צעד קטן

אסננוש15

New member
לא בדקתי אם הרופאים היו מהולים

אני מניחה שכן. (חוסר טקט לשאול ישיר ככה, לא?)

בכל מקרה, אף אחד מהם לא היה דתי או חרדי, ואני לא יודעת מה רמת האמונה של כל אחד מהם וזה גם לא רלוונטי לעניין.

באמת לא נכנסתי לפרטים האלו, שאלתי אותם נטו מהפן המקצועי. והם דווקא אמרו לי שיש בהחלט מחקרים שמראים שזה כן בריאותי, פירטו פה ושם .... בפעם הבאה, כשאהיה אצל רופא הילדים שלנו, (מקווה שלא יקרה בכלל
) אבקש לינק מוסמך.

לא קשור לזה בכלל, אגב, ניסית השבוע להשיג אותך בצ'ט, ללא הצלחה, (נעלמת מהאופק ,הא?
) אבל אני אכתוב לך במייל מה זה "סוף גנב לתליה". קטע.

doughnuts

New member
אני לא מכיר אפילו ניסוי אחד על אנשים

כל מה שקיים זה מחקרים שבודקים קשר סטטיסטי שלא מעיד על סיבתיות או עושים טיפול "מלוכלך" במובן זה שיש יותר מדי הסברים חלופיים ואז קשה לטעון כי זה דווקא הניתוח עצמו.

deathcaster

New member
תגובה

צ'ט? ממתי התכתבנו אי פעם בצ'ט?

אני אף פעם לא מתכתב בצ'ט, רק באימייל או במסרים (אפילו בפייסבוק הצ'ט שלי כבוי)

עניינת אותי לגבי ה"סוף גנב", נראה לי שהבנתי ....זה על מה (על מי) שדיברנו? בסוף לא שלחת לי אימייל.

וכן... אין לך מושג איך נעלמתי מהאופק....

לאונידס

Active member
התחממות גלובלית בגלל פגיעה בשודדי הים

"הוכח" סטטיסטית, הנה לינק לגרף:
http://upload.wikimedia.org/wikiped...sTemp(en).svg/800px-PiratesVsTemp(en).svg.png
ככל שאוכלוסית שודדי הים מתמעטת כך גדל אפקט ההתחממות הגלובלית.
משמע אם רוצים לעצור את אפקט ההתחממות הגלובלית לא צריך להתעסק עם כריתת יערות בברזיל, צריך פשוט לטפח מחדש את אוכלוסיית שודדי הים.

כוחה של תצפית הוא מאוד מאוד מוגבל.
אם עורך התצפית היה נגד ברית מילה הוא היה משווה בין אוכלוסיית ארה"ב שפרופורציה גדולה ממנה עברה ברית מילה לאוכלוסיה בסקנדינביה בה ברית מילה נדירה יחסית.
בתצפית שלו היה מגלה שבסקנדינביה אחוז נשאי האידס נמוך משמעותית לעומת ארה"ב והיה מגיע למסקנה ה"בלתי נמנעת" שערלה מגדילה את הסיכוי לחלות באידס.
במקרה שלנו האג'נדה של עורך התצפית היתה להצדיק ברית מילה, הוא בחר את האוכלוסיות בהתאם ולכן קיבל את המסקנה שמראש רצה לקבל.

כדי שלמחקר יהיה תוקף צריך לתכנן אותו מראש בצורה נכונה כדי למנוע הטיות כאלה.

רוב הרופאים (אני עובד הרבה מאוד עם רופאים) לא עוסקים בדברים האלה.
יש רופאים דיגנוסטיקאים טובים, יש רופאים מטפלים טובים, רופאים חוקרים טובים הם יחסית מאוד נדירים.

לכן כדי שגם את וגם אני נדע מהי האמת בצורה ברורה קיים נוהל הסכמה מדעת שמכתיב לרופא מה להגיד וההכתבה היא על סמך כללים ברורים, ה"דעת" מאוד חשובה.
לפי טופס הסכמה מדעת ש"בן אביו" הואיל להביא אלינו במפורש לא נאמר שברית מילה עוזרת במשהו מעבר לפן הקוסמטי.

benedict arnold

New member
עצה שמושית, אסנת

מאחר ואת מסתובבת הרבה בפורומים ונתקלת מפעם לפעם בשאלות בנושא המילה הנה לינק מדעי איכותי ומסודר המתייחס בצורה שקולה ועניינת לנושא.

http://www.circinfo.net/

הכל נמצא שם.

אסננוש15

New member
ממש לא מסתובבת הרבה ב*פורומים*

טעות. אין לי זמן לנשום.... אני עמוסה בטירוף בבחינות קבלה לרפואה בשנה הקרובה.

אני גם לא צריכה לשכנע אף אחד.. איש הישר בעיניו יעשה....

אולי יום אחד אני אעשה דוקטורט על ברית מילה.. אולי. (נשמע לי אחלה נושא למחקר מהרבה פנים...) ואז יהיו לי הלינקים הכי רלוונטיים ועדכניים :)

deathcaster

New member
דוקטורט על ברית מילה?

מעניין איך המנחה שלך יצליח להשיג מתנדבים למחקר...

איכשהו... לא נראה לי שאת תסכימי לחקור קלינית מתנדבים מוסלמים בני 13 או יהודים ממוצא רוסי בני 35 ומעלה.

אסננוש15

New member
תגובה

מה הבעיה לחקור סטטיסטית את נושא הסיבוכים, דרכי טיפול, אוכלוסיות ומגזרים שמקיימים מילה בכל גיל שהוא ... פשוט לחקור את את העניין מכל היבטיו (רפואי, ערכי-דתי, דרכי טיפול, שיטות מילה, סיבוכים אפשריים וכד')

גם בלי מטופלים שנמצאים פיזית מולי... אין דוקטורטים עם תכנים תאורטיים בעיקר ??

דווקא נשמע לי אחלה לגבש את כל הנושא השנוי במחלוקת הזה תחת דוקטורט/מחקר אחד. (ואני חושבת עכשיו,האם באמת זה יהיה אובייקטיבי מאה אחוז? )

לאונידס

Active member
יהיה לך אתגר לא פשוט ברנדומיזציה

בנוסף כיום יש נטיה לקבל בספקנות רבה יותר Single blind.
מהכרותי חלק לפחות מהאוניברסיטאות יש סיכוי לא רע שיקבלו עבודה שלא תעמוד בתנאים האלו, ראיתי עבודות הזויות יחסית שקיבלו ציונים לא רעים, אבל כדי שהעבודה תקבל תוקף אמיתי יש לך כמה אתגרים שכדאי שתחשבי מראש על דרך טובה לתקוף אותם.

deathcaster

New member
בעיה?

אני טענתי שיש בעיה?

אין שום בעיה, רק חשבתי שאת רוצה לעשות דוקטורט במחקר קליני לאחר סיום לימודי הרפואה שלך.

אם את רוצה לעשות דוקטורט בסטטיסטיקה, או לכתוב איזה REVIEW כלשהו... אין שום בעיה, רק קחי בחשבון שערכו יהיה בהתאם - בדיוק בגלל מה שליאונידס רשם לך.

אבל אם את רוצה לעשות דוקטורט ברפואה/ מדעי הרפואה, שיהיה בעל ערך כלשהו..... לא עושים כזה דבר בשלט רחוק, אלא צריך (שלא לומר חייב) לעבוד במחקר "רטוב", במעבדה ורצוי שישירות עם מטופלים/חולים/נדבקים.

gadallmighty

New member
רשימה של כמה אירגונים שלא תומכים בדעתך

* האיגוד הרפואי הקנדי: "סך-כל העדויות על התועלת והנזק במילה הן כה מאוזנות שאין הן תומכות בהמלצה על המילה כתהליך שיגרתי ליילודים"

* האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים: "העדויות המדעיות הקיימות מעידות על תועלת בריאותית פוטנציאלית ממילת יילודים זכרים; אולם נתונים אלה אינם מספיקים על-מנת להמליץ על מילת יילודים שגרתית." , האגודה הרפואית האמריקאית תומכת בהצהרה הנ"ל

* מהצהרות שונות של אגודות רופאים בריטיות => מילת יילודים שגרתית היא מיותרת לחלוטין מבחינה רפואית

* אגוד הרופאים הבריטי: "ה-BMA קובע כי העדויות בנוגע לתועלת ממילה שאינה מסיבות רפואיות אינן מספיקות על-מנת להצדיק בפני-עצמן את ביצועה."
"למול מסיבות רפואיות כשמחקר רפואי הראה כי טכניקות אחרות הן יעילות לפחות באותה מידה וכן פחות פולשניות, יהיה לא-אתי ולא-ראוי." (הדגשה שלי)

* קולג´ הרופאים האוסטרלאסיאטי: "אין אינדיקציה רפואית למילת זכרים שגרתית."

ועוד, ועוד, ועוד...

אגב, גם לי יש לינק

gadallmighty

New member
"כל האינדיקציות הקליניות" זה גורף למדי

וגם לא מדויק, לכול הפחות ראוי לציין כמה קבוצות כגון: האיגוד הרפואי הקנדי, האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים והמקבילה הקנדית, האגודה הרפואית האמריקאית, אגוד הרופאים הבריטי*, קולג´ הרופאים האוסטרלאסיאטי.
שהביעו עמדה כנגד ביצוע ניתוח המילה ואני מעריך שקראו שם מאמר או שתיים בנושא...

* ציטוט נבחר: "למול מסיבות רפואיות כשמחקר רפואי הראה כי טכניקות אחרות הן יעילות לפחות באותה מידה וכן פחות פולשניות, יהיה לא-אתי ולא-ראוי"

למעלה