צעדת ירושלים

biggoron

New member
צעדת ירושלים

בדקתי לפני כמה זמן את הפעילויות הקרובות ושמתי לב שצעדת ירושלים יוצאת על יום השואה ולפי מה שאני זוכר זה לא היה ככה לפני שנה או שאני טועה?....

kedeman

New member
זה לא יוצא על אותם תאריכים

בביטחון. פשוט בגרעין שניהם כתובים לי על הלוח אז אני יודע הם לא יוצאים על אותו זמן...

kedeman

New member
תאריכים קרובים

ישר מהיומן שלי... 1.5 מימונה 5.5 יום השיכרון לשואה ולגבורה 11.5 יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל 12.5 יום העצמאות 5.6 צעדת ירושלים 6.6 יום ירושלים יום השואה והצעדה הם במרחק של חודש.

THE sky angel

New member
ואני נוסעת לאנגליה ב8/5 =)+ שאלה!!!

אני צריכה עזרה אם כבר מדברים!! במסגרת הטיסה שלי לאנגליה (כבר כולם יודעים את מטרת הנסיעה וכו' כי זו פעם שלישית =) אז החלטנו שאת השירים שאנחנו שרים בטקס יום הזיכרון צריך לתת עליהם הסבר קצר בכמה מילים, אז רשמנו על אחי הצעיר יהודה כבר, (סתם לתיאור מה כתבנו- השיר אחי הצעיר יהודה נכתב ע"י אהוד מנור על אחיו יהודה שנהרג במלחמת ההתשה) ועכשיו לשאלות- 1. מישו יודע על איזה מלחמה או על מה נכתב השיר "יש פרחים"? (.."הראית איזה יופי שצעק למרחקים..... אל תקטוף נערי יש פרחים שבני חלוף יש פרחים שעד אינסוף נשארים במנגינה...") 2. אני חושבת שגם מה אברך יש לו סיפור מאחוריו, אם מישו יכול לעזור לי אני אשמח!! 3. מה אפשר לכתוב על- "לאורך הים"? ואם אתם לא יודעים אולי איזה מקום ששם יוכלו לעזור לי.. תודה מראש! מור'וש

ע ד ן 101

New member
מה שאני יודעת על "מה אברך", זה

שרחל שפירא כתבה אותו לזכר מישהו שלמד איתה בכתה(אלדד קרוק) ונהרג במלחמת ששת הימים.... ולא נראה לי שחוץ מזה יש סיפור מאחורי זה. אהה ושלהקת חייל הים מבצעת אותו, עם זה עוזר במשהו...

נ ו ם

New member
אני לא יודעת מה הסיפור של לאורך הים

אבל אולי אפשר פשוט לשים תרגום של השיר?

kedeman

New member
אין לי מהלהגיד לגבי השירים

רק רציתי לשאול מי איתך בקבוצה ממרום גליל?

THE sky angel

New member
אין איתי בקבוצה ממרום גליל..

אבל הם איתנו במשלחת.. בקבוצות אנחנו לפי מועצות.. ואני לא ממש זוכרת שמות.. סורי!

יש עוד שיר מדהים שאתם יכולים לשים

"אנחנו שנינו מאותו הכפר". נכתב על שני חברים מאוד מאוד טובים מנהלל (את שמותיהם אני יכולה לברר בשבילך, אם תרצי) שגדלו ביחד ועשו בערך ה-כ-ל ביחד, וגם התגייסו ביחד לצבא והתחתנו ביחד ואין.. פשוט החברים הכי טובים. והם היו שניהם במלחמת יום כיפור ואחד מהם נהרג. נעמי שמר הכירה את שניהם לפני המלחמה, נראה לי לפחות, והיא כתבה את השיר אחרי שהוא נהרג, נראה לי אם אני זוכרת נכון קראו לו זוהר, אבל אני יכולה לברר.

kedeman

New member
אני לא זוכר בדיוק

אבל אני חושב שהיא כתבה אותו לפני שהוא נהרג ושזה יצא כמו נבואה

THE sky angel

New member
תודה, זה באמת שיר מדהים אבל הטקס

כבר מוכן.. אממ ואני עוד שבועיים טסה ככה שזה לא יעזור לי להכניס שירים.. וגם בחרנו שירים שמייצגים כל דבר שאנחנו אומרים אז זה יוצא ממש טוב =) תודה אבל על המחשבה והעזרה!

כחילה

New member
והרי תשובה

המשלחת הזאת, זה פרוייקט של הסוכנות היהודית ושלושת המועצות בקו העימות(מעלה יוסף, שלומי, ומרום גליל). במסגרת הפרויקט, שולחים קבוצות של חבר'ה תיכוניסטים משלושת המועצות האלו לכל מיני קהילות באנגליה והם צריכים להעביר לקהילה כל מיני דברים, במיוחד בנושא יום הזיכרון ויום העצמאות(טקס יום הזיכרון, חגיגות יום העצמאות, פעילויות במוסדות שונים של הקהילה, הסברה בבתי-ספר וכו'), בכללי הרעיון הוא שהמועצות שולחות את הנוער, והקהילות שולחות לפה- כסף, הרבה כסף. למה אני יודע את זה? כי גם אני בזה. כן כן, גם אני לא יהיה פה מה-8.5 למשך שמונה ימים, ואני הולך לחזור לארץ יום לפני בגרות באלקטרוניקה(סתם בגרות שכונה), לא נורא יהיה בסדר.

fate spinner

New member
יש כאן בתפוז פורום ניתוח שירה או...

שירים וספרות או משהו כזה. כדאי לבדוק בו

biggoron

New member
תודה

לא שמתי לב שהתאריכים כתובים כמו בחו"ל,קודם את החודש אחר כך את התאריך בו תודה שי ^_^ חג שמח לכולםםםםםםםםםם

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo6.gif אתה מרוקאי?

הממ.. יש לי שאלה.. וסליחה עלך הבורות.. מה זה יום השיכרון לשואה ולגבורה? משתכרים בו?
אם כן אפשר לברוח מכדור הארץ ביום הזה?

למעלה