צעד קטן לנו

צעד קטן לנו ../images/Emo104.gif

צעד גדול ללאומיות . ראשית אני רוצה להביע צער עמוק על נפילת חילינו , הקרובים או הרחוקים לכם. אני מזמינה אתכם להצטרף אלינו , פורום "הורים לילדים עם מחלות" אני מזמינה את כולם לפתוח איתי בהקמת תנועה שעושה דבר קטן ופשוט ומעלה את המורל של כולנו. מוכנים להצטרף אלי לשים דגל ישראל על המכונית??? אחרי שחזרתי מארה"ב וראיתי איך בכל פינה ועל כל משהו צבורי מתנוסס דגל אמריקה ומעורר כבוד , הרגשתי שאנחנו, כאן בישראל החזקה והקטנה, לא עושים די בעניין. בכל משחק בין שתי קבוצות כדורגל אפשר לראות מכוניות בדרך מן ואל המשחק שמתנופפים מהם דגלי הקבוצה אותה הם אוהדים. למה עכשיו לא??? למה כשעכשיו אנחנו "משחקים" נגד קבוצה יריבה על חיינו אין שום דגל בשום מקום??? בואו נתחיל בקטן ונמשיך בקצת יותר גדול. אפשר בעתיד, כשיהיה זמן לעסוק בקטנות יותר לדרוש מהממשלה להניף דגל ישראל בכניסה לכל ישוב, על כל בניין צבורי, על כל אתר תיירותי... מה דעתכם??? מי מצטרף??? ניום התחלתי לבדי!!!

oshiko

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo104.gifאבל איפה אני משיג עכשיו

דגל לאוטו?

מאקי

New member
תעבור פה... ניתן לך...יש בחנות

של הכל בדולר... צעצועים שבשכונה... ו...פה

סמדר בנ

New member
אתמול בנתב"ג

חילקו דגלים לאוטו בדלפקים של הדיוטי פרי.
ראיתי גם בכמה צמתים שמוכרים.

את כל כך צודקת. זה המקום הכמעט יחיד

שאפשר וצריך להניף דגל ישראל, באמירה של "פה אנחנו, פה מדינתנו, אנו עם חופשי בארצו" וגם כהזדהות, העלאת המורל והגאווה הלאומית. אני מכירה מקרוב ישראלים שיש להם עסקים בחו"ל והם נמנעים לקבוע במשקוף הדלת מזוזה, שמע יתנקלו להם. אני מכירה הרבה ישראלים החוששים ללכת עם כתובת בעברית על חולצתם שמא יסמנו אותם כמטרה. מכירה גם ישראלים שלא ידברו בחו"ל בעברית, שמא ישמעו אותם וירדפו אותם. וכשנהג מונית שואל אותם מהיכן הם הם יאמרו שם של ארץ אחרת רחוקה. כן, לא קל להיות ישראלי בנכר, ולכן אנו מצניעים את היותנו ישראלים כשאנו עוזבים את גבולות המדינה. אבל כאן... !!!!!! בארצנו הריבונית, העצמאית, אנו יכולים וגם צריכים להיות גאים בישראליותנו, במורשתנו, אסירי תודה לבנים שחרפו נפשם על הקמת המדינה, ולהניף דגל ישראל בכל ישוב בכל בית ספר, בכל מוסד ציבורי.- ולא רק ביום העצמאות. מצטרפת לקריאתך, ביום כה קשה לעם ישראל, להניף דגל ישראל בגאווה בראש מורם. לאות הזדהות לאות סולידריות לומר: "אנחנו כאן, אנחנו חזקים, אותנו איש לא יוכל לנצח" - לא ינצחו את התקווה שלנו, לא ינצחו את הרוח שלנו. גם אם היום אנו שפופים לנוכח מספר הקורבונת הגדול, לנוכח החיילים שנהרגו במוסרם את נפשם על הגנת העם והמדינה. גם אם היום אנו שפופים, אנו צריכים להניף את דגל ישראל. מ ס כ י מ ה א י ת ך .... כשאני מסתכלת על המדים של בני, יש בהם כל כך הרבה סמלים, סמל יחידה, וסמל הגדוד, וסמל המחלקה ו... סמל החייל - ובכולם הוא כל כך גאה. ויש חיילים העונדים סיכות שונות. ובאמת מדוע שלא יהיה לכל חייל גם סיכה עם דגל ישראל קטן. ככה לגאווה לזקיפות הקומה? אז הנה הצעה קטנה: כשהחיילים נשבעים בטקס ההשבעה יוענק להם גם סמל עם דגל ישראל. כדי שהגאווה לא תהיה רק על החייל ו היחידה אלא גם גאווה על ההשתייכות למדינה. ואם מרחיקים לכת וחושבים גם על המגזרים הלא יהודיים שמשרתים בצבא, כמו הדרוזים למשל.- אז הנה עוד צעד בחיבורם למדינה. הלילה הזה קשה לי לישון, בן כיתה של בני, חבר טוב נהרג אתמול, ואני רואה בפניו של בני, שקיבל חופשה לרגל הלוויה, את הכאב, את התדהמה את ההלם הזה של "חבר טוב שנהרג" הילד שלי כבר לא כמו אתמול, הוא התבגר באחת, החיבור שלו למדינה היום הוא מאד משמעותי ובעל עוצמה שלא היתה קודם. סליחה על שהרבתי בכתיבה. אבל הכתיבה הזו מקלה כל כך בלילה קשה זה.

שיר סתיו - אתמול התכתבנו ירדן ואני במסנגר ,שאלתי אותה "איך מספרים לבתי החיילת על נפילתו של בן כיתתה " (איתמר צור) . . .היא הייתה בדרכה הביתה ברכבת . . .קיוויתי שלא תשמע "הבשורה הקשה" בדרך . . .. . . כשהגענו לרכבת ראיתי כבר לפי שפת הגוף שלה שהיא קיבלה הבשורה ,היא החזיקה עצמה ולא בכתה , אני אימה בכיתי . . .הטלפונים לא שקטו חברים התקשרו והיא התקשרה אליהם . . . שוחחנו ירדן ואני וכתבתי לירדן שהדור שלנו גדל על מלחמות ,התשה ,ששת הימים ,יום כיפורים,לבנון, . . הבת שלי וחבריה שייכים לדור שלא גדל על מלחמות. . . ירדן כתבה לי " הם יחזרו מהמלחמה ילדים -חיילים אחרים" , קשה לכתוב. . . קשה להביע את העצב הרב. . . ליבי עם הוריו של איתמר ועם הורי החיילים שנהרגו . . . חווינו כה הרבה כאב . . .

על ביתינו בכל ימות השנה ../images/Emo104.gif

מונף דגל ישראל. אני לא מאלה שמסירים את הדגל לאחר יום העצאות. אני גאה בדגל שלנו ואת כל מה שהוא מסמל ואני בדעתך שצריך בהחלט להניף את הדגל במיוחד עכשיו.

י רדן

New member
../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif

גם אני חושבת שיש להניף את הדגל בכל ימות השנה ובביתנו הוא מונף..

זה הפך להיות סימן

כשאני מכוונת אנשים להגיע אלינו הביתה אני תמיד אומרת להם הבית שלנו זה הבית היחידי ברחוב שמונף בו דגל...

mory001

New member
מצטרפת. ../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif

לנו חילקו דגלים בצומת והנפנו אותם בגאווה. בואו נראה לכולם כמה אנחנו חזקים ומאוחדים. יוצאת עכשיו לתלות את הדגל הגדול שלי במרפסת.

למעלה