צעדים ושאלות...

nird7

New member
צעדים ושאלות...

שלום לכולם: מישהו יכול בבקשה לרשום לי את הצעדים לאחד (או כמה) מהריקודים הבאים: 1)שושנת ספרד. (זוגות) 2)ככה וככה. (זוגות) 3)שמע ישראל. (מעגל) 4)אהוב ליבי. (זוגות) 5)לגור איתו. (זוגות) 6)אהבת נעוריי. (זוגות) 7)אל תמהר. (זוגות) למי שיכול וירשום אני אודה לו מאד!!! שאלות: 1) לא מזמן שמעתי שיר תחת השם "אהבת ילדות" שכנראה יש לו ריקוד. השיר הוא של אייל גולן (אני לא זוכר כרגע אם שם השיר הוא באמת "אהבת ילדות")- הפזמון: "את הכאב תחליף שמחה את הדמעה יחליף חיוך תמיד אזכור שעות יפות איתך עזבי את הצער שבלב כי רק אותך אני אוהב תמיד אזכור ולא אשכח אותך" האם קיים ריקוד? אם כן- איזה ריקוד והאם רוקדים אותו בחוגים בארץ? 2) בריקוד "לקום ולעמוד"- בפזמון. "לרגע זה נראה מוזר אבל חשבתי שאולי רק לפחות תאמרי שלום לפני שניפרד..." האם יש שהיות בחלקים של "שאולי", "לפחות", "שלום"? אני רואה הרבה רוקדים שרוקדים את החלקים בלי שהיות (כלומר את הסיבוב של "שאולי" בארבעה צעדים, בפתיחה השניה בשמאל ב-"לפחות" סוגרים אח"כ עם ימין, ובסיבוב של "שלום" גם בארבעה צעדים)- מה נכון? ובקטע של "רק לפחות" יש פתיחה שמאלה בשמאל ואז שיכול בימין (או שזה שלושה צעדים לשמאלה- לא יודע איך מנסחים את זה)- השיכול בימין הוא מקדימה או מאחורה?

ניר.מהרשימה שציינת,יש בארץ בעיקר את

של ככה וככה ושל היכן אהובי(לא אומרים אהוב לבי).את השאר לא תשיג .את שושנת ספרד אולי תוכל להשיג ממישאל ברזילי.

אהבת ילדות, זוגות, אבי פרץ

אכן, יש ל "אהבת ילדות" ריקוד זוגות חדש של אבי פרץ. הריקוד מופיע בהשתלמות האחרונה, בקלטת, "חוללו זמר 22".

לגבי "לקום ולעמוד" ../images/Emo26.gif

אכן יש שהיות במקומות שציינת. וב - "לפחות" כשהפנים למרכז מעגל מבצעים : פסיעה בשמאל שמאלה, שיכול בימין לפני שמאל, פסיעה רחבה בשמאל שמאלה בברך כפופה, שהיה.

nird7

New member
תודה רבה רויטל גולן ועזרא כרמל!

לגבי הצעדים- אין לי בעיה שזה לא יהיה מנוסח במילים המדויקות. למשל: שבמקום צעדת חילוף ירשמו 3 צעדים קדימה...אני גם מעדיף בשפה פשוטה יותר. בכל מקרה- מי שיכול לרשום לי את הצעדים, או לנסות לרשום אותם, אני אודה לו מאד.

היכן אהובי(אהוב ליבי)

זה הריקוד שלי!!!! היכן אהובי(אהוב ליבי) צורת הקבוצה:זוגות במעגל מחבר:ישראל שיקר מבנה הריקוד:בית אחד,שני חלקים מילים ולחן:שלמה אזולאי משקל:4/4,מקדם של 1/4 בהתחלה ביצוע:דורית מירן(אזולאי),אביבה אבידן *הבן והבת רוקדים ברגליים תואמות חלק א'-עמידה קשקשית פנים נכש.הבת לימין הבן,אחיזה גבוהה. 1-4 צעדת חילוף באלכסון שמאלה לממ.החל בימ.,מסיימים בהתרוממות על האצבעות והושטת שמ.שמאלה. 5-8 כמו 1-4 במנוגד(באלכסון ימינה החל בשמ.) 9-10 שני צעדים לפנים נכש.החל בימ. 11-14 צעדת כפיפה לפנים ולאחור החל בימ. 15-16 הבת-סיבוב ימינה ולפנים בשני צעדים החל בימ. הבן-מלווה ומסובב אותה ביד שמ.שלו,בשני צעדים החל בימ. 17-19 שלושה צעדים לפנים החל בימ.ופנייה ימינה(הבן מסיים מאחורי הבת) 20 התרוממות על אצבעות ימ.והושטת שמ.שמאלה. 21-24 הבת משמאל לבן פנים בכש.,כמו 17-20 במנוגד.מסיימים בעמידת המוצא. 25-26 שני צעדים לפנים החל בימ. 27-28 צעדת כפיפה לפנים החל בימ. 29-30 הבת-סיבוב ימינה ולאחור בשני צעדים החל בימ. הבן-מלווה ומסובב אותה ביד שמאל שלו בשני צעדים החל בימ. 31-32 עמידת המוצא:צעדת כפיפה לאחות החל בימ. 33-63 כמו 1-32,בסיום פונים זה אל זו. חלק ב'-עמידת פא"פ גב הבן לממ,אחיזת שתי ידיים. 1-2 ימ.לאחור,תמיכת אצבעות שמ.לאחור ברגל ישרה. 3-4 שמ.לפנים,תמיכת אצבעות ימ.ימינה תוך פתיחת הידיים לצדדים. 5-6 נפרדים:שיכול בימ.לפני שמ.,שמ.שמאלה. 7-8 שיכול בימ.לפני שמ.תוך כפיפת גו קלה,שמ.במקום תוך הזדקפות. 9-10 סיבוב ימינה בשני צעדים החל בימ.,מסיימים זה מול זו באחיזת שתי ידיים. 11-12 ימ.ימינה,שמ.במקום. 13 שיכול בימ.לפני שמ.תוך כפיפת ברכיים. 14 שמ.שמאלה תוך התרוממות על האצבעות. 15-16 כמו 13-14 במנוגד. 17-24 כמו 5-12 25-28 סיבוב ביחד בכש.באחיזת מותן(ידיים ימניות על מותן שמאל,ידיים שמאליות זו בזו למעלה),בארבעה צעדים החל בימ. 29-32 הבת-סיבוב ימינה במקום בארבעה צעדים החל בימ. הבן-מסובב אותה ביד שמ.שלו בארבעה צעדים החל בימ. 33-64 כמו 1-32. בהצלחה!!!!

למעלה