צפצוף מהשכנים

lightanddark

New member
צפצוף מהשכנים

שלום,
בסופי שבוע (ומסתבר שגם חגים) יש מין צפצוף שמגיע מהבית של השכנים ולא מפסיק במשך שעות ולעיתים גם לתוך השעות הקטנות של הלילה. אין לי מושג גם מהיכן הוא מגיע, רק שהוא מגיע מהבניין ממול.
לא נראה שלמישהו אחר מהשכנים זה מפריע (הרוב גם מבוגרים אז אני לא ממש בטוחה שהם שומעים את זה) וזה נראה לי טיפשי להתקשר למשטרה בשביל צפצוף אבל זה כבר מוציא אותי מדעתי. האם ניתן להתלונן בכלל למשטרה על דבר כזה? והאם הם בכלל יעשו משהו בנידון?
תודה מראש

ykiki

New member
עבירת "מטרד ליחיד"

המשטרה מטפלת רק במטרדי רעש שחוצים את הסף שנקבע בחוק (כלומר, חזקים מידי), ולא מטפלת במטרד שמפריע בגלל היותו מונוטוני ומתמשך, למשל.
מטרד כזה מופיע בפקודת הנזיקין (סעיף 44), והדרך לאכוף אותו היא אזרחית (קרי, לא פלילית ע"י המשטרה) ע"י תביעה (למשל, בביהמ"ש לתביעות קטנות).
בתור התחלה, צריך לברר את מקור הרעש המדוייק. אח"כ פונים בכתב לבעל הנכס ומבקשים שיפסיק את המטרד, ואם לא מצליחים - מגישים תביעה כאמור, שמבקשת גם להפסיק מייד את המטרד וגם לפצות אותך כספית. אפשר בקלות לכתוב ולהגיש תביעה כזו גם בלי עו"ד, פשוט כותבים בשפה פשוטה וברורה מה הסיפור, מתארים כיצד זה מפריע ומה ניסית לעשות כדי להפסיק את המטרד (פניות חוזרות ונישנות לשכן וכו').
יש אפילו ערך כזה בויקיפדיה, ולא מעט מידע באינטרנט.
בהצלחה.

דבר עם השכן

אם לא נעים לך או שאתה לא יודע מיהו השכן המרעיש, שלח מכתב אנונימי לכל השכנים ותסביר את המטרד. כמעט מאה אחוז שזה יפתור את הבעיה. אם לא בפטר, אל תאסס להתלונן במשטרה (ותציין כמבון ששלחת מכתבים).

אם מדובר על שכנים דתיים, יש סיכוי שמדובר בשעון מעורר שהם פשוט לא רוצים לכבות בשבת. היה לי שכן כזה. אחרי שדיברתי איתו, הוא מאז פשוט מכניס בבוקר אחרי שהתעורר את השעון מתחת לשמיכה - וגמרנו. אין רעש. (הוא לא ידע שהשכנים שומעים את זה)

למעלה