צפרה - לא רע, אבל...

yaelish89

New member
צפרה - לא רע, אבל...

תקציר מנהלים: אוכל טוב מאוד, אבל לא חדשני, ובעיניי – ב-setting פשוט לא נעים. רוצים אוכל מהז'אנר הזה? לכו לקבל אותו במקום אחר.

אז אחרי שבן הזוג השתמש ביוזר בהשתלטות עוינת, החלטתי לקבל השראה לכתוב גם. הפורום הזה הוא המעיין הבלתי נדלה שדרכו למדתי כמעט על כל מסעדה שבה היינו בזוג או הייתי אני בפורומים אחרים והגיע הזמן לתת לו משהו חזרה
ומעבר לזה, אחרי שקראתי את שגיא כהן שכתב היום בהארץ על המסעדה החדשה של קונפורטי, טופולופומפו - הצלחתי לנסח לעצמי ופחות או יותר גם לכאן מה הפריע לי.

אחרי שבוע של לימודים ועבודה כבר ציפיתי לחזור ללילה זוגי בבית ASAP, אבל טלפון מהבנזוג בחמש הודיע חגיגית ש"חודש לא אכלתי בצפרה" ודקות ספורות אחר כך נתבשרתי שהוזמן מקום לשבע ורבע. למרות שידעתי שההכרזה שלו שקולה להכרזה שלי כשאני נכנסת הביתה אחרי יום שלא הספקתי לאכול בו "אני גוועת ברעב!!! לא אכלתי שנים!!!" מבחינת הנכונות האובייקטיבית שלה – בהחלט חשבתי שלמרות שאני מהמסעדה, בפעם פעמיים שהיינו בה, לא נפלתי - מגיע לו הפינוק של אחת המסעדות האהובות עליו שנמצאת יריקה ממקום העבודה שלו. גם הוא עובד קשה (למרות שהוא מסרב להודות בכך).

נכנסנו והושבנו על ידי המארחת הקורקטית באחד השולחנות שבמרכז המסעדה, שהייתה יחסית ריקה בזמן שהגענו. כיוון שהיה יום חמישי יכול להיות שהשולחנות הזוגיים באזור הצדדי וטיפה יותר אינטימי היו כבר מוזמנים ובכל זאת המיקום היה מבאס משהו, אם כי היה מפריע לי פחות אלמלא הסמיכות הלא נעימה לשולחן הקרוב שיושביו היו קולניים בצורה שדי הקשתה על הדיון רב המשמעות שניסינו לנהל (איזה צבע סטטוסקופ לבחור: הלב אומר צבע בהיר – למשל אפרסק - שיכניס קצת שמחה לאפרוריות של מחלקה פנימית, הראש אומר צבע כהה וסולידי כדי שמנהל המחלקה לא יחשוב חלילה שאני קלת דעת. ההחלטה הסופית – כחול בהיר, לא פרוע מדי אבל ידגיש לי את העיניים
). שכנינו שיקפו את רוח המסעדה בעיניי: רעש. ושואו, שהאוכל, גם אם הוא מוצלח, והוא מוצלח – משחק בו תפקיד קטן משהוא אמור, מבחינתי. ומבחינתי אם יש בי אהבה – היא תיאמר בשקט. אבל כנראה שקונפורטי לא חושב כמוני, וגם לא אהובי שאוהב את האוכל שלו חריף כמו השכל שלו.

פתחנו ב"בודהה משוגע – נבטים, דיקון, אפונה פריכה, שומשום בויניגרט ווסאבי מוקצף". מנה שהבנזוג אוהב את הרוטב שלה מספיק כדי לאכול אותו לבד, ובעיניי הוא מתוק מדי בפני עצמו, במידה שגרמה לי לא לאהוב את הסלט הזה בפעם הראשונה שאכלתי אותו, אבל הפעם הצלחתי להגיע לאיזון בינו ובין החריפות, שעל רקע הפריכות יוצרים יחד מנת פתיחה מאוד מוצלחת שמממשת בצורה נהדרת את מטרת פתיחת התיאבון.
לעיקריות, קיבלנו (פחות או יותר ביחד, ובזמן סביר לאחר שסיימנו את המנה הראשונה, ופה היתרון היחיד של המסעדה בעיניי על פני "זוזוברה" – היעדר הקונספט המגוחך של "מה שמוכן יוצא" שלא ברור אם מטרתו לגרום לך להרגיש אסיר תודה על כל פיסת אוכל שמגיעה לשולחן, לאפשר למטבח לעבוד בצורה כאוטית או סתם להוות בידור וחומר למשחק ה"מה יגיע עכשיו?") שתי מנות קארי – "גהאנג פד גאי – נתחי עוף, ירקות עונה, בזיליקום בקארי בוטנים תאילנדי" עבורו ו"בנגלאדאש קארי – דלעת, תפוחי אדמה, חומוס, טופו, עדשים וגרעיני דלעת בקארי הודי" עבורי. הוא, שטעם את שתי המנות, חזר ואמר ששתיהן מצוינות. והמנה שלי אכן הייתה מצוינת – הדלעת אולי הייתה טיפ-טיפה קשה לשיניים הרגישות שלי אבל זה באמת קטנוני ואולי אף היה חלק מהחן של המנה שרוב המרכיבים בה עוטפים את החך ברכות נהדרת. הבעיה העיקרית שלי עם המנה – לא היה בה שום אלמנט שהיה שווה את 28 השקלים אקסטרה שצריך לשלם עבורה לעומת המנה מזוזוברה, "מסמאן קארי – נתחי טופו, דלעת, קישואים, בוטנים כתושים ותבלינים טריים" או את ה-7 שקלים אקסטרה לעומת מנות הקארי של "בית תאילנדי". נכון, המנות לא זהות. אבל לא נראה לי שתוספת הכסף היא על העדשים והחומוס. אני חושבת שהתוספת היא על המיצוב, המיתוג, התחושה שאתה אוכל במקום אקסקלוסיבי עם מלצריות שיודעות לדקלם את המנות האקסטרה מיוחדות ש"לא כל אחד יבין" (ציטוט לא מדויק ממלצרית עבר) ועם Zepra's happy water. אין לי בעיה לשלם על אוכל טוב (הרי אני באה ממורשת ה"על בזול משלמים ביוקר") – אבל זה מקום שכל כך מקשה עליך להבדיל בין עצם העניין ובין המסביב, הזיקוקים, והאדרת השונה והמיותרת ששמו על האוכל האסייתי. כנראה יש מספיק אנשים שנבדלים ממני בגישה (עם הערב המקום הלך והתמלא ואת הנאת השכנים לא היה קשה לשמוע), אבל אני רוצה להרגיש שגם אני וגם המקום שם בשביל האוכל והחוויה הנעימה, לא כדי לייצר buzz.

החלטנו לוותר על קינוח לטובת התכרבלות מול "הסקס של מאסטרס" (מומלץ! חינם ב-VOD של הוט). החשבון הסתכם ב-221 ₪ לפני טיפ, לארוחה שאמנם הייתה ממלאת כראוי לקארי אבל כשנזכרים שכללה שתי עיקריות וראשונה אחת בלי שתייה או כל תוספת אחרת, ולפני טיפ – זה יקר. מאוד.

להבא? הבנזוג כנראה ימשיך לפקוד את המקום וליהנות שם מאוד. כשאתלווה אליו כנראה אהנה גם אני – מהאוכל ומחברתו אבל לא מניחוח ההגזמה הפרועה שנודף מרגע הכניסה, ואת המשכורת הסטודנטיאלית שלי אשתדל לנתב למקומות אחרים (שבפועל כנראה יהיו הקפיטריה של בילינסון – שבניגוד לכמעט כל קפיטריה בית חולימית אחרת שמעתי עליה טובות, מבטיחה לדווח בבוא העת אם מישהו מתעניין.)

pix37

New member
זו כנראה נכות קולינארית שלי

אבל אני פשוט לא מצליח להתחבר למסעדות של קונפורטי - ככל שאני קורא עליהן יותר (כולל ביקורת אוהדת מאוד היום של שגיא כהן בהארץ) פחות בא לי אפילו לנסות אותן.

ניסיתי להבין מאיפה הרתיעה שלי מהן ונראה לי שמקורה דומה לרתיעה שלי מאל באבור, ההרגשה שמתייחסים אליך כאל DNA עם כרטיס אשראי - וההרגשה שמדובר במיזמים עסקיים ולא במסעדות. אם יש משהו שאני שונא כאשר אני יוצא לבלות הוא הצורך לעמוד תמיד על המשמר ולפעול כצרכן נבון בכל שניה - אחרת ישחילו לך את האלמנט.

דחילק - אני בא לבלות לא לעבוד, אני רוצה להנות ולשחרר ומוכן לשלם על זה - ואני יודע שמסעדה (כל מסעדה היא עסק) אבל תנסו לייצר הרגשה של ארוח אמיתי ואל תכניסו אותי למגננה.

השורה האחרונה שלך כל כך מדויקת!

התחושה של המגננה היא בדיוק תחושתי במסעדות כאלה.

yogi3127

New member
תימצתת במדויק את מה שאני חושב...

לא סתם אני לא חוזר אל המסעדות שלו אחרי ביקור אחד

גסטרו

New member
ברוכה הבאה- מקווה שתמשיכי לכתוב

כולל על חדר האוכל של בילינסון . זה של מאיר השתפר מאד לאחרונה (שיפודי הודו , חומוס, סלט גזר פיקנטי ולקינוח סלט גזר עם אפרסקים משומרים ואננס- זה ביום ד האחרון והיו עוד הרבה אפשרויות )

צפרה שווה רק בעיסקית צהרים . המנות שלקחתם הן מהזולות בעיסקית . מאידך הקינוחים הם הצד החזק של המקום אתמול בצהרים בקושי התגברתי על הדחף לסטות מהאילון לאכול את עוגת השוקולד החמה עם גלידת דובדבנים של צפרה- מהקינוחים הטובים בעיר לטעמי

בצהרים הם מוציאים את המנות לפי סדר מוכנותן ממש כמו בזוזוברה !

ולסוגית הצבע- כחול - קונים כולם, הייתי הולכת בכל זאת על אפרסק (וגם מבקשת מתנה את מכשיר האקו הנייד
)

החתולית

New member
על הדיווח ו
לכותבות

או ברוכה היוצאת מחושך הקריאה לאור הכתיבה :)

אחרי שתי עסקיות בצפרה, החלטתי לוותר, בין השאר בגלל מה שאת ופיקס ציינתם, לגבי האווירה והשירות.

אני הייתי בוחרת אפרסק...

bruno01

New member
אני חושב שסיכמת ממש יפה את התחושה

שלי לגבי המסעדה, ופיקס הוסיף את הסיכום לסיכום

בין מנות שמרגישות לי שלא שוות את מחירן, לבין תחושת המגננה הזו, זה ממש לא המקום בשבילי, למרות חיבתי האדירה לאוכל אסייתי.

תודה על הדיווח הכיפי (אני באמת צריך להתחיל לצפות בסקס של מאסטרס).

inבאלי

New member
ברוכה הבאה

הדיווח שלך מצטרף לדיווחים קודמים על צפרה עם אותה המסקנה של אוכל יקר ללא פרופורציה.
בהצלחה בשלב הבא בהכשרה, וברור שאפרסק עדיף על כחול...

RandS

New member
אני הייתי מאוהדי צפרה אבל...

בפעם האחרונה שהייתי כבר לא נהניתי. הכל היה לי מתוק מדי, עמוס בפאסון ובעיקר רוחו של אבי קונפורטי הביטה עליי מכל מקום. משום מה חשתי כאילו אני מעודדת את כל מה שאני לא אוהבת בעולם המסעדות.

למעלה