צפצופים בריאות

מוטימוט

New member
מטפל ולא פסיכולוג

שלום אדומה כבד תוקף ריאות הינו מצב ידוע וכפי שציינתי, פחד, לחץ, עייפות, מצב רגשי ועוד עלולים להוות טריגר להתקף אסטמה - אבל בל נשכח, זהו טריגר ולא מקור הבעיה. והעיקר, אנחנו מטפלים ברפואה משלימה ולא פסיכולוגים בעלי הכשרה מתאימה ולכן, אין אני רשאי, רוצה, ומאמין שאני צריך לחפור בנפשו של המטופל - חד וחלק. .

freearth10

New member
אם אתה מטפל בגוף-נפש

אתה אכן צריך להתייחס הן לגוף והן לנפש.

אדומה2

New member
מטפל ולא פסיכולוג

יפה אמרת מוטי. אבל מה עם כל הפאן הנפשי רגשי והיותך מטפל בשיטה שאינה מפרידה בין גוף לנפש? ומה עם כל האספקטים הרגשיים שיש בגוף ובאיברים? כשכתבתי את דבריי לא התכוונתי שאתה או אני נעשה עבודה ששוות ערך לעבודת פסיכולוג, מהסיבה שכתבת בכותרת שלך ואני אימצתי אותה בכותרת שלי. אבל ירידה לעומקם של דברים, להבין מאיפה הדברים מגיעים, להאיר את הדברים כדי לתת למטופל רעיונות נוספים לפתור את הבעיות מהשורש ולא רק סימפטומטי (שזה חשוב גם כן) בעיניי הוא חלק בלתי נפרד מהיותי מטפלת. אז יכול להיות שיש לנו פה ראיה שונה של הדברים. בקשר לטריגרים ורגשות- אתה יכול לקרוא לרגש הזה, כעס, Liver Qi stg. זה גורם לאסטמה. המטופל שלי, שהוריו התגרשו כשהיה קטן, סיפר לי שהיה לו כעס גדול מאוד על הוריו, כעס שסחב איתו מאז עד לגיל 29 והפלא ופלא, כאשר גילה את מקור הבעיה ועבר שינויים בנושא והתמודד עם הכעסים בשיחות עם הוריו, חלה החמרה בהתקף אחד, ואז נעלמו ההתקפים כליל. אז אנחנו יכולים להתווכח על תיאוריה מפה עד שנה הבאה, אבל עם קליניקה אין לי מה להתווכח אלא ללמוד. לא כל פעם שמדברים על נפש או מזכירים את פרויד או כל פסיכולוג אחר, צריך לחשוב מיד שמטפלים ברפואה משלימה הם פסיכולוגים. כשחברה שלי מקשיבה לצרות חיי ולדברים שקשה לי איתם והיא נותנת עיצות או סתם מקשיבה, אין זה אומר שהיא פסיכולוגית שלי. ודרך אגב, עם כל השוני בין רפואה סינית ופסיכולוגיה, יש הרבה מאוד דומה.

למעלה