צפרדעית- מחפשת בית

מאמאסאן

New member
צפרדעית- מחפשת בית

את סיפורו של אוסף הצפרדעים שלי, סיפרתי כאן, לפני זמן מה. הוא הסתיים בקריאה נואשת לכל מכרי, לחדול מלחשוב עלי במונחים של, משתכשכת בשלולית, להשקיע מחשבה ויצירתיות , במתנות שהם מביאים לי מחו"ל, ולימיי הולדת. כבר שמעתי סיפורים חסרי טקט, "ראינו צפרדע, ונזכרנו בך." דיי, תיזכרו בי כשאתם קונים ספר, דיסק, או בשעה שאתם מקבלים טיפולים מענגים, בספא. תתאמצו קצת בשבילי, הקלות הבלתי נסבלת של מציאת פיתרון מקורי, כמתנה עבורי, יוציא אותי למסע נקמה, בו תצטרכו להתמודד עם כל קיטש, כמו למשל, שתי יונים מחרסינה לבנה, מתנשקות בחיבה, שנשמרות בבוידעם, מזכרת מסבתי. אמש ביקרה אותי חברה, היא לא באה לבד, צפרדע ירוקה (ואני חייבת להודות, יפיפיה) שמשה לה לחברה, היא היתה מאושרת כשחייכתי, היא לא יודעת שהחיוך הזה, עלה מתוך מחשבה "זיידונית", אני כבר רואה בדימיוני, את שתי היונים המתנשקות, ניצבות כלאחר כבוד, על המזנון המעוצב, אצלה בסלון.

מאמאסאן - לפני שאת מוציאה את זוג

היונים של סבתך למסע נקמות מתוק, בדקי היטב אם אין להן ערך כספי משמעותי. מה כתוב על תחתיתן? יש חותמת? אם תבדקי ותכתבי, אולי תגלי שחבל להוציא אותן למשימת התאבדות...

מאמאסאן

New member
רק בשביל המבט של שאט הנפש

שלה, יהיה שווה, מה גם שבתחתית יש חור, ולצידו כתוב "נעמן",שזה שם המפעל ולא נראה לי שזה אינסטרומנט בעל ערך מיוחד. עכשו נראה מי יבלע את הצפרדע, לרוחב.

ranlir

New member
נא לא לזלזל בנעמן../images/Emo39.gif

לידעתך !!יש אספני נעמן נאמנים המחפשים את מה שאת חושבת שאפשר לזרוק לפח הזבל הקרוב.אם תודיעי להם מראש הם ימתינו לך ליד הפח.

בדיוק רציתי להגיד!

החותמת הזו היא הסיבה ה(כמעט) יחידה שאני לא זורקת את הסרוויס המהוה של סבתא שלי (מרוב שטיפות במדיח. בזמנה הוא ממש לא היה מהוה, אלא אפילו חגיגי). לא שאני אספנית נעמן, חס וחלילה, אבל אני יודעת שיש כאלה שהם כן, ואני חולמת שיום אחד מישהו מהם יציע לי בוכטה עבור הסרוויס ההוא.

ranlir

New member
נעמן פורצלן../images/Emo39.gif

מי זוכר את כדי היין של נעמן עבור כרמל מזרחי משנות ה50 ? כדים בסגנון ארץ ישראל בית ראשון.אני זוכר כי יש לי כאלה והם כמו חדשים ולדעתי גם יפים.זה אומר שהם ברמה ואיכות גבוהה.

broadaxe

New member
לפיגורינות של נעמן יש ערך אספני

כנ"ל לכל כלי בודד שלהם משנות השישים-חמישים, עדיין לא ערך מהותי אבל יש מגמת נסיקה. אש"י, לצערי (ולצערך) לסרוויס של נעמן כנראה שלא יהיה אף פעם ערך אספני, במיוחד אם הוא שחוק. חברות קרמיקה ישראליות אחרות בעלות ערך מתגבש: פלקרמיק, קדר. אבל מה אני מבין.

אכן לצערי,

אבל יש לו ערך נוסטלגי בעיני - כאמור הסרוויס שברשותי היה של סבתא שלי (אם כי הייתי מעדיפה שהיא תוריש לי רוזנטלים).

ranlir

New member
לצערך ולשמחתך../images/Emo39.gif

באם הוא במצב מצוין יבוא יומו.מה עוד שהוא מהימים הטובים והנאיבים ההם.

Markup

New member
חחח. התניה פסיכולוגית. קשה להיפטר

מזה. זה כמו אישום שווא (להבדיל כמובן) שנידבק במישהו. מי שרואה צפרדע צריך לזכור לא רק אותך (שזה כבר אוטומטי) אלא גם את הבקשה שלך שזה יותר מסובך כי זה משפט שלם. לא נורא.. אבל תוכלי לבנות אוסף בולים בנושא צפרדעים אם עוד אין לך. אגב גם אישתי מחבבת את הירוק הזה וכל פעם שאני רואה צפרדע אני נזכר בה. בגלל זה ההודעה שלך משכה את המבט שלי. הדגמים הקודמים של פורשה מזכירים צפרדע...

אסף? אתה עוד בסדר? לא קרה כלום?

קראתי כמה פעמים את מה שכתבת על אשתך: "..וכל פעם שאני רואה צפרדע אני נזכר בה".
אוי, אוי, אם אשתי היתה רואה משפט כזה שאני כתבתי, הייתי צריך לחפש ביצה אחרת לגור בה, ושבועיים לשיקום הפרצוף.

ranlir

New member
על צפרדעים../images/Emo39.gif

באם לא שמתם לב הצפרדעים חוגגים בעולם וכל זאת מגיע מסין שאמונתם ותורתם אומרת שהצפרדע מסמלת עושר והצלחה בתחום הכלכלי.רק עכשיו ירד לי האסימון.

למעלה