צפירת הרגעה

ביזיון

New member
צפירת הרגעה

לפני שנתיים, כשמכבי חיפה עלו לליגת האלופות, בא לי למות. בא לי למות כי הבנתי שזה הולך להרוג את הכדורגל בישראל. להפוך אותו למשהו שדומה לכדורסל. נדמה לי שגם צדקתי. השנים הקרובות יגידו, בינתיים זה נראה רע. היום דווקא לא בא לי למות. מלבד הבאסה שמכבי אולי עשו את זה, אני לא מפחד. על הליגה שלנו לא תהיה לזה השפעה משתי סיבות. ראשית, כל הכסף הגדול הזה הולך ללוני. אני לא יודע איך לוני בעסקיו הפרטיים, אבל בכל מה שקשור לכדורגל לוני מומחה בלהפוך כסף לזבל. הכסף כבר ילך לכל מיני נימנים שמשחקים בביתר, בנינים שלא משחקים בכלל, וקוביקות שמשחקות שש בש. שנית, מכבי היא קבוצה שבנויה על ילדים אלמוניים. דווקא ככה היא מצליחה. אני בכלל לא בטוח שמכבי משלמת על טיסה חזרה של כל מיני מישאלובים ומוסאים. בהחלט יכול להיות שהיא משאירה אותם ביוון ולגומלין היא תוציא איזה עשרים שלושים שחקנים בינוניים מינוס (עם ים של תחת) מהנוער. דווקא ביום שבו מכבי תשנה את המרקם הזה בזכות ערימת הכסף שתקבל, דווקא אז יש לה יותר סיכוי ליפול. אם כבר אז יש מקום לאופטימיות מכך שמחר בבוקר קובי מוסא ומשה מישאלוב עלולים לחשוב שהם כוכבים, לפתח מניירות של כוכבים, לדרוש דרישות של כוכבים, והחגיגה תתחיל. ולמה בכל זאת נשבר הלב? בגלל קוצר הרואי הפלגמטי כל כך של ההנהלה שלנו. כבר לפני שנה הייתי בין הרבים שכתבו כאן, שדווקא אם ההנהלה שלנו בחובות, דווקא אם יש רצון לצמצם הפסדים, דווקא בגלל הללו צריך היה לנסות לבנות קבוצה קצת יותר טובה בעונה שעברה. אני לא יודע איך רוזנבורג, אבל פאוק? שמישהו עם יד על הלב יגיד לי שהוא שמע על שחקן של פאוק לפני הערב. העונה היה צ'אנס להתברג בליגת האלופות (נכון, אי אפשר היה לדעת מראש את ההגרלה, ובטח שלנו לא היה תחת מכביסטי בהגרלה). אבל מי שלא מבין שצימצום הפסדים לא יבוא ממכירה של אסי דומב בשבעה שקלים, אלא רק מהשתלבות באירופה (ורבאק, גם גביע אופ"א השנה יכניס המון כסף בשיטת הבתים. וגם ללא החזרת הביתיות לישראל, עדיין מדובר בזכויות שידור). מי שלא הבין את זה הוא לא רשע, בטח שלא ראוי לקללות (הוא נפגע לא פחות מאיתנו ואולי יותר), אבל מי שלא הבין את זה הוא שלומיאל ברמות שלא יאמנו. בניית הסגל בשנה שעברה היתה פשוט כזו שלא מביישת את חכמי חלם. והיום בסלוניקי זה התפוצץ בפרצוף למי שרמזים לא מספיקים לו. אז על הזין שלי מכבי, אני אוכל את הלב בשביל הפועל

חביבי להפועל היה צ'אנס

לפני שלוש שנים בגביע וואפה להפוך למכבי ת"א של הכדורגל ולא ניצלו את זה אז אל תבקה על חלב שנשפך ותשב בשקט עד שהפועל בכלל תנסה להגיע לרמה של מכבי ואת זה מכבי הוכיחה בשלושה דרבים בשנה האחרונה: 270 דקות של מלחמה ושמכבי תרצה היא תהיה גם אלופה אבל השחקנים צריכים את הרצון... אז למי שלא הבין את הרמז: על הזין שלי הפועל תנו לנו לשמוח בשקט ואולי תצליחו בגביע הטוטו...

על האש

New member
פרט קטן ותגובה למה שאמרת..

מכבי 99.9.99% בליגת האלופות עקב שיתוף שחקן שלא כחוק במשחק אתמול. כנראה שתקבל ביום שישי ניצחון טכני 3-0 על פאוק. ידיע שנשחשפה זה עתה בערוץ 5 + במחצית המשחק של מכבי חיפה. ולגביי מה שאמרת.. נכון שהכסף הגדול נמצא בליגת האלופות. בכל אופן 30 מיליון שקל הם מעל התקציב כולו של מכבי 25 מיליון. מה שמכסה להם תקציב לעונה הבאה פלוס אפשרות להגדיל אותו להרבה יותר. אבל אל תשכח שכסף בסה"כ מקדם את הליגה שלנו,וככול שקבוצות יצברו יותר כסף,ככה הכדורגל שלנו יראה טוב יותר,כי הריי מה מטרת המעודונים בארץ ובעולם?!,כמה שיותר כסף,על מנת להשביח ולהראות טוב יותר. ולגביי הליגה שלנו. נכון תמיד קיים החשש שתחת מעמסת הכסף שתנחת על המועדונים שמגיעים לליגת האלופות,הקבוצות הללו יצברו כח שחקנים ומעמד,ובטח שבמדובר ביריבה הספורטיבית השנואה מכל (שנאה ספורטיבית). אבל הוכח כבר בליגות הגדולות ביותר בעולם,שכסף גדול לא תמיד עושה את ההבדל,ראה מקרה ריאל מדריד בעונה שעברה,וקיימים מקרים רבים נוספים. גם עונת ליגת האלופות שלנו תגיע,ואיתה הכסף הגדול גם אלינו. ואל תשכח מי הקבוצה הראשונה שעשתה את ההצלחה הגדולה ביותר באירופה,עם כל הכבוד ויש כבוד להישג בעונה שעברה של מכבי חיפה בליגת האלופות. אני עדיין חושב שלעת עתה שום קבוצה לא תגיע לרבע גמר מפעל ארופאי כמו שהפועל הגיעה. ומי שמזלזל בגביע אופ"א שיבושם לו,זה הרבה יותר משלב הבתים הראשון בליגת האלופות,אבל הרבה פחות כסף,ולא פחות יוקרה.

תראה

אתה לא יכול להשוות ביו הליגה הישראלית לריאל מדריד ואתה לא יכול להיות בטוח שהשנה אחת הקבוצות לא תעבור את שלב הבתים הראשון... אולי מכבי ת"א או מכבי חיפה(אם יעלו) יוגרלו טוב ותאמין לי שדבר כזה יעשה טוב לארץ כי שחקנים ישראלים ילכו לקבוצות באירופה,ישתבחו שם ואולי אפילו יצליחו להעלות את ישראל למונדיאל אני מאמין שתוך 10 שנים אם קבוצות ישראליות ממשיכות בהשגים(כמו הפועל ת"א ומכבי חיפה ואולי השנה גם מכבי ת"א) הכדורגל שלנו יגיע לרמה של הכדורגל בטורקיה או יוון ואולי אפילו מדינות אחרות כמו צ'כיה,שבדיה או דנמרק... ככה שכל הצלחה של קבוצה באירופה יכולה להביא הרבה טוב בתיקווה שהם לא נופלים בליגה(כמו שקרה להפועל ולמכבי חיפה) בקיצור אני לא נגד שום הצלחה של קבוצה באירופה אפילו לא של הפועל

על האש

New member
לא התכוונתי לעשות השוואה

בין הרמות,התכוונתי לתת דוגמא שהכסף לא תמיד משחק תפקיד. ובמקרה הזה,המקרה הראשון שעלה לי לראש הוא ריאל מדריד,עם התקציב בגדול בעולם,ושנה נטולת תארים מה שמראה שוב שכסף זה לא הכל. ובקשר להצלחה של קבוצות ישראליות,אמרתי את זה בעבר אומר זאת שוב. קבוצה מייצגת את קהל האוהדים שלה. נבחרת מייצגת את המדינה,וזה לא בושה להיות פנאטי לקבוצה שלך בלבד. זו דווקא גאווה
.

אני לא יודע מה איתך

אני זוכר שלט שהיה כתוב בוא "אנחנו מיצגים את הפועל ולא את ישראל" או משהו כזה... אני אומר לך שמכבי כן מייצגת את ישראל ובגומלין מול פאוק אתה תראה מאות דגלי ישראל ביציעים בקשר לדוגמא... ההבדל בין הליגה לריאל מדריד הוא שבריאל קנו את כל הכוכבים בעולם ולא הצליחו... כל הכוכבים בארץ שלנו זאת הנבחרת חחחחח ד"א מישהו שמע פרטים לגבי השאלה של אפק מסנטאנדר למכבי או שזו סתם שמועה?

ביזיון

New member
דגלי ישראל ,

אתם יכולים להגיד כמה שאתם רוצים , שאתם מייצגים את ישראל. רק הנבחרת מייצגת את ישראל , לא סתם קוראים לה נבחרת ישראל . מתי אוהדי ריאל מדריד אמרו שהם מייצגים את ספרד ? ממתי הם מייצגים את אוהדי ברצלונה ? גם לאייאקס יש דגלי ישראל ביציע , אני לא חשוב שזה קשור , הם לא מייצגים את הולנד ובטח שלא את ישראל . מייצגים את הפועל ולא את ישראל !

על האש

New member
זו בדיוק טענתי

לא משנה כמה כסף יש לך,זה לא מתכון להצלחה,שמדובר בכדורגל כמובן. ואין קשר בין הדגלים,לבין היצוגיות. אתם מייצגים למענכם את ישראל,זה לא אומר שמדינה שלמה חושבת כמוכם. וענה לך נרי בתגובתו,ואני מסכים איתו.

אבל לא מעניין אותי מה קורה בספרד!!!

גם לא בהולנד אני יודע שקבוצה ישראלית שמשחקת באירופה מיצגת (בכבוד או לא בכבוד) את המדינה שלנו!!!!! הפועל ת"א עם ככה אמורה ליצג את ת"א אבל יש עוד כמה קבוצות מת"א והרי היא לא מייצגת אותם לא? מיצגת=נציגה

ביזיון

New member
הפועל ת"א

מיצגת את הפועל ת"א , למה אתה מסבך את זה כל כך??? עככשיו יש אולימפיאדה , המשפלחת הישראלית מייצגת את ישראל. עופר , אני מציע שניתן לו לחשוב שהוא מייצג את ישראל , שהוא מייצג אותי , אותך , ואת שאר אוהדי הפועל
. הטימטום שלו עובר גבולות.

על האש

New member
נרי

אפשר לנהל ויכוח גם בלי מילים מיותרות,בסה"כ זה ויכוח לגיטימי. תמיד צד אחד משוכנה בצידקתו,אבל תמיד אפשר להראות את נקודת המבט של הצד שלך,זה לא אומר שהצד השני חייב להשתכנע הרי זו כל הפואנטה בויכוח. ולשם כך הפורומים מיועדים להביע דעה גם אם הצד השני לא בהכרח מסכים(אוהב לשמוע) את הצד השני.

על האש

New member
נדב חבל שאתה לא מקבל עמדה

של אנשים מסויימים,נרי הביא דווקא אחלה דוגמאות למציאות,כן גם מאירופה. סה"כ כדיי להראות לך מנטליות של אנשים,ולא רק בארץ. ולא הקבוצה,לא מייצגת עת העיר,לא את עיר הבירה,ולא את המדינה. את קהל האוהדים שלה בלבד היא מייצגת. ובשביל כל השאר יש את הנבחרת,או הספורטאים הישראלים באתונה כמו שנרי הביא כדוגמא מצויינת.

חח עופר אני יודע

אבל הוא ילדון מעצבן , הרוב אני לא עצבני חחח.. במיוחד שהוא משגע אותי באיסייקיו ואין לי כח לשטויות שלו ..

תראה,אני מבין את הטיעון שלכם

אני ינסה להסביר את עצמי עכשיו... מי שראה את המשחק ביוון לא פיספס את דגלי פלשטין כדי לעשות דווקא כי זאת קבוצה ישראלית... זה קורה בהמון מממדינות אירופה כמעט בכל משחק של קבוצה ישראלית\הנבחרת... הרעיון הוא להביא טיפה כבוד למדינת ישראל בכל הזדמנות.... כי בסופו של דבר זוכרים אותנו כקבוצה מישראל ולא כמכבי ת"א.... עובדה שלפני המשחק נגד מנצ'סטר של מכבי חיפה סר אלכס אמר "הם קבוצה טובה שניצחה את צ'לסי שנה שעברה" בקיצור אתם זוכרים את הקמפיין של שביט אלימלך שאמר שבחו"ל אנחנו שגרירים? זה בדיוק אותו דבר... נרי אני לא ירד לרמה שלך העיקר אתה יודע לקבוע פגישות ואז להבריז...

על האש

New member
קודם כל פלסטין

אבל גם לי יש טעויות כתיב אז נסלח לך
. זה לא עיניין של דווקא,כן דגל לא דגל,כן ישראל לא ישראל. זו נקודת מבט והשקפת עולם אחרת בין אנשים. יש כאלה שיראו את הנציגות ויסתכלו עליהם כעל יצוג למדינה. ויש כאלה שרואים את הדברים בעיניים שלהם,בדעתם הם,שפשוט יש הבדל בין קבוצה לנבחרת,וברגע שמדובר על יצוג מדינה ככלל מדובר על נבחרת,או משהו משהו יצוגי שכל המדינה תוכל להזדהות איתו. ולא קבוצה ספציפית שרוב מי שרוצה בהצלחתה,או הקהל שלה,עם מספר אנשים שמסביב שפשוט נסחפת אחר הצלחות בטענה שזה כבוד למדינה. לכל קבוצה יש את המניעים שלה,האגואיסטיות שלה. אבל שמדובר בנבחרת היא עושה זאת לשם הכלל,כולם ביחד בלי אגואיסטיות,ובמטרה אחת בלבד.

מי אמר שאני לא מקבל????אתה יודע

בן אדם עלוב (לוני) אמר "אתם יכולים לעודד את נימני,אתם יכולים לעודד גם את היטלר" לא מעניין אותי מה אוהדי הפועל שרים או אומרים או איזה דגל הם מניפים בסופו של דבר אני שומע ורואה מה קורה בשער 11 ואתה רואה מה קורה בשער 5 ובדוגרי תעשו מה שבא לכם רק אני לא ראיתי(אולי יש) אוהד מכבי שיגיד שקבוצה ישראלית באירופה לא מייצגות את הארץ...

על האש

New member
תתפלא יש המון

אבל יותר קל להגיד שהקבוצה מייצגת את המדינה,ברגע שהיא הקבוצה שלך. ברגע שהפועל שיחקה באירופה,היה בטוח שהיו רבים שרצו בכישלונה,ובטח לא שתייצג את ישראל,ולהבדיל קיימים גם חלק מאוהדיי מכבי שדווקא כן רצו הצלחתה ושמחו בה. כנ"ל לגבינו,בין כאלה בינינו שלא שמסכימים שקבוצות ישראליות מייצגות את המדינה אלה את קהל אוהדיה בלבד.יש גם כאלה שחולקים עלינו. הכל נקודת מבט והשקפה של אותו אדם. ותאמין לי שיש לי את הסיבות שלי,שאני יודע למה קבוצה לא תייצג עבורי לעולם את המדינה.

למעלה