צעקות תסכול ?

מאיטאי

New member
צעקות תסכול ?

מאי בת 11 חודשים ולפני כמה ימים היא התחילה להביע את עצמה בצרחות וצעקות כשמשהו לא מסתדר לה בזמן הנכון. אם לא הרמתי אותה בדיוק ברגע שרצתה או שלא הצליחה להכניס את הקוביה לפתח המתאים. בהתחלה הייתי בהלם, וככה הגבתי - בעיקר בחיוך של מבוכה, כי עד עכשיו היא היתה תינוקת רגועה. כשהתעשתתי התחלתי פשוט להסביר לה בנעם למה אני לא יכולה להרים אותה (כשברקע היא צורחת) או שישבתי איתה וניסיתי לשחק איתה ו"לעזור" לה במשחק. לפעמים נראה לי שהתופעה הולכת ופוחתת אבל לפעמים לא
האם זה שלב שכולם עוברים ? מה אתן מציעות לעשות ? אני פשוט לא יודעת עד כמה היא מבינה את "ההסברים" שלי.

רעות

לפני חצי שנה (בערך בגיל שנה) התחילה לעשות אותודבר. ולהשתרע על הרצפה תוך כדי הסצינה, בהדרגתיות כשהיא בודקת טוב טוב אם לא נשכבת על איזה משהו מכאיב. זה מצחיק בהסטריה אבל שמרנו על אימג' מתואם ואחיד ורציני ופשוט עברו מעליה והמשכנו בעניינינו, תוך שאנו אכן מציעים לה חלופות (נניח - צעצוע בטיחותי יותר שלה במקום ג'ולה שהיא סחבה לעומר או כוס פלסטיק עם מים במקום כוס הזכוכית שהיא רצתה לקחת). זה עבר אבל יש התקפים חוזרים מדי פעם, צריך לרענן. זו מניפולציה אינסטקטיבית מאוד, רפלקסיבית מאוד של פעוטות, לי אישית היה חשוב להתייחס באמפטיה אבל לא ליפול למלכודת הרגשית שהגורה הקטנה והחכמה-שלא-מדעת הזו ניסתה להכניס אותי לתוכה. גם עם עומר עברנו בזמנו שלב דומה.

לאה_מ

New member
נשמע לי שאת נוהגת נכון מאד.

היא צורחת מפני שכרגע אפשרויות הביטוי שלה מוגבלות למדי. מכיוון שהיא לא יודעת לומר "אוף! אני לא מצליחה להשחיל את הקוביה הזו, נמאס לי!" או "אמא, אין לי סבלנות לחכות עד שתגמרי לשתות, קחי אותי על הידיים עכשיו בבקשה!" - היא משתמשת באמצעי התקשורת הזמין עבורה - צרחות. נראה לי שנכון לתמלל עבורה את מה שעובר עליה, גם אם את לא יכולה להענות מיידית לבקשה שלה (למשל, "אני מבינה שאת רוצה שאני ארים אותך עכשיו - עוד מעט אני אסיים לטגן את הקציצה ואקח אותך" - כך גם דיברת איתה במשך ההמתנה שלה, וגם הראית לה שאת מבינה מה מציק לה). לגבי תסכול ממשחקים וכד', אני לא חושבת שהיא צריכה "ללמוד" בגילה הרך להתמודד עם תסכולים, ולכן אם משהו מתסכל אותה ואת יכולה לעזור לה - אני בעד לעזור. אני לא חושבת שמאי הפכה פתאום לתינוקת לא רגועה - היא פשוט למדה לבטא את עצמה בצורה חדשה, ועד שהיא תלמד צורות נוספות, נראה לי שלמרות הרגישות לדציבלים, דוקא נעים לדעת שהם מוצאים עוד ועוד דרכים לבטא את עצמם.

למעלה