צנעת הפרט

הרהרנית

New member
צנעת הפרט

בהיותי בבית קפה הבוקר קיבלתי חשבון ועליו הייתה תוספת שנכתבה על ידי המלצרית החיננית בכתב יד מסקרן במיוחד. היו שם כמה איחולים ליום נפלא.הסתקרנתי בהקשר לכתב היד וטמנתי אותו בכיסי להצצה מאוחרת יותר. יותר מאוחר עלתה במוחי השאלה. האם הייתי צריכה לבקש את רשותה. האם זאת חדירה לתחום הפרט שהיא אולי אפילו עבירה על החוק? האם קרה לכם בין םם אתם חובבים או מיקצוענים שכך פעלתם....?

כי19

New member
להסתכל במסמכים של אחרים/ת,זה

באמת עבירה על החוק.אבל כאן מדובר בכמה מילים שהוסיפה המלצרית ואין פה איזשהו מידע סודי. גם כוונתך היא לחדור לעולם המלצרית ולהשתמש נגדה בחומר הגרפולוגי שתשאבי מהפתק.ובעיקר מדובר במלצרית שכנראה את לא מכירה אותה אישית וממילא היא כלל לא מעניינת אותך אישית,אלא סה"כ רצונך היא להשתפר ולהעשיר את יכולתך הגרפולוגי.נו לא נראה לי שיש כאן עבירה על החוק או חדירה לפרט. דעה אישית.

TIME4U

New member
היי הרהרנית,אגב הסתדרת בסוף עם

הכתב ההוא? אם את זקוקה לעזרה כלשהי מתוך הספר שהמלצתי לך (במידה והספר לא ברשותך), אז אשמח להעביר לך חומר.. לי אישית ייקח עוד הרבה זמן עד שאתחיל לבחון את הנקודות הנ"ל בכתבי היד. בקשר למה שכתבת, גם אני מוצאת את עצמי "מציצה" כל הזמן לכתבי יד שנמצאים בקרבתי/בהישג יד, זה באמת מסקרן ולנסות לגלות מי האדם האמיתי שנמצא מעבר לתדמית החיצונית, או מה המניעים שלו, או כמה ישר /אינטרסנט/פטפטן/סחטן/נצלן/כפוי טובה/חלש... את סה"כ לקחת פתק (ולא גנבת!) והפתק הזה לא היה אישי שלה, אלא מיועד לקריאה שלך/לציבור, לא? לדעתי לא עשית שום רע ושום עבירה (דעתי האישית, לא מקצועית ובלי להכיר את החוק בנושא). ומה גם שאת לא הולכת לעשות עם הפתק הזה שימוש לרעה, או להכפיש את שמה , או להפליל אותה וכד'. אם היה שם משהו מעניין בסימנים הגראפיים, אז ספרי... (אני נחה קצת מכמות החומר שדחסתי לעצמי לאחרונה)

הרהרנית

New member
לגבי הכתב ההוא

תודה על הצעת העזרה. הספר לא ברשותי. הבעיה שאותו אסיר לא יושב על חוסר יושר. אלא אם כן מגדירים כל עבירה שבעטיה יושבים בכלא בגדר חוסר יושר

TIME4U

New member
נושא מורכב מידיי ואולי יותר פילוסופ

שנוגע במס' הבטים כמו: מוסריות, חציצת גבולות, נורמות ועוד, אולי יום אחד נפתח את זה בכייף.

yommi

New member
דעתי היא שיש בכך בעייתיות מסוימת

אין ספק כי תכונות האופי שמשתקפות מן הכתב שייכות לצנעת הפרט, ולכן דורשות הסכמה לצורך חשיפתן העובדה כי אין כוונה להשתמש במידע לרעתה הינה נסיבה מקלה בלבד, ואינה הופכת את החשיפה ללגיטימית ניתן להשוות זאת לניתוח מצבה הרפואי של המלצרית על פי נניח הזיעה שעל פיסת הנייר (דוגמא תיאורטית כמובן)

אותי זה מצחיק.

לו רק ידעת אילו עברות אני עשיתי כדי להשיג כתבי יד מעניינים.. עדיף שלא תדעי. כמי שמייצג את הסמכות המוסרית בפורום אני קובע שאין עברה במעשייך, מניעייך טהורים, אין סיכון של פגיעה במישהו, לעומת זאת יש אפשרות שכמה אנשים יצאו נשכרים וילמדו דברים חדשים. אין להקיש מכך שנושא החדירה לפרט הוא נושא פעוט שניתן להקל בו, להיפך.

הרהרנית

New member
עכשיו נרגעתי

ואולי אפילו אסרוק את המילים שהיא כתבה. משום התופעה שצדה את עיני מלכתחילה. עכשיו שיש לי אישור גם מכבוד המנהל.

כי19

New member
לסרוק ולציין שזה של המלצרית?זה כבר

כן חדירה לפרט לא? את שאלת לגבי להציץ באופן אישי וללא כוונה לדבר על כך.אבל ללכת ולהשתמש בפומבי בכתב של מישהו/י .אולי זה כבר כן חדירה?!

shamon51

New member
על זה כבר נאמר ../images/Emo24.gif

"מה שאתה עוד לא יודע - אני טרם שכחתי"

למעלה