צעיר ושתי בחורות...

נלסון

New member
צעיר ושתי בחורות...

ילד נכנס למכונית ונוסע, הוא הנהג. הוא אינו רשום כילד, אולם הוא ילד, הכל קוראים לו `` ילד `` בחיבה, בהתרסה, בלעג, בסלחנות, במידה של הבנה. וכשהוא עולה על הכביש, חמוש במכונית, הוא מעמיד פני איש. הסטטיסטיקה אינה משקרת, הכביש הוא זירת קרבות אכזרית, לא מקום לילד להסתובב בו. ולמרות זאת, החוק מתיר זאת, וגם אבא, וגם אימא, למרות שהיא מודאגת. והוא אומר לעצמו`` יש כל כך הרבה נהגים מחורבנים בעולם, מה ישנה עוד אחד?`` ואז הוא נוסע. הילד נוסע למקום בלתי מוגדר. מתפנק ברוח שהחלון הפתוח מתיר, תובע ממערכת הסטיראו המשוכללת להלום בקול מחריש אזניים. ולעניו משקפיים, להגן מפני השמש ולהסתיר את המבט בעניו. ועל שפתיו חיוך – המהירות היא עסק משכר, `` כיף``. כיף לו במלחמה. הוא נוסע מהר, כמה מהר שהוא נוסע. הוא נוסע מהר יותר ממה שיצרן הרכב ממליץ, ממה שמיומנותו מאפשרת, ממה שהחוק מתיר. ולימינו מכוניות אחרות, הוא עוקף אותן במהירות. מי יוכל לגבור על מרכבת הסילון האוטומטית שתכנן עבורו מהנדס ביפן? הוא פונה בצומת במהירות מסוכנת, אולם הוא בר מזל – דבר לא אירע. רכבו יציב כשהיה, משקפיו לא הוסטו מאפו, והחיוך לא מש משפתיו. ולאן הוא נוסע? איש אינו יודע גם הוא לא. ואת הצפירות מכל עבר שמשמיעים אנשים הנחרדים למראה דהירתו המטורפת הוא אינו שומע – מערכת הסטיראו מעמידה מסך מוסיקלי בינו לבין המציאות, והנה בצד שתי בחורות. טרמפיסטייות, והן צעירות למראה, ילדות גם כן, בנות גילו, אולי פחות מכך. ולמרות שתחילה הוא חולף על פניהן בסערה, הוא נעצר בצד הדרך, חוזר לאחור, מסיע למטה את החלון החשמלי ושואל, `` לאן? `` והן עונות, `` לאן שאתה מגיע`` והוא אומר, `` לשם בדיוק אני נוסע``. והן מצטופפות שתיהן במושב הנהג, הוא אינו מנמיך את המוסיקה, והם מוצאים עצמם מנהלים דו שיח חסר סיכוי בין קולות הגרון האנושי, לבין ארבעת הרמקולים המשוכללים. אחת צועקת `` אתה נוסע מהר מאוד!`` היא אומרת זאת כמחמיאה , לא כמבקרת והשניה מהנהנת בראשה לקצב מכונת התופים שמשמיע הסטריאו. והוא מחייך ומגביר את מהירות הנסיעה, והוא מסיע את החלונות למטה בכדי לתת לרוח לעשות שמות בשערן של הבנות. והן מצטווחות ומצטעקות, במשובת נעורים, לא באימה. . . . . . . . . . . . . . . . . נהג האמבולנס ניסה להחיותו, אולם לשווא, הוא כיסה את פניו בסדין ואמר לחובש `` בו ניגש לשאר, אולי שם יש עוד סיכוי`` ושם, שתי גופות מעוכות בתוך מכונית. והם קבעו את מותם. צעיר ושתי בחורות.

t@gel

New member
הודעת היום -חובה לקרוא H-)

וזה לא נגמר כאן.. זה רק מתחיל... מתישהו נפיק לקחים? :-( תודה על ההודעה. לא קל לכתוב את האמת הזו... t@gel, מנהלת פורומים

``הילד הזה `` - הוא אני

נלסון הילד החביב הנוהג עכשיו על הכביש הוא אנחנו כולנו. הוא התוצר שחנכנו עלפי הבנתנו. לכן אנו מתייחסים אליו בסלחנות ובחיבה ונזהרים מלקרוא לו ``קטלן בפוטנציה`` וזאת משום שהוא התוצר שלנו. וכפי שנמסנו מגאווה כשהביא 10 ב-מתמטיקה פיסיקה והסטוריה 5 יחידות כך נפלנו כשעבר את התאוריה והטסט במכה רראשונה, בלי דעת הגשנו לו לגאון שלנו במתנה את מלכודת המוות. (וכמובן שגם אנחנו ההורים אוהבים לספר לחברה) רק אחרי שנקבור אותו, וממערכת הסטריאו תבקע רק דממה . נבין שלא הכנסנו למערכת החינוך שלו את המקצוע שיכול היה להותיר אות בחיים. אנחנו נכשלנו במודעות לחינוך שנהיגה על הכביש הוא מקצוע וכמו שלמדנו אותו 12 שנים חשבון ועברית הינו צריכים ללמד גם נהיגה. אנחנו עדיין מסתפקים בחוברת תאוריה בשיטת ``אן דן דינו`` בבתי ספר נהיגה אשר לא לא תמיד עוסקים המלאכת הקודש. משום מה מבחן נהיגה הוא רק ספורט . לימוד נהיגה הוא תרבות שלימה שמתחילה מהגן.ורשיון לנהיגה יקבל רק שיתאים כלומר על פי כל קרטריונים שתכתיב מערכת החינוך לאחר שיתנו את הדעת לכך. עד אז אין לנו זכות לדרוש מהילד שלנו את מה שלא השכלנו לעניק לו.אנחנו עם כל האהבה לילד שלנו , אננו יודעים לשמור עליו.ועל כך אנחנו נענשים יום יום בדרכים. אתי.

אפשרית

New member
אצלי זה...

אני נחשבת לנהגת די מפוכחת,לא לוקחת סיכונים...כיום... אך הנסיעה עם ילדיי זה בית ספר,הם בוחנים את מד המהירות שלי ומגיבים לי מיד על שינוי מהירות מעל המותר.הם בודקים את חגורת הבטיחות שלי.הם מעירים לי על סיבובים חדים מדיי לדעתם.ועל אופן הנהיגה כפי שנראה להם.. ואז,אז המבחן שלי מולם..חגורה שנשכחה מיד אני שמה.מהירות-תיכף למותר.סיבובים מאוד מחושבים. מותר להם לומר לי הכל.וזו מילת המפתח-זכותם להגיב להעיר לי על אופן נהיגתי.(ואני נוהגת לפי חוק ואיכות הדרך והתנועה). השתתפותם בנהיגתי היום אולי מאפשרת לי לחנך אותם לנהיגתם בעתיד. כן,זה תלוי בנו ההורים מה ילדינו לומדים מאיתנו ועל מה מתחנכים,ולפי זה ודאי אפשר לאבחן איך הם יראו בעוד מס` שנים... אני מקוה שאני דוגמא טובה בשבילם... יש היום שיעורי שחיה לכיתות ה`.ובני שבגיל זה כבר יודע לשחות.אך עדין יש שיעור שחיה. יש גם שיעור חינוך מיני. יש שיעור לגבי דפוסי התנהגות בכביש??...

לא! - אין בבתי ספר -חינוך לתרבות נה

שלום לך אפשרית שמחתי לקרוא אותך, לדעת שיום אחד ילדיך ינהגו בכבישי בארץ טעונים בחינוך לנהיגה בטוחה. כמוך, גם אצלי התנאי להשרדות על הכביש הוא בחינוך נכון ללא הקלות בענין. אני בטוחה שבבוא העת נהיה אנו ההורים, יותר בטוחים כשנדע שילדנו אלה, הם הנוהגים בכבישים. כשכתבתי על ``הילד הזה הוא אני`` התכוותי בדיוק לכך. כל מה שקיים עכשיו הוא תוצר של מחנכיו- האחריות היא עלינו כי הכח להשפיע -בידינו. לא אין שיעורי נהיגה בביתי הספר. ומה שקיים חובבני למדי- עלינו החובה לדרוש ממשרד החינוך את מלא הרצינות להערכות תוכניות להוראת תרבות נהיגה. באתר שלי תוכלי למצוא מכתב המופנה אל שרת החינוך, הקלקה אחת משגרת את המכתב, בהנחה שפניות רבות לא יניחו לגב` לימור לבנת להסיר את הנושא משולחנה. כל הברכות. אתי ארצי.

למעלה