צפיפות העצם - גיל 30

אדם 08

New member
צפיפות העצם - גיל 30

אם אני רוצה לבחון אם יש לי ניוון שרירים או הדלדלות עצם - לאן ללכת?

אני סובל מבלטים בכל חוליות הצוואר.
אבל לא יודע לאן לבקש הפניה

רופא משפחה לא ראה צורך לבחון אצלי הדלדלות בצפיפות העצם

אמר שאין צורך
אבל אני רוצה לבחון בכל זאת

אין רופא שאמור לאבחן זאת בלי צילום?

רופא משפחה מפנה לצילום?

זה שני דברים שונים לגמרי

אין קשר בין בלטים בחוליות צוואר לבין ירידה בצפיפות עצם.
יש להעריך סיכון לירידה בצפיפות ובהתאם להחליט אם יש צורך בבדיקה (גניטיקה, מחלות רקע וכו'). לרוב הבדיקה מבוצעת מגיל 60.

genric nick

New member
מנסה להבין את מקור הבעיה

מנסה להבין בכל זאת מה מקור הבעיה

זו ההמלצה שקבלתי בפורום כללית און ליין

נושא: האם הייטק יכול לגרום בסבירות מוחשית להצרת חוליות?
שקופית המבוטח, עבורו נשאלה השאלה שאלה: היו לי כאבי גב משתקים +הקרנה לזרוע לאחרונה. עשיתי צילום CT. אובחנו בלטים והצרות בכל חוליות הצוואר. המליצו לי לתבוע את ביטוח לאומי על מחלת עבודה. אני עבוד 10 שעות ביום מול מחשב ומסיט מבט בין מסך למקלדת ללפטופ למסך נוסף. האם יש סבירות מוחשית שזה גרם לבעיה שלי? אלך בכל מקרה לאורתופד. אשמח לדעתכם. אם לא, מה יכל לגרום לזה בגיל צעיר (28)

תשובה:
תודה על פנייתך
ניוון של דיסקי הצוואר ובלט שלהם יכול להיות בכל גיל .

בבדיקות בחילים צעירים נמצא שכיחות של 50 אחוז ללא סימנים קליניים.

יש כמובן לברר מחלות ניוון של העצם והחוליות שיכולים לגרום מצב זה .

תנועות צוואר כשלעצמן לא הגורם . הם קיימות לכולם . יתכן והתנוחה שלך לקויה .

ולזה יש שיטות טיפוליות . כמו פלדנקריס .

לכך יש בתי ספר ייעודיים .

בברכה, ד"ר דניאל בן־דב
(09:04, 18.09.2013)

שאלה: יש לי תור למרפאה מטבולית בעקבות ההמלצה שלך פה. אבל רופא מפורום בכללית, אמר שאין טעם שאלך. אני הבנתי אותך לא נכון? תשובה: ...אין קשר בין מירפאה מטבולית, שם מטפלים בעודף שומנים או בסוכרת לבין התלונה שלך. מרפאה אנדוקרינית עוסקת בבעיות עם הפרשה של הורמונים בגוף (מערכת ההפרשה הפנימית). בברכה, ד"ר צביקה ליס

תשובה:
תודה על פנייתך
על מנת לוודא אם אכן יש לך אוסטיאופורוזיס כפי שאתה כתבתה רק במרפאה מטבולית יכולים לתת לך תשובה מהימנה לחלוטין , אין מקום לויכוח כי גם המערכות כמו פעילות יותרת בלוטת התריס וגם בעיות של איבוד סידן מגורם כליתי יכולים לתת אוסטיאו]ורוזיס אך יש להוכיח זאת טרם ההצהרה שיש לך מחלה זו.

בברכה, ד"ר דניאל בן־דב
(11:55, 24.12.2013)

חוץ מאורתופד (שכבר הלכתי), מה כדאי שאבקש מרופא משפחה?

לא כבר עניתי לך?

כבר שאלת, בדיוק אותה השאלה, עניתי לך. אוסטאופורוזיס לא עושה בלטים בחוליות ולא כואבת. אני לא בטוחה אם יש קשר בין הבלטים האלה לעבודה שלך (לדעתי אין), אבל מאיפה ההתעקשות לחפש אוסטאופורוזיס. בצדק ענו לך בפורום הקודם שאין בכך צורך. לגבי הגדרה מה זה מרפאה מטבולית, זה כבר סמנטיקה, יש מקומות שקוראים למרפאה בה מאבחנים מחלות עצם מטבוליות מרפאה מטבולית, אבל זה בכלל לא משנה. זו לא הכתובת. אתה צריך אורטופדים/נוירולוגים/נוירוכירורגים. לא אנדוקרינולוגים.

למעלה