צער בעלי חיים

turtin

New member
על איזה משיח אתם מדברים?

כאשר דברים כאלה כמו שרשמתי קורים. אתם לא רואים או מתעלמים מהמציאות? מדובר בגיהנום של ממש איך אתם מתעלמים מזה כאילו זה שום דבר שמענים יצורים חשים שיכולים לחוש סבל בדיוק כמונו? אני קורה לכל מי שנמצא בפורום הזה להכנס לאתרים שרשמתי בהודעה הקודמת ולהסתקל מה עושים לבעלי החיים. נראה לכם שמשיח באמת יבוא כאשר הזוועה הזאת מתרחשת?

נכנסנו וראינו, השאלה היא:

מה אתה מצפה שנעשה? שנפסיק לקנות בשר בגלל זה? קראתי מחקר לא ממזמן על חוקר שהצמיד אלקטרודות למצח וגילה שלצמח יש תחושות שמקבילות לפחד וכאב אצל בני אדם. אני מניחה שאתה אוכל דברים שבאים מן הצומח נכון? למה שלא תפסיק לאכול אותם?

turtin

New member
אם היית רושמת דבר כזה בפורום

צמחונות וטבעונות היית רואה כמה שאת טועה מכיוון ששם היו מסבירים לך בדיוק מה ההבדל ביו צמח או בלוק לבין בעל חיים. בקיצור לפי מה שידוע כיום זה לא נכון ואם את אומרת שזה נכון מהנימוק המגוכך של "מאיפה אתה יודע הכל יכול להיות" אז את גם יכולה להגיע לרמה של ללכת לפתם אווזים - לכי תגידי לעמותות צער בעלי חיים "הכל יכול להיות"!

א77

New member
אהיה מעט בוטה, וסליחה מראש

אני שוב מדגיש: כאן מדובר באנשים חרדיים. אנשים חרדיים ז"א שהם מאמינים ויודעים את התורה. בתורתינו כתוב שאסור לצער בע"ח. בתץורתינו נלקחת הבהמה לשחיטה גם ככפרה וקרבן חטאת. יש גם עולה וגם שלמים. ו... מסכנים המון בע"ח שנשחטים בגלל עוונות בני האדם. - סליחה על הציניות, אם נשמע כך. העיקר הוא בדבריי: אנחנו נוהגים לפי תורתינו הקדושה. ואין לנו צורך בשיעור מוסר מהו צער בעלי חיים. אם תצליח/י לשכנע אנשים שאינם יהודים, או יהודים שאינם שומרי תורה ומצוות, שאין להם רקע ודע מיוצבת ומעוצבת בנושא, אז סיכוייך גדולים. כאן לא תשכנעי אף אחד שלא לרכוש דג לכבוד שבת. כאן לא תשכנעי אף אחד נגד מאמר חז"ל בתלמוד בהרבה מקומות שאין שמחה אלא בבשר. ובבשר של שלמי החגיגה המחולק למזבח, לכהנים ולבעלים, מקיימים הבעלים ושמחת בחגך. והיה אם אין די בבשר שלמי החגיגה לכל משפחת מביא הקרבן, כי אז מוסיפים שלמי שמחה שכל כולו לבעלים ולמשפחתו לקיים מצוות ושמחת בחגך בבשר. יש לך רגישות בדבר שאנחנו כבר מעוצבים ומיוצבים בדעה, דעת תורתינו הקדושה. שבוע טוב.

turtin

New member
תגובה לך

אני הבנתי שאתה רשמת שלדעתך זה לא יזיז לך, אבל זה שאתה אומר שכולם לא יסכימו את זה אני לא קונה. לידיעתך אמרה התורה "נקרה המקום רחום היה אתה רחום" אז אולי בכל זאת אתה קצת טועה לא? לידיעתך כיום מרעיבים תרנגולות בתעשית הבייצים של תנובה שזה מתנגש התנגשות ישירה עם האיסור להרעיב בעלי חיים בתורה. לעומת זאת בביצי חופש או אורגניות לא עושים את זה אחרי מה שאמרתי אתה תלך ותקנה ביצי חופש?

א77

New member
תגובה לך

אני בדעה שאת הפעילות של תנו לחיים לחיות וכל מיני ארגונים למיניהם, יש לעשות בפורומים של אנשים שאין להם דעה מבוססת, מיוצבת ומעוצבת כמו של האנשים כאן. אנחנו אוכלים בהשגחה. כשמתעוררת בעיה גורפת בצומת הגידין, הרי החרדים מתעוררים לזה, לא בעקבות מישהו שנכנס לעורר בפורום. פשוט, ההשגחות המהודרות קולטות מיידית במה המדובר. וכשצריך הרי בודקים צומת הגידין של כל עוף. וה"ה לביצים וה"ה לכל דבר, ובפרט הבא מן החי. הכל בדוק. והיה אם יש עניין לא לאכול ביצים מסויימים, כי אז ההשגחות המהודרות מטפלות בנושא, וכשצריך, מודיעים הם בעיתונות המתאימה לציבור.

turtin

New member
תגובה על נושא ההשגחה שלך

אתה יכול להגיד שאתה סומך על האיש הזה ועל האיש הזה אבל עם עובדה אחת אתה לא יכול להתווכח והיא שבלולי הסוללה מרעיבים תרנגולות! ואתה יכול לשאול כל חקלאי שעובד בלולי סוללה שבתקופת השרת הנוצות שלהם מרעיבים אותם כדי שהתקופה הזאת כמה שיותר מהר תיגמר והם יחזרו להטיל ביצים בצורה יותר יעילה. תסמוך על אלוקים, למה אתה סומך על בני אדם? תתעורר, תתעוררו כולכם, אתם לא רואים שאתם בורחים מהמציאות?

turtin

New member
או אולי

בכל זאת תועיל בטובך להתענין קצת על הדברים הלא רחומים שאתה מממן שהם באתרים שרשמתי כאן

turtin

New member
אני מתכוון

שבמקרה שאתה כמו רוב האנשים אוכל בשר ביצים וחלב תיכנס לאתרים שרשמתי ותסתקל על הדברים האכזריים שעושים להם אנשים שאין להם רחמים כלפי בעלי החיים. אני גם אמרתי שאנשים שצורכים בשר ביצים וחלב מממנים את האכזריות הזאת

א77

New member
ואני מתכוון

שאיני מתכוון להכנס לאתרים שצירפת. מיכיון שבנושאים אלה, הרי יש מי שדואג לציבור החרדי מה לאכול ומה לא.

turtin

New member
תתעורר זה לא נכון

ההתעללויות בבעלי חיים זה לא התחיל אתמול אתה יכול לשאול כל חקלאי במשקים של בעלי החיים את הדברים האלה ותיווכח שזה נכון זה רשום בכל ספרות חקלאית אפילו ישנם הצעות חוק לפעמים בכנסת נגד צער בעלי חיים שקורים בישראל במשקים. תתעורר! זה לא נכון! למי אתה מאמין בדיוק? אתה לא מתווכח איתי אלה עם עובדות מוצקות שידועות כבר הרבה זמן נראה לי שאתה בכוונה בוחר להתעלם מכיוון שזה הכי נוח לך

א77

New member
איני מתווכח אתך מלכתחילה !!!

התעללויות כהגדרתך, התחיל לא היום. אין ספק שהתעללויות כהגדרתך אינם חדשים. אם ידוע לך הויכוח בנושא האוזים שהותרו לשחיטה בזמן החת"ם סופר ובאיזורו ע"י גדולי ישראל כהוראת שעה. אותם אוזים שהיו מפוטמים בעל כורחן... הן היו בשפת היהודים מכונים 'שטופ-גענז'. שמה הותרו כהוראת שעה. אני חוזר ואומר: לא מפי הרחמנים שנולדו זה מכבר, אנו חיים. אנו רחמנים בטבע היותנו יהודים. אנו אמונים על הוראות תורתינו הקדושה. ואין פורום חרדים נדרש ללמוד מארגונים שונים וחדשים, מהו צער בעלי חיים. הנה, לפי 'המחקר והמדע' שהעלית, הרי לחרקים אין סבל... אני מודה לך על תוצאות המחקר שהעלית. באמת רב תודות. עד השתא הייתי הולך על המדרכה בזהירות לבל אדרוך על ג'וקים ונמלים. כעת איהנה מ'קליק' הנשמע בדריכה על מקק... נווו, באמת. רצית לעשות תעמולה בפורום חרדים למען ונגד ביצי משק או בע"ח אחרים. אז דע לך שהחרדים לא רק שומרים שבת. אלא גם מקפידים על איסור צער בעלי חיים. ו... ימשיכו לעשות מנהג כפרות, ובמהרה בימינו יקריבו קרבנות, שלמים ועולות בבנין בית המקדש. פעילותך מאד חיובית, אבל במקומות שאינם מודעים לאיסור זה. וגם במקומות שאין להם הלכות קבועות וברורות מחז"ל בנושא. הלכות ארגוני צער בעלי חיים, אינן תואמות בדיוק את הוראות חז"ל בנושא. זאת כוונתי.

א77

New member
גם יש טעם לפגם

כשחשבת להציג תעודת זהות, וזה ציטוטך: אני טבעוני, פעיל אנונימוס ... אני גם קצת דתי ואני בתהליך של חזרה בתשובה. אני מאוד מעריך את הציבור הדתי והחרדי על המוסר שלהם ואני מאמין שלאנשים דתיים יש יותר מוסר מלאנשים חילוניים מכיוון שהם מאמינים באלוהים ומאמינים בצדק. אנחנו מקבלים דברים לעניינם. אין אנו נדרשים לסוכריית פיתוי...

שייקס35

New member
אני חושב......

שאפשר לאכול בעליי חיים (כשרים) אבל למה לענות אותם כדיי שיהיו מפותמים וכו'.........

שייקס35

New member
ודרך אגב.....

כששוחטים חיה או עוף בשחיטה כשרה (לפי התורה) אז הנישחט אינו מרגיש שום כאב. ביגלל שהסכין חדה מאוד וליפני שהוא מרגיש הוא כוור מת וכל שאר הפירפור זה העצבים. (כי מי שקרה לו למשל להיחתך מסכין יפניט(שהיא חדה מאוד) אז לא מרגישים באותו זמן רק לאחר זמן.)

turtin

New member
יפה, זה בדיוק למה שהתכוונתי

למה לענות אותם לפני ששוחטים אותם? אפשר גם לשחוט בהמה או תרנגול בלי לגרום לו לייסורים קשים לפני שהוא מת ועכשיו השאלה העיקרית למה אתם לא עושים שום דבר נגד זה?

מתנדב

New member
איזה עינוי עושים להם לפני השחיטה?

יש הלכות שחיטה, שעל פיהם אנו נוהגים, ואני לא רואה שום עינוי שעושים לתרנגול למשל לפני השחיטה, אולי תאיר את עיני ותסבר את אוזני דבר שאינני רואה?

למעלה