צער גידול הורים....

צער גידול הורים....

בזמן האחרון אני רואה הרבה הודעות העוסקות בהורים ובקשיי הקשר איתם. בסך הכל...אני חושבת שהורים מהווים חלק חשוב ונכבד מאוד מאיתנו. יש תקופות שקשה מאוד איתם...מריבות...לחצים...הסתרה מפניהם...גלויים של דברים שאין אנו רוצים שידעו... ורוצה אני לומר כמה מילים בנושא. המון פעמים נדמה לנו כאילו ההורים לא מבינים ולא יבינו לעולם... אנו מרגישים צורך להילחם בהם...בכל מה שיאמרו או ידרשו...בכל מה שהם מייצגים. נדמה כאילו הם נגדנו...כאילו המלחמה היא נגדם והם האוייב העיקרי העומד ממול. נגדם מתווכים...איתם רבים...ביגללם בוכים...בהם מורדים...מהם מסתירים. קל מאוד לשכוח כי האוייב האמיתי שלנו הוא אנחנו ומה שאנו רוצים לעשות לעצמנו... אותו דבר שהורינו הדואגים לא יסכימו לנו לעולל לעצמנו ולגופנו. אנו צריכים למצוא מישהו נגדו להילחם...בו להאבק בכל הכוח...אותו להאשים בכל צרותינו ומכאובינו. והם משמשים מטרה קלה...בגלל שלמרות כל המריבות והסערות אין הם מנתקים מגע וממשיכים להאבק על מנת שלא נפגע בעצמנו. כאלו הם ההורים...תמיד חרדים ותמיד דואגים...תמיד רוצים שיהיה לנו הכי טוב שרק אפשר גם אם אנו איננו רוצים בכך ועושים הכל כדי שזה לא יקרה. ולהם? קשה להם לראות ולקבל זאת בשקט...מבלי להעיר ולנסות בכל הכוח לשנות. ואת האמת? אני לא חושבת שאנו רוצים זאת באמת..בלב שלם. צריך מישהו להילחם נגדו...צריך מישהו שישמש כצד השני...אותו צד האשם בכל הרע והנורא שקורה לנו...או לפחות בחלקו. אבל יחד עם זאת צריך לזכור מה עומד מאחורי הדאגה שלהם. הם מפחדים עלינו...מפחדים נורא. רואים כיצד אנו הורסים עצמנו...מכאיבים...מרעיבים, מקיאים, דוחפים, חותכים, מתעללים, מתעלמים...והם אינם יכולים להתעלם. כואב להם כשכואב לנו. רע להם כשרע לנו. בעוד אנו מושפעים מכל כך הרבה גורמים המסיתים אותנו מדרך הישר - הם מהווים את הצד היחיד...הגורם היחידי היציב מולנו, נגדנו, אך בעצם - איתנו. וגם אם לפעמים הם מתנהגים בצורה הניראת לנו כחסרת היגיון...בילתי מובנת ואיתה אין אנו יכולים להסכים - אנו צריכים לזכור מה עומד מאחוריה. ויותר נכון - מי עומד מאחוריה. לא אוייב שנוא ונתעב...לא רשע קר מזג ואכזר... אבא ואמא. שלנו. שאוהבים אותנו למרות ועל אף ובגלל מה ומי שאנחנו. ושאנו יקרים להם כל כך עד כדי כך שהם מוכנים להתעמת איתנו ולריב ולצעוק...רק כדי שלנו יהיה טוב מתישהו. ואם הדרך לא מקובלת עלינו - אפשר לדבר איתם. הם לא מדברים בשפה זרה ובילתי מובנת. ולרוב הם גם מוכנים להקשיב ולנסות להבין...אם רק נסכים לנסות להסביר ולשתף. רק צריך לנסות...ולא לשכוח מה עומד מאחורי דיבריהם...דאגה ואהבה ללא תנאי וללא סוף. ולפעמים הם אפילו יצאו במלחמה נגד כל העולם רק למעננו ולטובתנו. ואני רוצה להוסיף סיפור קטן אישי שיבהיר את מה שנראה אולי מעורפל ולא ברור. יש דברים רבים עליהם אני חייבת להורי תודה...וכן, היו מריבות ותככים והסתרות וכעסים נוראיים עד כדי ניתוק מגע בתקופות שונות שאני רוצה לשכוח. אבל יש דבר אחד שהבהיר לי עד כמה הם מוכנים לעשות למעני וללכת איתי...נגד כל ההיגיון ודיברי המומחים...רק בגלל שהרגישו שאני משתפת אותם בעובר עלי...באמת רוצה ללכת איתם ולהעזר בהם במלחמה הזו. זה היה בתקופה אפלה באמת של חיי...לאחר מספר שנים של אישפוזים אין-סופיים במקומות שונים ומאבקים מתמשכים בכל מי שעמד נגדי ורצה לעצור אותי מלבצע את מה שאני רוצה - לרדת במשקל ולמות רזה. לא אכנס לפרטים אבל רק אומר שבדיוק החלטתי לנסות להאבק ולהשתחרר מהמחלקה הסגורה בה הייתי מאושפזת. ניסיתי לפנות ולשכנע את הרופאים והם שלחו אותי לוועדה שהייתה אמורה להחליט מה יהיה איתי. אותה ועדה, לאחר ששמעה את דברי, קבעה לי חודשים של אישפוז כפוי. אמרו לי שמאוד התרשמו מדברי, על כך שאני רוצה לנסות ולראות מה עומד מאחרוי אותם קירות עבים שראיתי במשך שנים וכבר שחכתי מה עומד מאחוריהם, אך אין הם יכולים לקחת את הסיכון ולהוציא אותי לחופשי. אני נישברתי. הייתה זו נקודת גבול...בין ויתור סופי על המשך המאבק ועל חיי בכלל ובין בחירה בלנסות ולגלות מחדש מה הם חיים. ואותם רופאים לא הסכילו להבין עד כמה היא חשובה לי. מכל הסיבות הכי טובות ונכונות..זה באמת נראה כדבר הכי לא הגיוני והכי לא מעשי ומסוכן. אבל אני כבר לא יכולתי יותר להמשיך בתנאים אלו. והם לא יכלו לראות את זה. מי שכן ראה זאת היו הורי. זה היה אחרי תקופה נוראית לכולנו...העברתי אותם תופת שהם ודאי לא ישכחו לי לעולם. אבל הם ראו עד כמה אני רוצה. והם הבינו עד כמה הדבר חשוב לי. והבינו עד כמה המצב שברירי ומסוכן. אבל הם גם הסכימו ללכת איתי ולנסות על אף ולמרות הכל. דיברו עם הרופאים, שמאוד התנגדו בתחילה אך הסכימו לנסות כי הורי ביקשו ולא אני - לי כבר לא האמינו ובצדק. ויצאנו לדרך. היא לא הייתה קלה. כלל וכלל לא. היו אין-ספור נפילות. ביליתי בבתי חולים גם אחרי כן, ולא פעם אחת. אבל גם אם היו עליות ומורדות, ההחלטה שגמלה אז בליבי - לנסות ולבדוק האם אפשר בכלל גם אחרת, האם יש חיים ששווה להמשיך בשבילם ולהאבק בכל, עדין שרירה וקיימת. ויש קשיים. ודיכאונות וכל מה שמלווה את רבים ורבות מכם. אבל גם יש ידיעה ברורה מה עומד מאחורי כישלון בדרך הזו. וידיעה עוד יותר ברורה שאני לא רוצה את אותם החיים שהיו לי...אם אפשר בכלל לקרוא להם חיים. אז אני כאן...שורדת. יום אחרי יום...שעה שעה..דקה דקה. כמו כולכם. אבל אני כאן. ולא סגורה מאחורי סורג ובריח בתור כרונית שאין לה סיכוי בעולם האמיתי, כפי שחשבו הרופאים. והרבה מכך שאני כאן איתכם זה בזכות הורי, שהאמינו בי והסכימו לנסות רק כי ביקשתי. ורק כי חשבו שאולי יהיה לי טוב. ועל כך אני חייבת להם את חיי. אז גם אתם שם...אל תוותרו. היחסים יכולים להיות קשים נראים כבילתי אפשריים לפעמים...אבל הם ההורים שלכם ואתם חשובים להם לפעמים אפילו יותר מחייהם. והם רוצים רק שיהיה לכם טוב...רק שתחיו. אל תלחמו בהם. הילחמו במחלה המכלה אותכם. והעזרו בהוריכם...הם יכולים לתת לכם המון. בואו וננסה משהו יחד כולנו... כל אחד ואחת יחשוב לו על משהו שהוריו עשו למענו. משהו שהוא רואה כדבר טוב, גם אם קשה לפעמים. וכיתבו. נראה מה יצא לנו כאן... ואם אין הורים - חישבו על מישהו אחר בו אתם רואים דמות הורה. מישהו היקר לכם ושאתם יקרים לו כל כך. משיהו שיעשה למענכם הרבה...אם לא הכל. בהצלחה... מאיה.

פלג^ר

New member
לי לא היתה את הפרוילגיה הזאת..

גדלתי במשפחה חורגת וכל חיי עשיתי מה שרציתי

תודה פלג^ר

עוד לא יצא לי להכירך יקירתי... לפי מה שהבנתי את קוראת אותנו כבר לא מעט זמן....האם אני צודקת? רוצה לברך אותך בבואך אלינו ולבקש ממך להציג את עצמך...כמה ואיך שתרצי. מקווה שתמצאי את מקומך כאן איתנו... תעזרי בנו כמה שאת יכולה במלחמה שלך. תמצאי כאן הרבה תמיכה וקבלה...לא נבקר ולא נישפוט. נתמוך בך כמה שנוכל...וכמה שתאפשרי את לנו. מקווה שתעזרי בנו...וכן תוכלי לעזור לאחרים מנסיונך האישי. בהצלחה לך יקירה וברוכה הבאה אלינו שלך תמיד מאיה.

פלג^ר

New member
חן חן לך יקירתי פורום זה לדעתי

הוא אחד המוצלחים והמעניינים.בהצלחה לכולם.מוני

קראתי ובכיתי, ולא ידעתי מה לכתוב...

...בסוף יצאה לי מגילה!(אבל פליז תקראו בכל זאת) כי מצד אחד אני מסכימה עם כל מילה, ואני יודעת שזה נכון. אבל מצד שני, אני עוברת עכשיו תקופה ממש קשה בקשר אליהם, שאני מרגישה כאילו הם מטביעים אותי כשהם מנסים להציל אותי מהטביעה של עצמי. אני כל כך מבולבלת עכשיו ולא מסוגלת לראות מה אני רוצה באמת, כי בכח רוצים בישבילי, ואני יודעת שברגע שהרצון לא בא ממני, המאמץ לא שווה. ואוקי, אני עכשיו במצב לא כזה קריטי של עניין של חיים ומוות, ואני מתחננת אליהם שיתנו לי את הזמן לחשוב ולהחליט, ובמקום זה הם אומרים לי שאין זמן, וכל יום שעובר קריטי. למרות שהם רואים שאני אוכלת, עכשיו יש להם סיבה אחרת לאשפז אותי בכפייה, והיא ההיתכנסות, ההתחבאות, האטימות והדיכי שלי! אני יודעת ומודעת שכל זה רק מרצון טוב ורצון לעזור. אבל מצד שני זקוקה אני וצריכה את השקט והזמן שלי מהם, והם פשוט לא רוצים לתת לי אותו, והם מתעקשים ואני מתעקשת, וביחד אנחנו כמו פצצת זמן שכל שניה הולכת להתפוצץ, השאלה הגדולה היא מ-ת-י?????????????? ומצד שני, אני מתכננת דרכים לברוח מהם, לברוח מהבית. אולי זה הפיתרון, הפיתרון שלי להקשיב ולחשוב סוף סוף עם עצמי, להגיע להחלטה מה אני רוצה. אולי אם אהיה לבדי, אני יוכל לקבל קצת הגיון, ולא אלחם כל הזמן לעשות ההפך ולחשוב ההפך ממה שמכתיבים לי. הרי ברגע שעושים לי את זה אני מאבדת את השליטה וההחלטה על החיים שלי, וזה הדבר האחרון שאני רוצה, כי בעצם את כל זה עשיתי בשביל להשיג שליטה בחיים שלי!!!!!!!!! ואז, כאשר אני יגיע להחלטה אמיתית וכנה שלי עם עצמי, אחזור אליהם, בתקווה שיקבלו אותי, ויהיה לי הכוח מהרצון וההחלטיות להבריא ולקבל את העזרה שהם מתחננים שאני יקבל! נ.ב שמת לב לזה שאמרתי לך שאני יודעת שלבדי לא אצליח ואין לי אומץ לבקש עזרה, אבל ברגע שמגישים לי אותה, אני ישר בורחת! מה קורה לי????, אני מבולבלת???????, אני בכלל רוצה להבריא????????? טוב, אני מקווה שיהיה לי זמן לחשוב על זה כשאברח ואני יהיה לבדי בלי לחצים, והרצון להבריא יחזור אלי, ואפסיק להגיד לעצמי כל הזמן ``עוד קצת, רק עוד מעט, עוד כמה קילו לנצל את המחלה`` כי העוד מעט הזה לעולם לא יגמר, אני יודעת את זה, ואתם יודעים את זה. מ-א-י-ה , י-ק-י-ר-י , א-ח-י-י - פ-ל-י-ז ע-ז-ר-ה-!-!-! נ.ב עדיין מאמינה שהסוף יהיה טוב, כי אני יודעת שלמות אני לא רוצההההההההה, אוהבת אותכם ומחכה לעזרה ממי שמסוגל ויש לא כח אלי ולשטויות שלי!

מאיה, למרות המגילה, פליז תקראי 8-(

ארוך ארוך, גם קשה קשה, אבל זאת המגילה שבלבי. עד שהבלבול גורם לי לברוח מהבית!!! מקווה שתקראי מאיונת.... וסליחה מראש על כאבי הראש שאני עושה יפתי המקסימה והכובשת! והלוואי שיכולתי לתת ממני איזשהו תקווה וכוח, מבטיחה שברגע שיהיה לי אתן, אז בינתיים בצער רב תצטרכו להסתפק במעט שיש לי!!!!!!!! אוהבת תמיד, גם כשהבילבול בי שולט!

ממתי מגילות מבריחות אותי???

הן יכולות להיות קצרות או ארוכות... סתמיות או חשובות... קלילות או קשות נורא... אבל הן המגלות של ליבכם ולכן קדושות בשבילי. אל תתני לבילבול להבריח אותך מהבית...זה הבית שלך ואין אחר לו. ככל שתברחי...תצטרכי לברוח עוד...ועוד... וזה לא יגמר לעולם. התמודדי. זה הפיתרון היחידי. ואנחנו כאן נתמודד אם מה שיש לך לתת...כוח, כאב, עצב, תקווה, צער... כל מה שתראי לנכון לכתוב לנו. ונקבל זאת באהבה אין סופית. אוהבת אני.

מראונת יקירתי...

את עוברת תקופה קשה בכלל...ולא רק בהקשר להוריך. וזה וודאי משפיע על הכל וגם על הקשר שלכם. תראי...אני לא מצפה שהכל ישתנה ביום אחד. אני רק מנסה להזכיר לך שהכל באמת אינו שחור ולבן. להזכיר לך שהמילחמה האמיתית שלך היא בינך ובין עצמך ולא בינך לבין הוריך. אני יודעת שקשה מאוד לראות זאת כאשר את שקועה בתוך הביצה... אבל יחד עם זאת אסור להניח לעצמנו לשכוח. כל זמן שהיית בבית החולים הקיפו אותך רופאים ואחים ואנשי צוות רפואי. הם היו אחראים עליך...איתם היה קל יותר להאבק. ולמה? כי להם את לא היית כל כך חשובה כמו שאת להוריך. ולכן אותם היה קל יותר לרמות או להטעות ובהם קל יותר להלחם. אבל מי שמקיף אותך במלחמה האמיתית שלך...המאבק להשאר בחיים ובבית - אלו אותם אנשים שלהם את יקרה מכל. והם אינם עושים זאת בגלל שהם צריכים...בגלל שזה התפקיד שלהם. הם עושים זאת בגלל שהם יודעים עד כמה זה חשוב וגם לא מוכנים לוותר. במסגרות רפואיות יש משמרות...העבודה מחולקת לתפקידים וממודרת...כל אחד על פי מקצועו. וכל אחד יודע גם שמה שהוא לא יעשה - יעשה מישהו במשמרת הבאה. בבית זה לא כך. בבית הוריך עושים את כל מה שהם יכולים ומה שהם חושבים שיעזור לך. ואין מישהו שיעשה זאת אם הם לא יעשו...ויחד אם זה - הם לא עושים זאת מתוך חובה. אמרת שאת מרגישה שהם אינם יכולים לעזור לך...הסבירי להם איך כן הם יכולים לעזור. הבהירי להם מה קורה כשהם עושים משהו כזה או אחר. שתפי אותם בקושי שלך הבא כתוצאה מדבר שעשו בצורה מוטעת על פי דעתך...או בכלל. אולי יחד תצליחו להגיע לעמק השווה...להסכים על נקודות בהם כולכם מסכימים. ויחד עם זאת...זיכרי שהם לא יוותרו. והם לא יניחו לך לוותר. ואם יש משהו שבטוח בעולמך...ויציב לכאורה - אלו הם. והנוכחות שלהם לצידך. מבינה אותך מאוד באומרך שאם את לא רוצה ומשיגה זאת בעצמך - אז זה לא שווה... זה נובע מתוך הצורך האדיר בשליטה. אבל זיכרי עד כמה קשה לך בקטע הזה...עד כדי שלפעמים נראה כבלתי אפשרי. ולכן...בנושאים רגישים כאלו...צריך לגלות יותר רגישות ופתיחות לרעיונות חדשים ולעזרה מבחוץ. את יודעת שאת לא יכולה להשתלט על הדחף...אז העזרי במישהו אחר במלחמה הזו. אם לא תצליחי במאבק הזה לא תוכלי להשאר איתנו כאן. אז על מנת שכן תשארי...העזרי בכל מה שאת יכולה. בהצלחה לך מראונת... אני וכן חברים רבים נוספים פה בפורום אוהבים אותך מאוד. אבל כמה שלא נאהב...אף פעם זה לא ישתווה לאהבה של הוריך. אל תשכחי זאת לעולם. אוהבת אני.

מאיונת, נמחק אז כותבת שוב........

את יודעת כמה שאני יכולה להיות חכמה בדיבורים, וכן, אני מבינה, וכן אני יודעת שההורים שלי מנסים לעזור והם תמיד לידי. אבל אני לא מצליחה להפנים את זה שאסור לי להלחם בהם, אלא במחלה הארורה, הרי הם רק רוצים לעזור ובאמת! ואני פשוט לא יודעת מה אני רוצה מכולם, וזה כולל גם את עצמי. כי אני כל הזמן משדרת להם מסרים כפולים וגם לעצמי המוח מעביר מסרים שכאלה. אני אומרת כל הזמן, כן פליז, תבואו, תעזרו, ואז אחר כך מסלקת ומגרשת ורבה. ובעצם אני חושבת שגרמת לי להבין שאני רבה עם המחלה, ולא איתם, אבל הם ואני הם אלו שבעצם סובלים מזה. ואני כל כך פוחדת שבסוף הם ואני כן נוותר למחלה הזו(ובאמת שצר לי לצרף אותם למחלמה שלי, במיוחד שאני מכוונת את האש אליהם ואל העזרה שלהם). אני פשוט כבר לא מבינה, מה? אני רוצה לסבול! לבדוק ולבחון מתי ואיפה הגבול הדק שבין החיים למוות, אבל בלי למות(אני מסוגלת לבלוע קופסת כדורים שלמה, שאני יודעת שאם בולעים את כולם!!! מתים!!!, ואני יבלע את כולם חוץ מהאחרון, כדי שאהיה קרובה למוות, וארגיש סבל עמוק, אבל בפירוש לא רוצה למות!!!!!!!!!!!!!), אני מוצאת את האושר והשליטה שלי שאנשים מסיגים באושר, ע``י הסבל!!! כאילו שזהו מקור השמחה ומפתח לחיים טובים ומאושרים. ואני יודעת שזה לא ככה, אבל בגלל שככה התרגלתי, קשה לי לראות ולחשוב אחרת. אך בכל זאת מאמינה, שמתי שהוא הסוויץ הזה יקרה ואלמד שבסבל אני לא אמצא את הכח ושיש דרכים אחרות ולא מזיקות! נ.ב מאיונת נשמה מדהימה שלי!!! תודה ותודה ותודה על הכללללללללללל!!!!!!!!! תודה על הרצון לעזור ולעזור לכולם, תודה על האהבה, החום, הרגש, ההקשבה, הנסיון ללמדד לאהוב ולתת!!!!!!!!!! אני כל כך רוצה לתת לך הכללללללללללללללללל, כי כל כך מגיע לך אבל באמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אוהבת אותך עד לשמיים ומקווה שאת לא כועסת עליי. מוסרת לך מלא חיבוקים...מקווה שייצא לי לדבר איתך שוב!!! שלך תמיד!!!!!!!!!!!!!!!!!

מראונת...

עצם זה שגרמתי לך להבין שהמלחמה האמיתית שלך היא במחלה ולא בהוריך... שווה לי את המאמץ. גם אם קשה לקבל את זה ולפעול מתוך ההגיון ולא הרגש...חשוב לזכור את זה. ואני לא מאמינה שהוריך יוותרו כל כך מהר...או יניחו לך לותר. זו הגדולה שלהם...הם רואים דברים שאנו לא מצליחים לראות כפי שאנו מושפעים מדברים שהם לא מצליחים להבין... יחד אנחנו צוות מנצח. אני מקווה בשבילך בכל חצי הלב שלי שהשינוי המחשבתי הזה באמת יבוא...ומהר ככל האפשר שתגלי כי אפשר וניתן לחיות בלי להביא על עצמנו סבל וכי השליטה המדומה הזו אינה אמיתית ורק מאמללת אותך יותר ויותר. ושוב...גם עם כרגע קשה לך לפעול על פי ההגיון והמחשבה הקרה עצם זה שאת מסוגלת לראות את הדברים גם בצורה הזו ולא רק על פי הרגש המטעה אותנו פעמים כה רבות...זוהי כבר התקדמות לא קטנה. תודה על המילים החמות... ועוד יותר תודה על החיבוקים. אין לך מושג עד כמה אני צריכה אותם עכשיו. אני מרגישה שאני כותבת אבל לא מחוברת...מעופפת משהו. ואולי רק החיבוקים מראים לי כי אולי יש בי עוד טיפת רגש... עוד צורך בתמיכה ואהבה...עוד טיפת אנושיות. עזבי...את בטח לא מבינה מה אני אומרת. מראונת... מאחלת לך את כל הטוב שרק אפשר. ואל תוותרי...אנחנו לא ניתן לך לוותר. אוהבת ומחבקת חזרה אני.

אויי מאיונת, איזה אישיות מדהימה....

(אין צורך לענות, פשוט חייבת לציין) רוצה לכתוב ולכתוב, ולראות אותך כותבת כל הזמן, כי כל פעם אני לומדת ממך משהו חדש ומנסה למצוא את הדרך המתאימה לי.לא הסכמתי עם זה שכתבת למייקוש שאת לא מקנאת בהורייך(אבל זו החלטה שלך), כי הם בטוח גאים(אני יודעת שאם היית ילדה שלי הייתי גאה, אבל אנחנו הרי לא ניהיה מסוגלים להבין שאין מה לעשות וזה ככה) יש להם ילדה כזאת מיוחדת לחיוב ומדהימה! עוד מהרגע שנכנסתי לפורום וראיתי אותך(ושאלתי אותך על השם``דבורה...``, לא הבנתי למה דבורה? אבל גיליתי שיש לי עסק עם דבורה שאין לה ערס ועוקץ, דבורה של הסרטים המצויירים, חברותית וחיננים שכזאת, טוב נו ``הדבורה מאיה`` אני כל כך מודה- ללא יודעת בדיוק מי, שהיכרתי אותך, אישיות קסומה ומדהימה, שחשבתי שרק בעולם המצוייר או באגדות קיימת! וכןןןןןןןןןן, מה קורה לך? למי אם לא לך מגיעים כל החיבוקים האלה? ולך אפילו יותר מזה!!!!!!!!!!!!!!!! מצטערת, הייתי חייבת לכתוב לך שוב, פשוט אני לא מפסיקה להתפעל ולהעריץ אותך אחותי הבוגרת כל פעם יותר ויותר! ויש לי כל כך הרבה ללמוד ממך! אוהבת עד לשמיים ותודהההההההההההההההההההההה לך מלאכית קסומה

מייק 48

New member
מאיונת אהובה ומופלאה שלי...

אני פשוט נפעם מהדבר המופלא הזה !!!! הותרת אותי באלם - ללא מילים !!!! רק כעת אני מסוגל להגיב על זה... כה חזק זה השפיע עלי... מאיונת מתוקה ואהובה, זה כל כך עמוק וחכם ונכון... ואת מצליחה לבטא את זה הכי טוב שאפשר... זה מסמך נדיר וחשוב מאין כמוהו... חיוני לדעתי שיופץ בעוד פורומים... קורא את זה ובא לי לבכות... קראתי זאת יותר מפעם אחת... אין לי מספיק מילים לתאר מה זה עושה לי בתוך הנשמה... רק יכול לאהוב אותך עוד יותר... הורי עשו למעני הרבה מאד, הנה שתי פעמים חשובות בחיי: 1. בגיל 7 נדרסתי ושכבתי בבי``ח בלינסון חודשיים או שלושה (לא זוכר בדיוק), במחלקה אורטופדית עם רגל שבורה וקשורה במשקולות ועם כף רגל מרוסקת ושבר בגולגולת... לא אלאה אותך בפרטים אבל זה היה קשה מאד וכואב כל-כך והסבל היה תמידי... בתקופה שלפני התאונה הייתי מאזין סידרתי ומכור למצעדי הפזמונים ואהבתי מאד דג מלוח (הרינג)... בבי``ח ביקשתי מהורי רדיו ודג מלוח לאכול כל יום - רק זה יכל לנחם ולהרגיע אותי במשהו... הורי הצליחו להשיג לי רדיו צמוד (אז לא היו ווקמן ודיסקמן וכל מה שהיום יש בשפע) לחדר ואישור מהרופאים במחלקה להכניס לחדר (לאף אחד במחלקה לא היה), וכמו-כן הם דאגו כל יום לבוא מאשקלון לבלינסון ולבקר אותי ודאגו כל יום להביא לי מספיק דג מלוח ליום (חוץ מזה לא אכלתי כמעט כלום, לפחות לא בחודש הראשון)... זה היה בשבילי גלגל הצלה ועזר לי מאד להתגבר על הכאב והסבל וסייע רבות להחלמה... עד יומי האחרון אזכור בתודה ענקית את החסד הגדול שעשו עבורי הורי בתקופה הנוראה ההיא... 2. בתקופת ילדותי התמכרתי לים והתאהבתי בו... בתחילת ח` התחלתי לחשוב על ביה``ס לקציני ים בעכו וכל השנה התאמצתי לשכנע את הורי לתת לי אישור להתקבל לקציני ים בעכו - בתנאי פנימיה צבאית ימית. זה אומר שלא יראו אותי בבית אלא פעם בשלושה שבועות וזה אומר שאני כבר לא חי בבית... בקיצור, הם הסכימו ויצאתי לדרך החדשה - ואני גם את זה מוקיר להם בתודה רבה... זהו עד כאן, הולך לישון מעט... אוהב אותך מאד מאד מאד ... שלך אני לתמיד באהבה ענקית מייק

מייק...

תודה לך. רשמתי זאת גם בפורום הורים וילדים...על פי עצתך. נראה לי באמת חשוב שגם ההורים ידעו שאנו כן מבינים ואוהבים גם אם לא תמיד מראים זאת... על כך שאתה חולה מוסיקה אני יודעת...וגם שאתה חולה ים. אבל על הדג מלוח? זה לא ידעתי...אני אדע להזהר בפעם הבאה. הריח הזה יכול להרוג אותי...אני משתגעת ממנו בגנון. כבר אמרתי לך שאני לא מקנאה בהוריך... אבל גם לא בהורי. קשה...קשה... ההומור שלי לא משהו היום...אני בכלל לא משהו. לוקח לי שעות לחשוב מה לכתוב. מנותקת כזה...מוזר. אבל תמיד טוב לקרוא את מה שאתה כותב. אוהבת המון המון המון מאיונת.

למעלה