צעיר עושה כביסה

lioriverson

New member
צעיר עושה כביסה

התחלתי לא מזמן לכבס, האם זה בסדר: כביסה צבעונית 40 מעלות. כביסה לבנה 40 מעלות. מגבות לבד 60 מעלות(האם זה בעייתי מגבות לבנות עם צבעוניות?). גרביים לבד פעם בשבוע תוכנית קצרה 60 מעלות. המכונה היא 5 ק"ג אז איך יודעים כמה קילו בגדים הכנסנו למכונה? או שפשוט מכניסים עד שמתמלא? תודה.

daliasegev

New member
נשמע מצוין - כמה הערות

שלום ליאור, לי זה נשמע טוב, אני עושה כביסה צבעונית על 60 מעלות ומגבות על 90 מעלות, אבל זה תלוי בהוראות שיש לך במכונה, ככה שאם זה מה שעתוב בהוראות - עדיף שתלך לפי ההוראות! ומגבות לבנות וציבעוניות זה קצת בעייתי, אם אתה רוצה לשמור על המגבות שלך לבנות תנסה לכבס אותן בנפרד (כשמצטברת כמות גדולה של מגבות לבנות תכבס הכל ביחד). בגלל זה אני מעדיפה פשוט לא לקנות מגבות לבנות. בכל מקרה כל הכבוד לך שבגילך אתה כבר עושה כביסה - הבן העצלן שלי מביא לי כל שבוע ערימות כביסה שלו ושל חברתו ואפילו לא שוקל לקנות מכונה! אני בטוחה שאמא שלך מאוד גאה

lioriverson

New member
אמא שלי נפטרה

ואם היא היתה בחיים אז כנראה לא הייתי מתעסק בזה ממש כמו הבן שלך וזה לא צריך להיות ככה. וזה קורה כמעט בכל בית שהכל נופל על האמא והילדים לא יודעים לעשות כלום ולכן האמא עושה טעות שהיא לוקחת הכל על עצמה ולא מתעקשת שיעזרו לה.

../images/Emo201.gif אמת

אין סיבה לכבס ביותר מ40 מעלות מגבות אמבטיה. הרי אנחנו מתנגבים בהם אחרי שהסתבנו וקרצפנו את הלכלוך מגופנו... אני מכבסת את כל צבעי הפסטל יחד עם המגבות הלבנות.

אני מכבסת את המגבות עם הכביסה הרגילה

לבנות עם לבן וצבעוניות עם צבעוני. כביסה לבנה ב 60 מעלות זה בהחלט די והותר. זה לא יוצא יותר נקי ב 90 מעלות (רק מבזבז הרבה יותר חשמל). צבעונית ב 30-40 מעלות זה מצויין. למה אתה מפריד את הגרביים? למה לא להוסיף אותם למכונה - לבנים ללבנה וצבעוניים לצבעונית? אני לא שוקלת כביסה. ממלאה את המכונה בצורה טובה אבל לא דחוסה. אם אתה עושה מכונה שהיא רק של מגבות - אל תמלא מדי את המכונה (מגבות רטובות שוקלות יותר מכביסה אחרת רטובה). בהצלחה
(צר לי לשמוע על אימא שלך
)

lioriverson

New member
בקשר לגרביים

אם היית רואה או מריחה את הגרביים של אחים שלי גם את היית מפרידה !

maybesure

New member
המלצה

ליאור שלום, צר לי לשמוע על אמך, שלא תדעו עוד צער. הנה טיפ קטן למניעת ריחות נעלים / רגלים / גרבים קודם כל להחליף כל יום כמובן, אבל גם להשתמש בדאודורנט ספריי רגיל ממש כמו שמשתמשים לגוף, לרסס כל בוקר את פנים הנעל שנועלים, ואת הרגלים ורק אז לנעול. לא הייתי מפרידה את הגרבים משאר הכביסה כי קשה למלא מכונה בגרבים וחבל על הפעלה של מעט כביסה - אבל במקרים קיצוניים ואם קשה להקנות את הרגלי השימוש בדאודורנט - היתי משרה את הגרבים בקערה עם מים ואבקת כביסה ומעט מרכך עד להתאמתם לכביסה הנכנסת למכונה, ומעבירה מהקערה למכונה.

../images/Emo6.gif גם אצלנו מפרידים

הן פשוט דורשות טיפול מאסיבי יותר כשיש ילדי גן או אנשי שטח.

לא מומלץ, כדאי להפריד ולכבס מגבות בנפרד

כפי שציינת הן כבדות יותר, ומשפיעות על בלאי הבגדים. בדים עדינים - כמו בד טישו, שכן נועדו לכיבוס במכונה, עלולים להתחורר/להקרע בקלות. 30-40 מעלות זה מספיק, ואם יש כתמים - לטפל בהם לפני הכביסה. 60 מעלות רק מאיצים את בלאי הבגד. לאורך זמן אפילו הבדל של 10 מעלות יתן את אותותיו. נסו לכבס ב40 ותראו אם יש הבדל בתוצאות....

goanin

New member
שלום צעיר ../images/Emo13.gif

כביסה צבעונית תעשה ב30º. זה מספיק. גם כביסה לבנה ניתן לעשות ב30º אם היא לא מלוכלכת, וב40º בשאר הפעמים. מגבות גם צריכות 40º ורק לעתים 60º, וכן הייתי ממליץ להפריד לבנים מצבעוניים ולכבס אותן בכלל עם הבגדים הרגילים בכלל.. אתה ממלא את המכונה ושם לב שאתה יכול ללחוץ את הבגדים ונשאר מקום למעלה. ככה אתה יודע שהיא מלאה, אבל לא יותר מדי. שים לב שבזמן הפעולה שלה יש מקום לבגדים, ואתה רואה את אותם"נופלים" ומיטלטלים בתוכה.

למעלה