צפע מאתמול

מי אמר שהוא שם עליו את זה?

אולי זאת היתה התמונה שלפני הראשונה? והנחש יצא ישר בזעם?
אז חכו שהוא יגיב... וזאת ממש תמונה יפה!

dreaming h

New member
קשה לי לדמיין

מישהו מתקרב כל כך לצפע שזה עתה מבליח מתחת לקרש... הקרש הזה הונח על הנחש.

tal901

New member
להרגע...

כל פעם שיש מישהו שמצלם או שואל שאלות על נחש ארצישראלי אתם נתקלים בפניקה כאילו הוא השמיד את אותו נחש... 1.זה בסדר לשאול שאלות על נחשים מוגנים. 2.לא קרה כלום לצפע אם הוא ראה אותו וצילם אותו.[גם אם הוא מיקם אותו עם קרש] כל עוד סיימת עם הנחש בלי לזרוק עליו את הקרש.... 3.אתם לא עובדים ברשות שמורות הטבע. [למזלכם] לסיכום יש לנו ארץ יפיפייה מלאה בחיות יפות שאם אני נתקל במשהו מעניין אני יצלם אותו ואני לא צריך להרגיש שעשיתי משהו פסול.

לא ממש מסכים איתך

אין שום דבר רע בלשאול שאלות ולהיתקל בזוחלים ישראל, זה אפילו מבורך. אבל אני לא מוצא סיבה להטריד את הנחש בצורה שחורגת מעבר להרמת מקום המסתור שלו לכמה שניות או דקות והחזרתו למקומו. זה כמו הפרים והסוסים ברודיאו שקושרים להם חבל לאשכים כך שיכאב להם בטירוף והם יתפרעו וינסו להעיף את הדביל שיושב להם על הגב ומושך בחבל. כאן הוא החזיק\לחץ לנחש על הצוואר כדי שזה יתעצבן יפתח את הפה לתמונה יפה וגם לא יצליח להתקרב אליו מספיק בשביל להכיש. זה היה מיותר. והנחש הזה להזכירך לא היה בתוך בית כך שהייתה מחוייבות לסלק אותו משם ובדרך הוא גם צולם.

מה נסגר איתכם?

תקשיבו, כל פעם שמישהו פה נוגע\מרים או כל אינטרקציה עם זוחל ארץ ישראלי אתם קופצים כאילו אני לא יודע מה תגידו התירס והמתכדר שלכם, שאלתם אותם פעם אם הם אוהבים את הטרריום שלכם? למה אין לכם בעיה לגדל מתכדר, כל החיים שלו בתוך קופסאת זכוכית, לתת לו אוכל שהוא לא האוכל המקורי שלו, לקבוע לו בני זוג, לשחק ולהרים אותו מתי שבא לכם??????????? אבל ברגע שמישהו אומר את השם זעמן שחור אז אתם קופצים כאילו הוא באס אס. תירגעו קצת הקרש הונח בעדינות על צוואר הצפע, שום נזק לו נגרם, הצפע חזר למסתור שהיה בו מלכתחילה והכל טוב ויפה, התגובות שלכם הן פלצניות ובלי פרופורציה, לפני שאתם מגיבים ככה כי מישהו נגע בצפע או זיתני תחשבו שנייה אם הנחשים שלכם לא היו מעדיפים להיות חופשיים.

אני מסכים איתך שהנחשים היו מעדיפים

להיות חופשיים אבל זו עדיין לא סיבה להניח קרשים על נחשים חופשיים. הרמת קרש מצאת צפע? תצלם אותו כולנו נשמח לראות. אבל בשביל מה להניח עליו את הקרש? אני תמיד שמח לראות תמונות של זוחלי ישראל בפורום אבל גם לזה צריך להיות גבול מסויים. ולהניח לו קרש מאחורי הראש לצורך צילום נראה לי מיותר לגמרי.

למעלה