צניחות לחץ דם

צניחות לחץ דם

יש לי מטופלת הסובלת מצניחות לחץ דם. זה מתבטא בהרדמות ועייפות בזמן של חוסר פעילות או פעילות מתונה כמו ישיבות או נהיגה. פעמיים בשנה יש גם התעלפויות, שהיא מונעת ע"י שכיבה והרמת רגליים. לפעמים מושפע מעייפות רבה או מחרדה, אבל לפעמים גם מופיע ללא סיבה נראית לעין. עברה בדיקות לב ומוח שהראו ש"הכל בסדר" ולא המשיכה לחקור את זה. מה אתם חושבים?

ינוקא1

New member
זה יכול להיות מהרבה דברים.

חסר יאנג \ חסר צ'י\ חסר דם זה למשל אפשרויות סבירות. צריך פרטים נוספים כדי להגיע לאבחנה.

amitdvir tcm

New member
ניתוח סימפטומים

היי גילה, לפי הסימפטומים שאת מתארת זה נשמע כמו חולשה של SP ו-HT (אספקט ה-Qi והדם). העייפות וההרדמות מצביעים על SP חלש. ההתעלפויות מצביעות על HT (אבדן חושים תמיד קשור ל-Shen). בנוסף, אם תסתכלי על הטריגר: עייפות = SP, חרדה = HT. אם נסתכל על תפקודי שני האיברים הללו, ה-SP אחראי על כל עבודה כנגד כח המשיכה (לכן גם מוקל בשכיבה והרמת רגליים), ה-HT אחראי באופן כללי על סירקולציית דם. במקרה כזה, לדעתי, חייבים ללוות את הטיפול בהמלצות תזונה, ובהחלט לא יזיק בדיקות דם כלליות לגילוי חסר של וויטמינים, בעיקר B12. בהצלחה...

תודה

שכחתי לציין שהבעיה קיימת מינקות. לא דבר חדש. כך שאני משערת שלא מדובר בB12. זה גם במצב יותר טוב ממה שהיה בילדות. לגבי Ht - מסתדר היטב עם שאר האבחנה, למרות שאף פעם לא חשבתי על זה כמשהו שיכול להיות מולד, אלא תוצאה של פגיעה באיברים אחרים או פגיעה נפשית... אתה חושב על חסר דם? SP - אין עוד ביטויים באבחנה. אני משערת שמדובר בחסר צ'י

amitdvir tcm

New member
חולשת HT מולדת

חולשת HT יכולה בהחלט להיות מולדת (קחי לדוגמא אנשים עם רשרוש לבבי מולד). הדרך לבדוק את זה, פרט לסימפטומים, הוא דרך הלשון. חריץ מרכזי שמגיע ממש עד הקצה מראה על בעיה מולדת ב-HT. לפי מה שתיארת, יכול להיות דם וגם יכול להיות Qi. צריך לבדוק את זה מול שאר הסימפטומים (למרות שצריך לזכור שכך או כך, כל סינדרום של HT מערב בבסיסו חולשת HT Qi).

ofirfuss

New member
מידע חסר

גילה שבוע טוב, יש המון מידע קריטי שחסר בסיפור המקרה שתארת. מה גיל המטופלת? כמה זמן הבעיה קיימת? האם זה קיים במשפחה? מהו לחץ הדם הרגיל אצלה? בעיות רפואיות נוספות ברקע? לגבי הבדיקות, מה זה בדיקות מוח ולב? (C.T., MRI, בדיקה פיזיקלית של נוירולוג, דופלר, אקו לב, א.ק.ג.) אני בהחלט מסכים עם קודמי שיש להעמיק בבירור המערבי, בדגש על בדיקות דם ולהשלים חסרים במידת הצורך. מעבר לכך, האם תוכלי לפרט קצת יותר גם על מצב הלשון, הדופק, צבע העור וכו'? כל אלה יוכלו לסייע על מנת לבנות תמונה יותר מדוייקת. אופיר פוס

RanLoel

New member
צניחה חופשית ../images/Emo13.gif

צניחת לחץ דם היא סימפטום כללי. כללי מידי. כמו שיוסף אמר לפני, צניחות לח"ד יכולות לנבוע מכל כך הרבה סיבות.....הצפה של המים, בקרה עודפת של המתכת את העץ והכבד, קריסה של האדמה ועוד ועוד ועוד ועוד. כמו תמיד, בלי לראות את המטופלת קשה עד בלתי אפשרי לבצע אבחנה מדוייקת. רן

RanLoel

New member
פירוט

סביר שיש מעורבות של Ht ושל Sp כמו שנאמר פה אבל רק הסתכלות דרך מעגל חמשת האלמנטים תוכל לכוון אותך לשורש הבעייה. נסי לראות במטופלת את אינטראקציית חמשת האלמנטים. האם היא חרדתית? האם היא עצורה? האם היא נוטה להתפרץ הרבה? האם יש תסכול ברקע? האם היא מדברת הרבה? האם יש חוסר יציבות בבית ובאדמה? אם תצליחי לראות ולהבין את המעגל הפרטי שלה, זה יוכל לעזור לך להשאר ממוקדת ולא להתפזר על כמה סינדרומים במקביל. את יכולה להעביר אלי את תאריך הלידה שלה ואני אעשה מפת גזעים וענפים. זה גם יוכל לעזור. רן

אם אין לפחות פלפיטציות אז כנראה ש-Ht

מושפע מהחולשה אבל איננו שורש הבעיה. נשמע כמו חולשת צ'י שאופיינית ל-K ו-Sp. הרדמות ועייפות בזמן של חוסר פעילות או פעילות מתונה זה סיפמטום של K שהוא גם הבסיס ל-sp qi ששומר על הדם בכלים ובונה את Lu qi שאחראי לטונוס כלי הדם. Lu גם מקשר בין K-Sp במעגל 5 האלמנטים ולכן נחלש כששניהם חלשים מדי. ההשפעה על Ht היא תוצאה של השפעת K-Sp על פעילות הלב. K קשור לסיסטולה ו-Sp לדיאסטולה. החרדה היא ביטוי פתולוגי של אלמנט המים ומגבירה את רגישות ופגיעות ה-shen ומשפיעה על מצב ההכרה.

למעלה