צנרת לבית חדש

AYALIK1

New member
צנרת לבית חדש

שלום לכל החברים מה אתם ממליצים צנרת מולטיגול או אס פי מה ההבדל בניהם תודה

THE UNDER TAKER

New member
sp יותר נוח לאינסטלטור

אבל הכי טוב זה לשלב בין השיטות אין לוותר על החנוכיות גם בצנרת sp כי זה יותר נוח לך מבחינת אספקת מים שווה בכל הנקודות בבית . אפשר גם להשתמש בשרוולים ב SP( עוזר בבידוד טרמי של הצנרת )

THE UNDER TAKER

New member
מולטיגול = SP

ההבדל בין מולטיגול לפקסגול הוא שמולטיגול הוא 2 שכבות של פקסגול כאשר יש צינור אלומיניום בין השכבות . אפשר לבצע חנוכיות ואפשר לבצע שרוולים ל מולטיגול .

fireman

New member
אני עשיתי פקסגול

צינור בתוך צינור בכל הבית אפילו בצנרת מהקו מים הראשי אל הבית עשיתי את זה (רק בקטרים גדולים יותר) 32 בתוך שרוול 50 מניסיון טוב שהיה לי עם זה בבית הקודם. הנזק מינימלי כשצריך לתקן\להחליף.

THE UNDER TAKER

New member
לא נוחה למי ? אינטרפוץ לא נוח לבטן -

נקודה . כי אין במה לקבע אותו טרם הביטון דווקא הקופסא של פקסגול והאינטרפוץ שמתאים לפקסגול יותר קל לבטן . השיטה של פקסגולשל שליפת הצינור מהשרוול במקרה תקלה היא טובה , אבל באינטרפוץ זה לא עובד , כי בכל מקרה אם יש בעיה צריך לשבור את הקיר מסביב לאיטרפוץ לכן השיטה של פקסגול לא עובדת עם אינטרפוצים . עקב כך ובהתאם לזאת יש לרכוש אינטרפוץ איכותי , לעשות בדיקת לחץ תקנית ולהשאיר את האינטרפוץ גלוי כמה שיותר זמן .

קורן401

New member
מולטיגול

במולטיגול במקרה של תקלה צריך להרים רצפה? אני מתלבט האם להשתמש במולטיגול הבנתי שהם מאוד טובים מה דעתכם

THE UNDER TAKER

New member
במולטיגול מעבירים בקירות ולא ברצפה

בפקסגול אפשר להעביר ברצפה . מולטיגול ופקסגול שניהם של מפעל אחד . אם תרצה יום אחד לבצע תיקון בעצמך אז הפקסגול יותר נוח בהרבה .

קורן401

New member
מולטיגול

בעל המקצוע אמר שהוא מעביר צינור על הרצפה במולטיגול והוא צינור בלי שרוול

THE UNDER TAKER

New member
הרבה אנשים קוראים לעצמם בעלי מקצוע

אבל הם סתם עושים מה שנוח להם אין להעביר מולטיגול ברצפה , אלא רק עם שרוולים .

בינא

Member
אסור לשלב בין 2 סוגי צנרת!

זה פתח לצרות צרורות. עקרונית - עדיף ליצור מערכות מים בהן הצנרת אינה עוברת מתחת לרצפה. מעשית - צנרת "פקסגול" נותנת תשובות לכל הבעיות, כולל אינטרפוץ, בכל סוגי הבניה. מי שלא יודע איך לבצע משהו שפשוט ירים טלפון ויבקש עזרה מהמפעל ("גולן מוצרי פלסטיק" קבוץ שער הגולן) והם ישלחו מפקח שלהם שיתן את ההנחיות הנכונות לאינסטלטור (ללא תשלום נוסף אלא כשירות). "גולן" היא היצרנית של 2 סוגי הצנרת: "פקסגול" ו-"מולטיגול". יש להם אתר שהקישור אליו הוא: http://www.pexgol.co.il/Golan-Plastic-Pipe-Products/pex_gen_Heb.htm

קורן401

New member
מולטיגול

תודה על המידע ראיתי שם את סרט ההדרכה מראים שם העברה של צינורות מולטיגול על הרצפה אז כנראה אין בעיה אם זה הפקסגול עובר אם שרוול מפני שיש מרכזיה

msvnk

New member
לא בהכרח נכון

לא יודע לגבי מולטיגול, אבל ידוע לי ש-SP, המקבילה של מולטיגול, מותר להעביר מתחת לריצוף כל עוד מדובר בקטע רציף וללא חיבורים מתחת לרצפה. כלומ רמותר לרדת עם צינור, לחצות את החדר, לעלות חזרה לקיר ואז להתקין חיבור. כמו שאמור אבל, בכל מקרה עדיף להימנע מצנרת ברצפה.

רשר

Well-known member
מנהל
מותר אך מוטעה מיסודו

אין הצדקה לבצע צינור פלסטי גמיש יחסית בריצפה ללא שרוול שעולה כמה אגורות למטר ויחסוך בעתיד הרמת ריצוף, אני ביצעתי בפקס אך במקום מסוים נקמו בי עם שני מסמרים בקו מים חמים/קרים, למזלי הרצף ראה מסמרים ושלף אותם ללא הבנה מה משמעות העניין אך בטסט החוזר לפני החיבור התגלו החורים ובעבודה של 15 דקות הוחלפו שני הצינורות - ללא שרוול זה היה בלתי אפשרי,

רשר

Well-known member
מנהל
מהיכן ראיתה שאין בטון על הצנרת?

המסמרים הוכנסו דרך הבטון ואף סדקו אותו, הרצף שהוציא כיסה את המקום בקצת טיט,

למעלה