צעצועים וביצועים ...

צעצועים וביצועים ...

שלום לכולם, אני אמא של טל והוא בן שנה. רציתי לדעת האם מישהו יכול להמליץ לי על צעצועים רלוונטיים לגיל הזה ומה צפוי ילד בגיל שנה לדעת לעשות. מאחר ואני חדשה בפורום אשמח אם תוכלו לאמר לי אם זה נושא שבו עוסקים בפורום הזה או בפורום להיות הורים.

נעה גל

New member
לא לדאוג, לא נאכל אותך ../images/Emo8.gif

אז קודם כל, ברוכה הבאה
. לגבי מה מצופה מילד בגיל שנה לעשות אני ממליצה בחום לשאול באתר של טיפת חלב. סביר להניח שתקבלי שם תשובה מקיפה עפ"י ה"טבלאות" של טיפת חלב. בעיקרון, ילדים בגיל שנה הם חוקרים קטנים ולכן, לדעתי כדאי לתת להם חפצים מגוון חומרים, מגוון מרקמים. חשוב בגיל הזה (וזה את בטח יודעת) לדאוג שהחפצים לא יהיו בגודל שניתן לבלוע אותו. יש דבר כזה שנקרא "תיבת גרוטאות" (מי שמכיר של מלכה האס). בתיבה הזו מכניסים כל מיני חפצים שכבר יצאו מכלל שימוש והילד יכול לשחק איתם. מה לדוגמא? (בדיוק ראיתי סרט עם תיבה כזו... אז יש לי הרבה דוגמאות)- לדוגמא, קופסת קרטון של ביצים, קומקום ישן, כוס מפלסטיק, קופסא של רמדיה/מטרנה, קנקל קוקה קולה, קלטת וידאו/אודיו שהתקלקלה, ארנק ישן, קופסאות למינהן, משקפי שמש ישנים, תיק בד, צינורות מפלסטיק (רעיון מעולה שדסי נתנה כאן פעם ) ברגים גדולים, ובכלל כל מה שקשור לתיבת כלים והוא לא חד/בליע/מסוכן בדרך אחרת, חבלים עבים וקצרים, טלפון ישן שיצא מכלל שימוש, כפית עקומה ועוד ועוד. כל מה שעולה על דעתך. אפשר להכין בבית בתוך בקבוק קוקה קולה קטן (זה של 500 מ"ל) מעט מים עם ניירות כסף נוצצים ולסגור היטב (עם דבק שילד לא יכול לפתוח), או להכניס לבקבוק קצת עדשים/שעועית ב-2 צבעים וכו´ ואז כשמגלגלים אותם: בראשון מתקבלים צבעים יפים ובשני מקבלים רעשן. אפשר גם לאסוף פקקים של קנקלים וכפיות של דייסת רמדיה, לקחת קופסא גדולה של רמדיה ולחתוך במכסה שלה עיגולים מעט יותר גדולים מפקקים של קנקלים ומהצורה של כפית הדייסה (קל מאוד לחתוך אותם) ואז הילד יכול להשחיל אותם פנימה (הם מאוד מאוד אוהבים את זה). אני חושבת שהבנת את הרעיון. בעיקרון, אני מאמינה שלגילאים האלה הכי מתאימים משחקים או חפצים שמאפשרים התנסות חושית. שאפשר לשחק איתם באופן חופשי ולחקור מה קורה כשהם נופלים על הריצפה ואיזה רעש הם עושים וכו´. מהנסיון שלי - גם ילדים חושבים כמוני ואוהבים את זה.

vered4

New member
תנסי באתר המצורף

זה יתן לך קצת מידע כללי על משחקים ופעילות בין גיל שנה עד שנתיים וחצי. בגיל הזה הם מאוד אוהבים משחקי השחלה למיניהם, וגם לבדוק איך דברים עובדים. כדי שישארו לנו כמה מכשירים עובדים
, החלטנו לקנות לבנינו הסקרן מקלדת קומפי. זה מאוד עזר והוא מאוד נהנה.

אפרת_ח

New member
אני בעד כלי אוכל/בישול/אוכל מפלסטיק

שקד בת שנה וממש משחקת בהם (כאילו שותה מהכוס, כאילו בוחשת עם כף בסיר) ונוני בת ארבע עדיין נהנית מהם לבד, עם אורחים בני 4-5 או עם ההורים. מה שחשוב בכלי אוכל זה להקפיד על איכות - השוק מוצף בכל מני סוגים, מהם באיכות איומה וכשהם נשברים זו סכנה אמיתית. אז עדיף לקנות סוגים שבהם כל הכלי יצוק כיחידה אחת בצבע אחד, ואם רואים שאיזה פריט נשבר לזרוק מהר גם אותו וגם את יתר הפריטים מאותו סוג.

דליה.ד

New member
מה דעתך

על גרוטאות? אצלינו בבית התינוקות מגישים לילדים גרוטאות ממוינות: קופסאות ריקות מקרטון, קופסאות פלסטיק (ששמו בהם כמה שעועיות שירשרש), פחיות שתיה, מברשות שונות (מעולה לגריה חושית), גלילים שונים, צעצועים שיצאו משימוש, ואפילו חפצים שיצאו משימוש: "טלפון" של מקלחת, מקלדת ישנה, סירים שלא משתמשים בהם...הכל מנוצל! ולי נראה שהילדים מעדיפים לפעמים משחק בפקקים, אבנים וחול מאשר צעצועים יוקרתיים. אני אישית היית מוציאה לילדי בבית כל פעם מגירה אחרת: סירים, קופסאות פלסטיק, סכו"ם (בלי סכינים), חומרים מהחיים.

אפרת_ח

New member
פקקים ואבנים ../images/Emo10.gif

כל מה שנכנס לקופסת פילם אסור לתת עד גיל 3... סכנת חנק! גרוטאות גדולות כמו טלפון ישן (בלי הסוללה), מברשות וכו´ - מצויין! אני מעדיפה צעצועים בטוחים ונגישים, זה מאפשר לילדה "להסתדר בלעדי" די הרבה זמן. צעצועים "של גדולים" כמו פליימוביל נמצאים בחדר עם דלת סגורה, שהתינוקת לא תיכנס.

נעה גל

New member
את יודעת כמה גרוטאות יש, שהן גדולות

מקופסת פילם ובטוחות לשימוש, מגרות למשחק, חקירה ואת כל החושים? שמים את כולם יחד בתיבה אחת גדולה (בלי למיין אותם לסוגים - שאת זה יעשו בגן. האמת? גם בגן אני לא חושבת שצריך למיין תיבת גרוטאות) ויש לך ענין לזמן רב לשתי הבנות יחד.

למעלה