צפויים חידושים

צפויים חידושים ../images/Emo13.gif

לפני כשנה סיפרתי לפורום על גילוי בני משפחה קרובים מצד סבתא של אימי. משפחת Mane מגיינסהיים גרמניה. בעיקבות איתור בני משפחה [חיים] שהם ממש קשר דם, זכיתי בכ-30 קרובי משפחה החיים בארה"ב. לצערי הם לא ממש משתפים פעולה - ולא נוצר קשר ממשי. לאחר זאת פניתי לארכיון העירייה שבה אותה סבתא נולדה, ביקשתי וקיבלתי תעודות שהכילו פרטים מעניינים. לפני מספר חודשים פניתי שוב לאותו ארכיון עירוני וביקשתי "כל מה שאתם יודעים על..." ובכן, השבוע הודיעו לי שהם סיימו את מחקרם ותמורת 500 יורו "בלבד" ישלחו את המסמכים - לגבי 18 אנשים שונים. היום הניירות יצאו לדרכם הארוכה מגרמניה לירושלים. אחד האנשים - Lambert Mane יליד 1816 - הוא "הקשר החסר" שלי. אם המסמכים יוכיחו שהוא קשור למשפחת סבתא רבתא אז ענף גדול מאד יצטרף למשפחה. אני מקווה שהקשר יוכח, כי הענף הגדול שמתחיל באיש הזה חי רובו בארץ. אדווח כשיגיעו הניירות...

../images/Emo45.gifנשמע אופטימי למדי...

מנסיוני הדל, בחודשים האחרונים, עם ארכיוני גרמניה, לא נותר לי אלא להצטער שמעט מזרחה משם - המצב לא דומה...
ארנון

אדם פ1

New member
באחד מהמשפטים העלית נקודה חשובה

עניין שנתקלתי בו לא מעט, לצערי. אני מדבר על קרובים שאותרו אך נשארים אדישים לגילוי ואינם משתפים פעולה. אף פעם לא ידעתי איך להתמודד עם מצבים שכאלה... מצד אחד, הרצון לקבל תשובות לשאלות בנוגע להיסטוריה המשפחתית לצורך תיעודה לדורי דורות וכמובן שמירה על הקשר המשפחתי. מאידך, כיבוד רצונם של הצדדים הנוגעים לעניין, כלומר ויתור על התקשרות כלשהיא עם אותם קרובים. אשמח לשמוע כיצד התמודדתם במצבים דומים.

sandbird4

New member
אני יכול להבין אותם

פתאום מגיעים אנשים זרים שבחיים לא פגשת שטוענים שהם קרובי משפחה שלך.

הלני

New member
אם תפתיע במידע מרתק או

תמונה מהממת, תוכל למצוא מישהו ש'יסחף' איתך או רק יגיד: "אני לא זוכר כלום, אבל.......". הסיכון: תמיד תשמע בסוף "את מי זה מעניין בכלל...." "בשביל מה זה טוב?". אני תמיד עונה: "לי זה עושה טוב". הלני

sandbird4

New member
מצד שני: משפחה גדולה = הרבה ארועים

לפחות אצלנו אין ארועים. עד שהכרתי את אישתי (בגיל 29) לא ידעתי שצריך לשים את המעטפה בכספת בכניסה לאולם
טוב, אף פעם כמעט לא הייתי בארועים עד שהכרתי את אישתי.

bilen

New member
מחזיקה אצבעות שתמצא החוליה החסרה

ולגבי הקרובים האדישים... מנסיון רב בעניין, בכל משפחה קיים "משוגע" אחד שאותו צריך לאתר ולפעמים נוצר "משוגע" כזה ברגע מאוד מסויים. זה הקטע שבו צריך גם קצת מזל. מאמינה שאחרי שכל המידע יתעדכן ויהיה מסודר, קריא וברור לכל אחד - ניתן יהיה להעביר למישהו מהם ואולי לברר איתם אם יש מישהו במשפחה שעוסק בחקר שורשי המשפחה. בהצלחה !

sandbird4

New member
אני לא מבין משהו אחד

אם פתאום מגיעים למישהו שלא מעוניין לשמור על קשר עם שאר המשפחה, עדיין אם מראים לו הוכחות שהוא חלק מהמשפחה (תמונות ומכתבים) אז למה הוא לפחות לא ישתף פעולה בלתת מידע על הצד שלו?

ענתר

New member
א החשדנות

למה אתה צריך את הפרטים, מה תעשה אתם ב האם הפרטים שמסרת ממש משכנעים אותו? אולי הקרבה כל כך רחוקה שהוא לא יודע עליה? ג אולי הוא כן מכיר בקרבה, אבל זוכר עלבונות העבר שאנחנו לא מודעים להם?

חוה3

Member
למשל... פגיעה ב"יחוס" זו גם סיבה

אצלי חצי מהאילן הוא אדוק מאוד והייחוס אלי עלול לפגוע בנישואין של הילדים....

תודה לכולם ../images/Emo13.gif

הקרובים שנמצאו לפני כשנה קשורים באופן ישיר למסמכים החדשים... כאשר פניתי אליהם לראשונה דווקא שמחו לשמוע ש"יש קרובים חיים". אפילו שלחתי להם תמונה שבה אימי ז"ל מופיעה יחד עם הגברת שגיליתי. הבת הייתה זאת שסיפקה לי פרטים רבים, אבל מאז... שקט. לגברת שמצאתי יש גם אח. שניהם הוברחו בילדותם מגרמניה לארה"ב בזמן מלחמת העולם וכך ניצלו. מהאח בכלל לא קיבלתי תגובות. מקירעי מידע שמצאתי באינטרנט יש לי מספר פרטים מעניינים. מה דעתכם על כתובת מדויקת באלסקה? כתבתי לו ליום ההולדת אבל לא טרחו לענות
כמו אצל רוב הזקנים האינטרנט הוא כלי מסתורי ולא בשימוש. חבל. ה"קשר החסר" נוצר מתוך ים המידע שהציף אותי לפני שנה. יש שם ענף של עשרות אנשים - חלקם שכנים שלי... - שמתחיל באחד Lambert Mane. אחד הפרטים הפיקנטיים הוא שאחד מצאצאי הנ"ל מחותן עם מחותן של... אלברט איינשטיין. קשר דרך שתי חתונות. נו, שיהיה. אין לי שום הוכחה ש Lambert קשור אלי, פרט לעובדה המשמעותית שהוא חי באותו כפר קטן כמו הסבתא של אימי ושם משפחתו זהה. המסמכים שבדרכם אלי מכילים שתי תעודות על האיש הזה. המתח, אוי המתח... שבת שלום

למעלה