צפירת הרגעה

A לוןA

New member
צפירת הרגעה

כבר כמה זמן אני מסתובב עם איזו תחושה כזו מוזרה.
תחושה שמשהו לא בסדר, לא ממש נכון, לא מסתדר כמו שהכרתי אותו.
לפני כמה זמן התחלתי להבין למה. פתאום כולם נראו לי הרבה יותר בדסמ-פרנדלי. פתאום להיות בדסמי לא נראה כל כך מוקצה, אולי אפילו לא משהו שצריך כל-כך להסתיר. ותהיתי לעצמי איך במדינה שלי, שבה סובלנות והקשבה הם כבר מזמן אפילו לא בגדר המלצה, נערות נרצחות על רקע "כבוד המשפחה", הומואים מדממים בברנוער ועוד מרעין בישין- פתאום זה לא כל כך נורא להיות בדסמי.
אתמול הייתי בכנס המנהלים של תפוז. ניגשתי לשולחן תגיות-השם, קטפתי ממנו את התגית "A לון, מנהל פורום יחסי שליטה BDSM" והלכתי לחפש מכרים.
והיה נדמה לי שאני מקבל מבטים מוזרים. חשבתי שזה רק אני, אבל גם אישתי-הצמודה העירה על העניין הזה, שמסתכלים עלינו... אפעס... קצת מוזר (והתלבשנו כמו ליציאה לסרט, לא כמו יציאה לדאנג'ן)
ואז עמדנו בתור למזון-כלשהו, והבנתי.
מאחורי עמד זוג והתלחשש "ראית...ראית... זה אלו מהבדסמ...."
זה כנראה אני, שמקיף את עצמו באנשים שהם בדסמ-פרנדלי.

אפשר להירגע. העולם נורמלי, אני סוטה.
הכל בסדר.

A לוןA

New member
תאר לך

שרק תגית שם שהיה כתוב עליה בדסמ עוררה כזו התרגשות, הצלפונת קטנה היתה דורשת מד"א בכוננות...

JamesNox

New member
וההרגשה הזו

היא הסיבה שאני גר בניו יורק.
יש לי חברה טובה שחיה בשלישיה עם שני גברים. הם היו אצלנו בפסח לפני שנתיים, והיא נורא חששה מהתגובה של שאר בני הבית. אני צריך להגיד שאף אחד לא הניד עפעף, ובכך אני כולל גם את הבת שלי? נראה לה נורמלי לגמרי. טוב, בהתחשב בעובדה שבני הבית אצלנו זה גם ככה הרכב די מפותל, שלישיה באמת קטנה עליה.

A לוןA

New member
אז לי נשאר רק

לקנא.

(כי זה האייקון הירוק הסביר היחיד)

JamesNox

New member
התבלבלת

אני זה שמקנא. ומתגעגע.
כל פעם שאני מבקר את אחותי אני משתעשע ברעיון לארוז את בעלי שיחיה ואת הנסיכה, ולעבור לתל אביב.
ואז זה עובר לי.
לא כאילו שאני יכול לעבור למקום אחר בארה״ב. המרוץ לבחירות הקרובות רק מזכיר לי כמה שהמדינה הזו בעצם שמרנית.

הייתם צריכים

לעשות פרצופים מפחידים-
שידעו לא להתעסק איתנו!!!!!
(וחס וחלילה לא להכניס אותנו למיינסטרים)

A לוןA

New member
מבט אחד מספנק

ופתאום כל המלמולים נפסקו.

(חבל שלא היה לה שוט ביד...)

ומיינסטרים זה איכס.

seelinewoman

New member
בהתחשב במספר נועלי המגפיים שם

באותו ערב, הייתי אומרת שהפרנדליות כבר הפכה לטרנד

חוץ מזה, לטעמי, אם זהו הקריטריון הנכון להתנשאות, לו יהי כן.
אני גאה להיות שונה אם כך אני נשפטת.
אני רק מרחמת על מי שנאלץ לעשות חלוקה מלאכותית כזאת ל"אנחנו" ו"הם".

למען האמת, אני חייבת לומר שאם לא הייתם אומרים לי לא הייתי יודעת שאתם "כאלה".
התנהגתם כל כך יפה כל הערב, ממש כמו אנשים מתורבתים.
אבל תודה שהיה קשה להתאפק ליד כולם ולא לעשות משהו קינקי עם הנקניקייה

ההתנהגות שכזאת מבהירה לי כל הזמן

שהקהילה צריכה יותר יחצ"נות ופעילות הסברה לציבור כדי שיבינו ויקבלו את ה"שונה" מהם. משהו בסגנון סדרת הרצאות שיסבירו על בדס"מ וכתבות בעיתון שיעלו את תודעת הציבור.
מעניין אותי לדעת כמה מה"נורמלים" הם בעצם בדס"מים שלא מכירים את התחום ואין להם מודעות. האם אנחנו באמת 5% מהאוכלוסיה או שאם בדס"מ היה מיינסטרים רגיל ומקובל, אז 70% מהאוכלוסיה היו מתרגלים סשנים באופן קבוע.

A לוןA

New member
חינוך לסובלנות

הוא חינוך לקבל את האחר, לא משנה אם הוא הומו, בדסמי, אתיופי, עובד זר, ערבי או מתנחל (דוגמאות מקריות).
פעולות הסברה שמתרכזות רק במגזר אחד מחטיאות לדעתי את המטרה (מה גם שאין לי אישית שום עניין בלהסביר לציבור מה ואיך אני עושה, וזה גם לא עניינו של אפ'חד)

אני מסכימה איתך חלקית

פעולות הסברה שמתרכזות רק במגזר אחד מחטיאות את המטרה?
כשרצו שהצברים יקבלו עולים חדשים אז עשו הסברה והיום נראה לי שהמצב הוטב בהרבה. פעילים של גיי עושים כל הזמן פרויקטי הסברה וכתבות בעתונים והיום יש פתחות עצומה. וזה נכון גם אלינו. אני חושבת שככל שפעולת ההסברה מתרכזת במגזר יותר קטן - ככה היא יותר אפקטיבית.
הבעייה העקרית היא שבדס"מיות מזוהה עם מתירנות מינית והרבה פרטנרים ומוזרות, וזה פשוט נובע מחוסר ידע. זה שאני בדס"מית לא אומר שאני קובעת עם גברים זרים מאחורי גבו של בעלי או שאני מכוסה בקעקועים ופירסינג. בשביל זה צריך בפעילות הסברה שתבהיר את הנקודה הזאת לאנשים ונילים.

A לוןA

New member
סיפורים שונים לגמרי

שאין בינהם כמעט שום קשר.
לחוסר סובלנות וגזענות יש פנים רבות, שאחת מהן היא אפליה. שלא נותנים להומואים להתחתן, כשלא משכירים דירות לאתיופים, כשלא מקבלים לעבודה מישהו רק בגלל דיעותיו הפוליטיות או כל אפליה אחרת- זה דורש שינוי שהוא ספציפי לאותו מגזר. האתיופים מוחים נגד גזענות, הומואים נגד אפליה בזכויות זוגיות ואחרות וכו'. מה האפליה שננקטת נגדי, כבדסמי?
לכן פעילות הסברה של בדסמ לונילים היא לדעתי חסרת טעם, ועדיף, אם כבר,לחנך לקבלת השונה באופן כללי ולא להתרכז בהסברה שאין לה פן מעשי של שינוי חוקתי או חברתי

A לוןA

New member
חבלז

רק חסר שהיית מגיעה שם איתנו
עם ההופעות שאת יודעת לדפוק,
אי אפשר היה לנהל את הטקס...

gidionline80

New member
זה

רק ממחיש עד כמה בדסמ מאיים על אנשים מכל חתך אוכלוסיה אנשים משכילים ליברלים נאורים שנתקלים בחריגה מהנורמה נחרדים.
חלק מזה נובע מבורות חלק מחוסר בטחון וחלק מתוך משיכה לפרי האסור
מאחר ולחשיפה יש השלכות בלתי צפויות כגון עבודה ילדים משפחה חשוב להזהר בה

A לוןA

New member
אז זהו

שהסתבר לי פתאום
שחלק מהקרובים לי (לא משפחה) הם או מהתחום, או כאלו שהיה לי מספיק נוח לספר להם, ופתאום הבועה שמסביבי נראתה לי מאוד מקבלת. כשפוסעים חצי צעד החוצה ממנה מתגלית תמונה אחרת לגמרי.

בדסמ עוף מוזר

ובכל זאת למרות הפתיחות בעולם
בארץ בדסמ זה עדיין עוף מוזר
רוב הצבור יראה בזה סטיה
אני עובד בחברה מסוימת יודשעים מי אני מהנטיותי המיניות
ורואים בי איש אחר
אני לא מתבייש/ במה שאני
אבל למישפחתי הקרובה דודים אחים הורים לא אחשוף את עצמי

למעלה