צעדים ראשונים

מלישמ

New member
צעדים ראשונים

שלום לכולם, במסגרת עבודת שורשים של בני, נשאבתי לתוך חיפוש השורשים של משפחתי ומשפחת בעלי. בחלק מהענפים מצאתי מידע שהפתיע אותי ובחלקם פשוט נתקעתי. אשמח לקבל עצות כיצד להמשיך: משפחת אבי: אבי נולד בקהיר, בן למשפחת סבח. בחלק מהרישומים הם מופיעים כסבח, ובחלקם, בעיקר אלה הרשומים בצרפתית (גם תעודת הלידה שלו וגם פספורט היציאה ממצרים), הם מופיעים כסבג (Sabage). כיצד אני יכולה לברר מה היה השם הנכון, ולמצוא קרובים נוספים? בנוסף, ידוע לי שהיו בני משפחה שחיו בארץ וקבורים בחיפה. במשפחה לא יודעים לומר לי בוודאות אם הם היו סבח או סבג. פני לחברה קדישא בנסיון לברר וטרם קיבלתי תשובה. לאן אני יכולה לפנות לקבל תשובות ועם איזה מידע אני צריכה בכלל להתחיל? משפחת אימי: אימי נולדה בעירק, בעיר שנקראת חילי במפות של גוגל מצאת עיר שנקראת Hilla, שמתאימה לתאורים של אימי. ניסיתי לברר פרטים דרך האתר של יהדות בבל ולא כל כך הלך. איך אפשר למצוא קרובי משפחה מעיראק? אני יודעת שסבו של סבי, ירד להודו והקים שם משפחה חדשה. אבי סבי לא הסתדר שם וחזר לעיראק. כיצד אני יכולה לאתר את הקרובים ההודים? משפחת בעלי: אבי בעלי, הוא בן למשפחה שמועלם לא עזבה את הארץ ושורשיהם הולכים עד בית הלל. הם חיו בפקיעין ובצפת. בעקבות המאורעות ב- 1938, יצחק בן צבי, פעל להוציא את המשפחות היהודיות מפקעין, מחשש לחייהם והעבירו אותם לחדרה. מאז אף משפחה לא חזרה לפקיעין, למרות שהיו מאמצים לעשות זאת. היכן אני יכולה למצוא חומר שמתעד את ההיסטוריה המשפחתית? אם בעלי: חמותי נולדה במקור מפולין. במהלך המלחמה הוריה ברחו מפולין והיא עצמה נולדה היכן שהוא בקזחסטן ולאחר מכן המשפחה חזרה לפולין (יש לה אפילו את התעודות מביה"ס שלמדה בכיתות ב' ו-ג'). האם ניתן לברר היכן נולדה? בנוסף, משום מה, כאשר עלו לארץ מפולין, הניירת שיש לה, כוללת את אימה אחיה ואותה. משום מה אביה לא כלול בתעודה. כיצד ניתן לברר פרטים עליו? חמותי לא כל כך יודעת לומר כיצד בדיוק נכתב שמו בפולנית (בארץ שמו היה יהודה). זהו בינתיים.... מצטערת על מבול השאלות והמידע. מקווה מאוד שתוכלו לעזור להאיר את העץ המשפחתי. המון תודה מלי

Ayana KimRon

New member
ברוכה הבאה

אכן הרבה שאלות, וזה טוב. כתבת כמעט בלי תאריכים, ובכל זאת אענה מה שאני יכולה: לגבי אנשי פקיעין שעברו לחדרה אפשר לבדוק במוזיאון החאן בחדרה. לגבי פולין - אני ממליצה לך להגיע להרצאה -מבוא לחיפוש שורשים יהודיים מפולין- שתוגש ביום חמישי הקרוב בסניף העמותה לחקר שורשים ברעננה. המרצה שווה את הטירחה - ז'אן-פייר סטרוויס. ובערב הזה תוכלי לפגוש חוקרים נוספים שעשויים להעשיר את הידע שלך. הערב נפתח בשעה 6:30, ההרצאה מתחילה בסביבות 7:30 וכדאי להקדים כדי להספיק לשוחח עם יתר הבאים ועם החוקרת התורנית שמגיעה לסייע אישית (בחינם) למי שמעונין בעצות מקצועיות. האירוע מתקיים בספרית השחר ברעננה, מאחורי בית איזי שפירא. עלות: 20 ש"ח לאורח, חינם לחברי העמותה. לגבי חיפה - יש יותר מבית עלמין אחד, וחלק (רק חלק) ממוכן לחיפוש באינטרנט. חיפשת? יהדות הודו ועירק יש קצת דיונים בפורום וכדאי לחפש. לא ציינת היכן בהודו ומתי. מעבר לזה, בוודאי יגיעו לכאן חברי פורום נוספים שיוכלי להאיר את עיניך. בהצלחה!

shlomit80

New member
לגבי מסמך העלייה מפולין (של חמותך), גם במסמך

העלייה שלנו מפולין מופיעה אמי וילדיה ללא האב.זאת למרות שעלו יחד. האם ידוע לך מאין בפולין ברחו הורי חמותך? מתי ברחו? האם ידוע לאן חזרה המשפחה ומאין עלו ארצה? פרטים אלה יסייעו במציאת פרטים על אביה.

נאוהג

New member
לגבי התעודה

חמי ז"ל וחמותי ז"ל עלו מרומניה. ושם היו שתי תעודות , שתי התעודות הן בעצם תעודת מסע ( שכן הם ויתרו על האזרחות הרומנית כדי לעלות ) . חמי ז"ל מופיע בתעודה אחת לבדו . חמותי ז"ל מופיע בתעודה השניה עם 3 ילדים . יכול להיות שזה היה הנוהל - הילדים הקטינים נרשמו בתעודות של האם. לכל מבוגר תעודה נפרדת. אולי הייתה תעודה נוספת שפשוט אבדה?

ברוכה הבאה

שלום, מלי, וברוכה הבאה לפורום. החברים כבר התחילו לתת לך עצות. העצה הראשונה שלי תהיה בסגנון נחמן שי בימי מלחמת המפרץ הראשונה: שתי כוס מים, הירגעי...
צריך להבין שהמסע הזה הוא ארוך ומפרך, וחייבים לפסוע בו צעד אחר צעד. אנא, קראי את המדריך העוסק בשאלה איך לשאול שאלות בפורום, ממנו תוכלי להבין מהם הפרטים החשובים ביותר אותם מומלץ לאסוף כדי להתחיל את המסע ברגל ימין. ארנון

מלישמ

New member
איזה זריזות! לא חשבתי שאזכה לתשובות ביום שישי

קודם כל תודה לכל המשיבים! לגבי תאריכים - חלק יש חלק אין. השאלה הייתה יותר כללית, על מנת שאוכל למקד את החיפושים. גם ככה הפצצתי אתכם בשאלות, לא רציתי להעמיס גם תאריכים.... לגבי חמותי - היא לא זוכרת שניתקלה בתעודה של אבא שלה.... ננסה דרך התעודה של האמא לברר פרטים. לגבי עיראק - מתחיל להיות קשה להוציא מאמא שלי פרטים ברורים לגבי זמנים - מה לעשות, הגיל עושה את שלו, לכן חשוב לי לעשות את זה עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מידי ולא יהיה את מי לשאול. ייתכן מאוד שאגיע להרצאה ביום חמישי, אולי אפילו אגרור את חמותי. שוב תודה ואני מניחה שנשתמע! מלי

dinaj1

New member
איזו משפחה מפקיעין את מחפשת ?

בהמשך אנסה למצוא עבורך פרטים על אתר של משפחות פקיעין דינה

מלישמ

New member
הלל / מזרחי

הי דינה, שם המשפחה היה הלל, ומתישהו הוחלף למזרחי. הייתי במוזאון החאן בחדרה ולא מצאתי שם את מה שחיפשתי. לפני כמה שנים היה שם כנס של משפחות "גלות חדרה", אבל החומר העיקרי לא הושאר במוזאון. יש להם כמה העתקי מכתבים שעוסקים בעיקר בדרישות תשלום של המועצה ושל התושבים.

dinaj1

New member
שולחת לך כתובת של אתר

באתר חומר רב על פקיעין. בתחתית הרשימה שבצד ימין תמצא הפניה לרשימה של יהודי פקיעין בשנת 1941 אם תכנס תמצא גם את משפחת מזרחי. צור קשר עם אילן נצר למשפחות פקיעין. בהמשך אנסה להשיג מידע נוסף http://www.2all.co.il/web/Sites/peqiin/. בהצלחה דינה

מלישמ

New member
זה בדיוק החומר שחיפשתי!

ב-2007, אילן ארגן במוזיאון החאן בחדרה, כנס משפחות "גלות חדרה" . ניסיתי לחפש במוזיאון העתקים של המסמכים האלה, שהוצגו בכנס, אבל משום מה, החומר הזה לא קיים שם. דרך אגב, מה לך ולפקיעין? המון המון תודה! מלי

dinaj1

New member
הקשר שלי לפקיעין

סבתא רבא של נכדתי (מצד אביה) נולדה בפקיעין בשנת 1915 היא בת של משפחות זיתוני ונקבילי . אחד המסמכים מתעד את המשפחות בשנת 1522 וגם משפחת מזרחי נמצאת שם. האם מצאת את המסמך? מזל שהנכדים עושים עבודת שורשים דינה

dinaj1

New member
את המסמך מצאתי אצל נכדתי. אין פרטים

מאין לקוח המסמך. אני מצרפת אותו ומקווה שמישהו יוכל לאתר את המקור. יש ספר ישן "אנשי פקיעין" כתבה רבקה אלפר. אולי יעזור לך. אני לא קראתי את הספר. דינה

מלישמ

New member
נכדה חרוצה יש לך!

מצויין. לפי התאריך, אולי מדובר בתיעוד של האימפריה העותומנית. ננסה לחפש שם. תודה

ariehprh

New member
במסמך כתוב שמתועד אצל לונץ

האם בדקת בספריו האם המסמך מופיע, אולי שם יהיה כתוב המקור. אריה

אברהם משה לונץ לא חי בשנת 1522.

אם אכן המקור הוא אברהם משה לונץ הרי שלפי הערך עליו בויקפדיה הוא נולד בשנת 1854 ונפטר בשנת 1918. ייתכן מאד שהמקור הוא ספרו של לונץ "מורה דרך בארץ ישראל וסוריה" אשר פורסם בשנת 1890 ואם הצלחתי להבין נכונה יש עותק בספריית יונס וסוראייה נזריאן שבאונ' חיפה אך לא הצלחתי להיכנס לספריה משום שאינני מנויה אך ניתן להתקשר אלים ולברר. גם לי בעץ יש בני משפחה שכניראה הגיעו מפקיעין - מדובר בבני משפחת חאסן כך שאשמח לשמוע על מקורות נוספים על מתישבים היהודים מפקיעין.

שרי סילבר

Active member
מעניין, אצלי קשר עקיף ביותר למשפחת מזרחי בין קשרי-הנישואין אצלנו יש קשר נישואין לבן משפחת מזרחי, משפחה ירושלמית ותיקה. בשעתו סיפר לי אחד הצאצאים, שהם קשורים גם למזרחי שביפו/נווה-צדק, ושיש קשר גם למשפחת מזרחי מצפת, יסוד-המעלה ופקיעין. הוא לא ידע לספר יותר מכך.

מלישמ

New member
לגבי המסמך מ 1522

יצרתי קשר עם אילן מפקיעין. המסמך צולם מהספר "מסעות" של משה באסולה, אשר כתב את הספר בעקבות טיוליו באזור. הספר יצא לאור לראשונה ב 1522. יצחק בן-צבי, הוציא מהדורות חדשות של הספר. ידו לי שהיו משפחות מזרחי באזורתל אביב וירושלים. עדיין לא הצלחתי לעשות את החיבור. כרגע נראה לי שלא יהיה מנוס ואצטרך לקחת חופש, על מנת לחפש בארכיונים של צפת, חיפה ובמוזיאונים.....

למעלה