צפיה בטלביזיה

צבילהב

New member
צפיה בטלביזיה

מה צריך לעשות בכדי לאפשר קשר ישיר בין מחשב לטלביזיה לצורך צפיית תמונות הקיימות במחשב? האם צריך להוסיף כרטיס למחשב ? אם כן איזה ? תודה צבי

SkyEye

New member
אתה צריך יציאת וידאו מהמחשב:

יתכן שכבר יש לך יציאה כזאת בכרטיס המסך. אם לא, עליך לקנות כרטיס מסך שיש בו יציאת וידאו (TV out), או כרטיס וידאו יעודי (ויקר) שיש בו גם כניסות ומאפשר לכידה ועריכה. שים לב לממשק שברשותך - AGP או PCI
כרטיסי מסך בפלונטר (בתפריט שבצד ימין, על פי סוג ממשק) כרטיסי מסך במרדנית (על פי מחיר בסדר יורד)
רון

SkyEye

New member
../images/Emo62.gif או שהטלויזיה שלך מצויידת

בכניסת VGA, ואז אתה פשוט מחבר אותה כרגיל כמו מסך, ללא כל צורך בכרטיס או במתאם.

ted

New member
התשובה הנכונה...

או כפי שנאמר - כרטיס VGA עם יציאת וידיאו, שהוא פתרון נוח יחסית, אך בדרך כלל לא מי יודע מה איכותי, או... מכשיר או כרטיס הקרוי SCAN CONVERTER , הממיר בין יציאת ה VGA לאות וידיאו. לכרטיסי/מכשירי ה SCAN CONVERTER יש המון אופציות שאין ליציאת וידיאו של כרטיס VGA , למשל, בחירת שיטת היציאה - PAL או NTSC, הגדלה או הקטנה של התמונה על מסך הוידיאו -הטלויזיה)- מה שנקרא OVERSCAN/UNDERSCAN הקפאת תמונה (FREEZE), זום, והחשוב ביותר היא פונקצייה הקרויה FLICKER REDUCTION , המאפשרת ביטול או צמצום הריצוד המעצבן הנלווה להמרה ממחשב לוידיאו.

SkyEye

New member
זאת האופציה היקרה ביותר ../images/Emo70.gif

ולדעתי גם מיותרת. אין לי שום טענות כלפי כרטיס המסך שברשותי Nvidia GeForce2 MX:
יש בו אפשרות בחירת שיטת שידור
אפשרות למתיחה וכיווץ התמונה
אפשרות להגדלה
הפחתת ריצוד ובקיצור, כל האפשרויות והתכונות שציינת, במחיר נמוך מ-500 ש"ח.
רון

ted

New member
סיפור ארוך ומשעמם

לי יש כרטיס ATI ALL IN WONDER RADEON, שעלה לי 300 דולר, שאיכות היציאה שלו - זבל, חבל על הזמן ואני משתמש בכרטיס ה FIREWIRE הדיגיטלי. אם אתה מבסוט מהכרטיס שלך - אז בסדר. תן לי לספר לך כמה עובדות: א. אם אתה רוצה להציג על הטלויזיה או סתם להקליט משחק לוידיאו, אז עשית את הבחירה הנכונה. ב. אם אתה רוצה להפיק משהו יותר מקצועי, אז לדעתי זה לא מספיק וזה כי הסביבה בה "טובל" הכרטיס בקרבי המחשב היא סביבה עויינת לוידיאו. יחס האות לרעש נפגע והמקצוענים ידחו את התוצאה כלא מספקת. המחשב הוא מקור רעש אלקטרוני רציני שמקרין על הכרטיס, ורעש זה מופיע על אות הוידיאו. הקלקול הוא בערך של 10 דציבל - פי 3 ! אז או שיוצרים שכבת סיכוך יקרה על הכרטיס - וזה מייקר אותו, או בוחרים באופציה החיצונית, עליה הצבעתי. ג. אופצייה הנחתת הריצוד (FLICKER REDUCTION) המצוייה בכרטיס של 500 שקל לא מספקת. סילוק הריצוד ללא פגיעה בתמונה זו אופציה יקרה מאוד. רק רכיבי הזכרון הנדרשים עולים עשרות דולרים רבים אם לא יותר. ישנן כמה רמות של הורדת ריצוד - זו המצויה ברוב הכרטיסים הגרפיים ה"ביתיים" - המטפלת בשתי שורות וידיאו וממצעת אותן. כאן עדיין נשאר קצת ריצוד, ויש פגיעה בחדות התמונה. למה שאני מתכוון יש שלוש, ארבע ואפילו חמש שורות של עיבוד "חכם", שנותן תמונה נקייה מריצוד, ללא פגיעה בחדות, וזה יקר. ד. היזהר, עכשיו אני ממש נסחף: הכרטיסים הרגילים שאתה מדבר עליהם לא כוללים אופציה מקצועית חשובה שנקראת SC GENLOCK. בכמה מלים, אם אתה מתבונן מקרוב בקצה אנכי חד של אותיות או של צורה אחרת על המסך, תגלה "זחילה" של פסי צבע זעירים לאורך קו המעבר. זה נובע מהעובדה שאין נעילת מופע (PHASE) בין אותות הסינק האופקי ובין "פרץ הצבע" (COLOR BURST ) בתחילת כל שורת וידיאו. המכשירים המקצועיים נועלים את המופע, והקצה חד ויציב, אך זה מחייב הרבה אלקטרוניקה יקרה. סליחה שהתשתי אותך בסיפור ארוך, אבל מקרוב למסך הדברים נראים אחרת, וזה חשוב למקצוענים - על זה נשפטת העבודה שלהם. מכשיר כזה "פשוט" עולה כ - 2000 ש"ח, והיקרים מגיעים עד 10000. השופט הסופי הוא המשתמש, כמו שאמרתי בהתחלה. אם אתה מרוצה, אז הכל טוב. הבעייה מתחילה כשאתה עושה הפקה על המחשב ומנסה למכור את זה לאולפן וידיאו מקצועי...

SkyEye

New member
רחוק מלהיות משעמם, אבל...

ברור שיש תועלת בכרטיס חכם ויקר שמיועד למי שמקצועו מחייב איכות ללא פשרות. ואולם, על פי השאלה כוונה התשובה שלי למשתמש הביתי, שלהערכתי מעוניין בדיוק במה שעניין אותי כאשר החלטתי על הכרטיס הזה דווקא: הצגת סרטי DVD ותמונות בפני בני המשפחה הישובים בסלון מול
"29 ... שב חזק ותחזיק את עצמך, במקרה שלי האנשים האלו מסתפקים ברזולוציה 640x480 להדפסת תמונות בגודל 13x18
(
), אז מה פתאום שאשקיע $500 בפתרון אולפני מקצועי
בכל מקרה החכמתי ותודה לך על כך
נ.ב. לא משנה כמה עלה הכרטיס וכמה הוא חכם, כשה-
המונח ליד הכבל יצלצל, כדאי לעצור את הוידאו, להריץ אחורה ולהקליט מההתחלה

mr-j

New member
שאלה לted או למי שמבין

יש לי שאלה: איזה כרטיס מומלץ לעריכת וידאו ביתית בסביבת פרימייר מה דעתך על pinacle dc10? יש כרטיס אחר? - הכוונה לכרטיס ביתי בלבד ולא לתותחים היקרים תודה. נ.ב. משהו מכיר פורום לוידאו\עריכה????

ted

New member
זה כרטיס סביר.

תנסה לעלות במדרגות הכרטיסים שלהם כמה שאפשר. הכרטיסים שלהם משמשים את המקצוענים וחבילת התוכנות המצורפת שלהם (בדרך כלל, אם לא מעלימים אותה בדרך...) היא טובה. אני מכיר כמה חברה מקצועיים שמוכרים עבודות שלהם שיוצרו בכרטיסים של פינאקל והתוצאות מצויינות. אני אישית מעדיף ל"חתוך" לכיוון הדיגיטל (DV) שם החיים הרבה יותר קלים לקבל עבודה מקצועית אבל הציוד הבסיסי יקר יותר (אבל הכרטיסים שם זולים מאוד) והמצלמות קצת יקרות. מצלמה כמו הסוני 110 מאפשרת כניסה ויציאה אנלוגית וגם דיגיטלית. העברתי המון חומר מאנלוג לדיגיטל למצלמה, העברתי עם FIREWIRE למחשב, ערכתי וייצאתי חזרה למצלמה עם FIREWIRE. התוצאות נהדרות, אבל רצוי מחשב חזק 800 מגהרץ ומעלה ולפחות 256 מגא זיכרון.

למעלה