צער גידול הורים...

צער גידול הורים...

ערב טוב לכולם!
כותבת בפורום הזה בפעם הראשונה. מרגישה צורך עז לשפוך את הלב, כועסת וממורמרת...
אני נשואה, 40 פלוס, 2 מתוקים בבית. גרה במרכז בעוד הוריי גרים בדרום. אחות אחת לידם, אח במרכז ועוד אחות שכרגע חיה תקופה זמנית בחו"ל. מאז שהתחתנו כולם והבאנו ילדים, התחילה אימי להתייחס בצורה לא אחידה אלינו הילדים וגם לנכדים... כן, היא אוהבת את כולם, אבל שונה... כשדיברתי איתה על זה, היא טוענת שהכל אצלי בראש. העובדה שהיא אף פעם לא אהבה את בעלי והרגישה תמיד שמגיע לי מישהו יותר טוב, גם לא תורמת לעניין. אני מרגישה הרבה פעמים שהיא קצרת רוח כלפינו וגם מאוד ביקורתית ושיפוטית כלפי החינוך שלי את הילדים שלטענתה הוא רך ולא עקבי. אי לכך, אני מרגישה שהרבה שבתות היא נמנעת מלהזמין אותנו כדי לא ליצור איתי חיכוכים על החינוך ולהתעצבן, חגים מושפעים מזה, ועוד... מיותר לציין שכבר מס' שנים (מאז שנולדו הנכדים), שיש לי משקעים רבים ומרירות. המרירות הזאת משתלטת על חיי ומשפיעה לי על הכל.. אני כועסת על כך שמצד אחד הילדים שלי אוהבים אותה וחשוב לי לשמר קשר איתה ומצד שני אני מרגישה שהיא נוהגת בחוסר מחשבה ורגישות. אבא שלי, מלאך לעומתה, שיוויוני מאוד עם כולם וילדיי משוגעים עליו. הוא הרבה פעמים נאלץ לקבל ממני את כל האש כי איתה קשה לי יותר לדבר, ומה לעשות שהם זוג והוא חלק מהמתרחש?

אגב, התחלתי ללכת לטיפול, אבל היה יקר והפסקתי וגם אינני עובדת עכשיו מה שמשאיר לי הרבה זמו פנוי להיות מוצפת במחשבות המטרידות ובלחץ מזה...

היום קרה משהו שפתח לי את הסכר...אבא שלי הודיע לי שהם טסים לפסח לאחותי להולנד (למרות שיש עוד זמן). אצלינו לא עושים כל שנה עם משפחה של אחד הצדדים, היות ולבעלי אין אמא ולכן יוצא שכל שנה בודקים מחדש איפה לעשות....ההורים שלי יודעים את זה. אמרתי לאבא שלי שתהיה להם נסיעה טובה, אבל שציפיתי שלפחות יוודאו איתי שיש לנו עם מי לעשות את החג. להראות שחשבו עליי ושאכפת... האמת שאנחנו עושים עם גיסתי ואין בעיה, שנה שעברה עשינו עם הוריי והם תיארו לעצמם שנסתדר כמו תמיד, אבל העובדה שהודיע לי על התוכניות בלי לוודא בחג כזה חשוב שאנחנו מסודרים, הותירה אותי עם תחושת כעס ויתמות...אמרתי לו את זה ושמעתי בקולו שנפגע....ובעצם הכעס שלי הוא בעיקר עליה...ומחר הם מתוכננים לבוא אליי ועליי להתנהג כאילו כלום....

נורא רוצה לשמוע עצה, מילה טובה, הסתכלות אולי קצת אחרת במבט אובייקטיבי וגם לשאול - האם אינני צודקת בהקשר לפסח? ובכלל - איך חיים עם המשקעים וממשיכים הלאה למען שלום בית?.....

תודה למי שקרא עד הסוף וערב נעים לכולם....

גם אמי כל הזמן לא אהבה את בעלי.

עד כדי כך שרמזה לי "להיפרד" ממנו. וגם לא הפסיקה לדבר עליו עם בני משפחה. הכל היה בראש שלה. חיינו חיים טובים מאד, הוא היה חרוץ ומוכשר (בעלי נפטר לפני 3 שנים) ותמיד התייחס אליה בכבוד. היא מצידה היתה בטוחה שהוא מהמר, בטלן, ומה לא.

בנות ואמהות הרבה פעמים לא מסתדרות.
לגבי סדר פסח, לפעמים לעשות עם חברים זה יותר כיף מאשר עם המשפחה. תתחילי לברר מי מהחוג החברתי שלכם מעוניין בסדר פסח.תהיי את היוזמת.
אם יבואו אליך מחר, תגידי להם מה שאת מרגישה.
לפעמים לשבת בבית בשקט גם לא כזה נורא. להיות עם כל מיני אנשים בצורה מאולצת יכול להיות מאד לא נעים.

מאז שבעלי נפטר לפני 3 שנים הייתי רק פעם אחת בליל סדר אצל חברים. לא נורא. לא כזה ביג דיל. סך הכל ערב אחד. למחרת הכל נשכח.

אתחיל בתגובה לגבי סדר - הוריך מודיעים לך זמן רב מראש

את תוכניתם לסע ולחגוג עם אחותך בליל הסדר. יש לכם מספיק זמן לתכנן לערוך סדר עם מישהו אחר - משפחה / חברים, והם יהנו מחברת בתם השוהה בחו"ל... גם אותה אוהבים ומתגעגעים. הם נוהגים יפה, בהתחשבות.

כאם, כחמות וכסבתא שהלב עשוי גומי, הוא נמתח מכיל ונותן אהבה לכל הצאצים. לכל צאצא אופי שונה וצרים שונים- כולם אהובים עד עלות הנשמה ואם צריכים עזרה מקבלים במידת האפשר. עצה תמיד אבל רק אם מבקשים.

התערבות בחינוך הנכדים בענייני המשפחה - ענין של אופי, אפשר לבקש או להעיר שתתיעצו איתה כשצצה התלבטות.

אני לא מתערבת בחיי המשפחה שלהם ובגידול הילדים. מקשיבה אם שופכים את הלב ונותנת עצה רק אם מבקשים. בעלי בראש אחד אתי...
טוב או לא - זהו אופיי/נו ובינתיים טפו... טפו... טפו....

אלאורלי

New member
אענה לך מחר בבוקר, חזרתי עכשיו מהצגה

וזאת לאחר שעשיתי ביבסיטר על 2 הקטנים אלה.

mykal

New member
כמה דברים לי אליך,

בואי נתחיל מזה --שאת בעלך את בחרת,
ויש לך משפחה שאת הקמת, טפחי אותה--
אל תחכי לאישור של אף אחד, גם לא של אמא שלך,
הקשר שלך עם אמא שלך הוא קשר של בת עם אמה, הוא לא צריך להיות
תלוי הקשר ההשואה לאחרים.
כי יוצא שאת מטפחת בתוכך קנאה וממנה מרירות וכעס.--תרפי--
זה של אמא שלך--היא עושה אפליה כלפי ילדיך--תגידי, תאמיני לי הילדים יחזירו לה.
תהני ממה שנשאר מהקשר.
את לא שכנה שלה, תסעי פעם בשבוע לבד, לפגוש את הוריך, בלי הבעל והילדים,
תראי שהיא תתגעגע. ותזמין--הרבה פעמים כשמרפים---הצד השני נרגע.

לגבי פסח---למה נעלבת? למה לא מגיע לאחותך כמו לך?
היא בארץ זרה --היא לבד שם--הוריך לא רוצים לטרוח לארח ורוצים לבלות אתה,
למה את מרגישה שזה נגדך?
את גדולה ויחידה-משפחתית עצמאית, יש המון אופציות לחגוג,
בלי המשפחה המורחבת. יש להזמין בבתי מלון סדר מרכזי.
אם היית משתחררת מההרגשה של קיפוח --היית פורחת.

היום הוריך באים--חייכי, תפרגני להם נסיעה, אל תתבעי שום יחס נוסף,
תמצאי פתרונות לתעסוקת הילדים שיהיו פחות ב'פריים' תרגעי ותהני.
תספרי איך היה. ושולחת לך
לחיזוק.

אלאורלי

New member
בוקר טוב ומבורך לכולם, אענה לך שואלת השאלה.

בחיים אנחנו לפעמים לוקחים החלטות, הם לא תמיד מתאימות לכל בני המשפחה,
את החלטת להתחתן עם בעלך כי את אוהבת אותו ! אמא שלך לא צריכה לאהוב אותו היא בהחלט אמורה לכבד אותו , לפחות בגלל שהוא בעלך, לעשות ברוגז במשפחה ובכלל זה מאוד קל, אחרי זמן שוכחים על מה ולמה נהיה הברוגז, את מלכתחילה לא צריך לנקוט בעמדת ברוגז, צריך לדעת להחליק על פני הדברים ולעבור לסדר היום, את לא צריכה להרגיש קורבנית בגלל שהורייך נוסעים לחגוג את חג הפסח עם אחותך, גם לה מגיע להנות מההורים ולהורים מגיע להנות ממנה בכל זמן שהם בוחרים, גם לי יש בן בחו"ל עם נכדים וקורה לא פעם שאנחנו נוסעים לחגוג איתם חגים , בנותי לא פותחות פה ולא מגנות את זה נהפוך הוא, הם מבינות עד כמה הצורך שלו גדול לחגוג גם עם ההורים מידי פעם, לא שווה שתסתובבי טעונה פשות תשני גישה וזה יקל עלייך הרבה.

הדסהש1

New member
אצלינו לא עושים בעיות עם החגים.פסח כמעט כל שנה

עושים אצל הבת הגדולה אם אין לה תוכניות אחרות...משתדלים /שנהיה כולם יחד.

כמובן שרצוי להכיר יותר את הפרטים.. אבל

על פניו נראה שאמא שלך טועה טעות כואבת. אם את אוהבת את בעלך והוא איש טוב (לפי הניסוח שלך שמתי לב שאת אישה רגשית ורצינית) אז אני סומך עליך שאת מכירה את בעלך.. אז תמשיכי לאהוב את בעלך ולכבד אותו. כמו כן תכבדי גם את הורייך אבל בתוך ביתך הפרטי שלך ושל בעלך שימי על הדעות של אמך פס. (סילחי לי על המשפט האחרון) זה מה שאת צריכה לעשות ומנסיון.

פסח זה באפריל. הם הודיעו לך שלושה חודשים מראש!

זו נראית לי התחשבות מעל ומעבר.
לגבי היחס השונה אליכם - לא ברור לי במה זה בדיוק מתבטא. היא מתייחסת אלייך לא טוב לפני האחרים - או שאת זה היא עושה יותר בפרטיות? כי אם זה בפרטיות, איך את יודעת שהיא לא עושה את זה גם לאחרים?
אמא שלי מעבירה עליי ביקורת בכל משפט שלה - אבל למה להתעצבן מזה? אלא אם היא באמת לא מתייחסת יפה לילדים שלך - היא מתייחסת אליהם לא יפה? (לא אלייך - אליהם).

anati43

New member
יש אצלך קצת היפוך יוצרות: בד"כ ההורים המבוגרים והפנסיונרים

"רודפים" אחרי הילדים הטרודים כדי שיבואו בסופ"ש ובחגים, ואצלך זה ההיפך. אני ממש לא חושבת שהוריך צריכים לקבל את אישורך לפני שהם עושים תכניות לחגים. תודה לאל את בעלת משפחה ולא אדם ערירי.

וואלה.ענת ממש צודקת . ושוב בהקשר להעדפת אמך בקשר לבעלך,

אמך טועה.. מוכרת התופעה שהורים (בדרך כל אמאות) מתנהגים מוזר כשמתפוצצת להם הפנטזיה שהבת תתחתן עם רופא.. תכבדי את הורייך וגם את בעלך.

קליספרה

New member
הגעתי מהראשי - וזה ממש משעשע לראות את אותם הניקים

שאני מכירה מהרבה מאוד חדרים אחרים
אז קודם כל היי לפותחת ההודעה ולכולן

אני גם מזהירה שאני לא מהכותבים האמפתיים והמלטפים - אני משקפת מה שאני רואה ולא תמיד זה נעים - ובמקרה שלך זה לא יהיה - אז אם קשה לך עם ביקורת אל תקראי הלאה

קראתי בעיון - ואני חושבת שיש לך בעיה לא סגורה עם אמא שלך - וזה לא קשור לא לבעלך ולא לילדים - את משדרת מאבק מול אמא, אבל כמו שילדה קטנה אומרת "זה לא פייר" ו- "למה דווקא אני" בקטע שלם את פורסת התנהגות של ילד שנתקע בין אמא לאבא היא שטן הוא מלאך - וואלה זה מזכיר לי את ההתנהגות של האחיינית שלי בת בחמש -
יש לי בשורה - החיים הם לא פייריים ולא שוויונים - וחלק מלהתבגר זה לקבל את זה.

בקשר לפסח אני חוזרת על אותה מנטרה - תתבגרי
זכותם לחיים משלהם - זכותם לנסוע לאחותך או לטימבקטו, לא הבנתי למה מלכתחילה את חושבת שהם חייבים לך משהו, סתם כי לך לא בא להכין חג

את היית מוכנה לוותר על בעלך כי היא החליטה שהוא לא טוב בשבילך - אז למה הרצון שלהם לבקר אצל אחותך פחות חשוב מהרצון שלך לחגוג איתם פסח? ואגב אם כל כך רע לך שם ךמה את בדיוק רוצה לחגוג איתם פסח - כל אחד שקורא את מה שכתבת יכול לחשוב שהנה היא לא צריכה לסבול את האמא המרשעת של עמי ותמי יששששש !

שוב התנהגות של בת חמש - הלו - את ילדה גדולה - כולה פסח

חבל שהפסקת את הטיפול,
הייתי מחפשת ערוץ אחר להמשיך בטיפול זול יותר - אולי דרך קופת חולים.
לדעתי המוגבלת והבלתי קובעת, את צריכה לעבוד קשה מאוד כדי לנתק את חבל הטבור שלך מאמא - לפחות על פי מה שאת תיארת היא כבר מזמן מוכנה לוותר עליו - זאת את.

בהצלחה!

DANAMIR4

New member
כמה דברים, מהקל אל הכבד

נתחיל מפסח, הם הודיעו לך זמן רב מראש עלמנת שתוכלי להתארגן, את לא יכולה לצפות מהם שכל חג הם יהיו כאן, את אישה נשואה, אמא לילדים, את לא אדם בודד ולכן הם לא ממש מחוייבים לך בנושא החגים( כמו למשל אם יש הורה שנשאר לבד ואז לדעתי ילדיו כן מחוייבים לדאוג שהוא לא יחגוג חגים לבד).

לגבי אמא שלך, את כותבת שהילדים אוהבים אותה, אז אולי את באמת קצת טועה לגביה?

אני חושב שכנראה יש לך משקעים מהעבר ובגללם את קצת מחפשת ממה להעלב ובסופו של דבר את פוגעת בעצמך בעיקר וגם באבא שלך.
אולי את ואמא שלך צריכות ללכת לאיזה טיפול זוגי לפתור את הבעיות בינכן.
חבל.

למעלה