערך בנוי כך שניתן להתחיל בכל נקודה במסלול. מיד אחרי סימטת יוכבד ישנו בית הארחה שלא ניתן לזהותו אלא אם קוראים את השלט הקטן שעל חלון דלת הכניסה. מעל הדלת מתחת למרפסת הקומה השניה מחובר לקיר פטיש-חוצבים (מעין מקוש קטן) שאלתי בבית למה מקוש? ענו לי שזה סימן כדי שימצאו את בית ההארחה מיד, ובלי שהם יצטרכו להתרברב בשלטים מפוארים. וכאן אני מספר את הסיפור על מין שאינו מינו= מוהל פתח חנות בעיר, ומעל דלת הכניסה תלה מגפיים. נכנסים אנשים ושואלים אם הוא מוכר מגפים? הוא עונה שלא, הוא מוהל. אז שואלים - אז אם אתה לא מוכר מגפיים אלא מוהל, למה אתה תולה מגפיים ? והוא כמו יהודי, עונה בשאלה - אז מה אתה רוצה שאתלה שם ???

צילום יפה וסיפור נחמד ../images/Emo45.gif

אני מכיר גרסה אחרת לסיפור על מוהל שתלה שלט עם ציור של משקפיים מעל לדלת.

למעלה