צנחנים---> מדריך צניחה

HBS היחיד

New member
צנחנים---> מדריך צניחה

בבקשה ממכם פרטים על המקצוע הנ"ל בצבא, הדבר היחיד שאני יודע זה שרקפעם בשנתיים בחודש אוגוסט (תקנו אותי אם אני טועה)יש גיוס לתפקיד הזה... בבקשה כלך מישהו שמכיר את המקצוע או שהוא עצמו היה בזה, שיגיב בבקשה... תודה רבה לעונים מראש.....

H o v e s h

New member
נכון!!

קורס מד"צים (מדריכי צניחה) מגוייס אחת לשנתיים... האחרון היה באוגוסט 05 והבא באוגוסט 07... אתה עובר מסלול (נראה לי שרק טירונות ואימון מתקדם) עם הצנחנים.. ואז יוצא לקורס מד"צ בתל נוף, צונח בערך מיליון פעם וזהו!

HBS היחיד

New member
אז הקורס הבא

הוא באוגוסט הזה? אתה בטוח בזה? דרך אגב אני בן וזה מאוד מעניין אותי לשרת בזה בצבא....

HBS היחיד

New member
מקפיץ...

בבקשה תענו לי זה חשוב, אם הקורס הבא הוא באוגוסט הקרוב, ומה זה אומר בכלל שהוא באוגוסט? שהקורס עצמו הוא באוגוסט או שהוא מיועד למי שמתגייס באוגוסט...

Amazing18

New member
מחזור גיוס אוג 07

סתומרת - שאם אתה בני מחזור ראשון - אתה תתגייס באוגוסט. אני נולדתי בפסח - מחזור שני חברה שלי נולדה ביולי - מחזור שלישי [גיוסי מרץ אפריל] בקיצור, מתי יש לך 18?

HBS היחיד

New member
יש לי 18 ביולי 07

ושלחו לי צו גיוס לנובמבר 07, אבל אני יכול להקדים אותו בטוח. הקטע זה אם אני אתגייס באוגוסט אז אני אוכל להתקבל לקורס או שהקורס עצמו מתחיל באוגוסט 07?

Amazing18

New member
תקדים צו גיוס

ותצרח צנחנייייייםםםםםםםםםםםםם הנהההההההההההההה אניייייייייייייי באאאאאאאאאאאאאאא! [ועדיף שקודם תברר במנילה, אם קיבלת את זה..]

HBS היחיד

New member
אהה זה צריך להיות רשום לי במנילה?

אמרו לי שצריך קודם לעשות גיבוש צנחנים וטירונות ואז שואלים אותך מה אתה מעדיף ואז שולחים להדרכה......

Amazing18

New member
לאלאלא

היה לך צו ראשון לא? סימנתץ הדרכה הרבה? ואכן צריך לעשות גיבוש צנחנים וכאלה נראה לי שמדריכי צניחה עושים טירונות+אימון מתקדם עם הצנחינים ואח"כ עוזבים אותם כי ההכשרה היא שנה.... בקיצר תצטרך לללכת לגיבושון צנחנים [שמתקיים בערך חודשיים-שלושה לפני הגיוס] ושם לקוות שיתנו לך להיות מד"צ. בד"כ זה איתור... אם הם ימצאו שאתה מתאים הם יצנו לך.... ואממ יש האומרים שזה מהול בפול פרוטקציות, אז אנלךא דעת מה לומר..... אם יש לך 1.65 זה מספיק. תתחיל לקוות והלאמין בעצמך

HBS היחיד

New member
בצו 1

הייתי מטומטם בכלל לא אמרתי שאני רוצה קרבי וזה...רשמתי מלא שטויות, אבל היום אני בהתקשרות איתם לשנות את זה, והם אמרו לי שזה אפשרי. רגע וזה רשום במנילה מדריכי צניחה? לא נראה לי... לי בעקרון דיברתי עם מישהו שהיה בצנחנים והוא אמר לי שמתישהוא בטירונות הם צריכים למלא איזשהוא טופס שבו מוזכר מה הם רוצים לעשות, ושם גם מוזכר המד"צ, אז אני לא יודע כבר איך זה מתנהל...... 1.65 יש לי... ותאמין/י לי ...אולי מאמין בעצמי!!!!!!! תאמת שגם אתמול היינו (אני שמינסט) כל השמיניסטים של רמת בבסית ההדרכה החדש של הצנחנים בדרום ושם דיברו איתנו על כל זה, וממש נידלקתי על מדריכי צניחה, היו שם גם צניחות וכל מיני הדגמות כאלה בנשק של הצנחנים, ממש זה היה היום הראשון שממש הועיל לי משהו בצה"ל....

HBS היחיד

New member
תודה רבה אחי על התגובות....

אם יש לך אתרים או עוד מידע שאתה יכול להביא לי על הקורס של מדריכי צניחה, אתה יותר ממוזמן לעשות זאתת..... וכמובן... אחרי לצנחנים........

Itamarro

New member
כה איזה כיף היה

הייתי גם שם... הכי אהבתי שהביאו לשם את מלא סיירות, היו שם מטכליסטים שייטנים מגל"ן דובדבן. בכל מקרה תנסה להגיע לצנחנים ולגיבוש, תראה מוטיבציה גבוהה, ואז תנסה להגיע להיות מד"צ.

HBS היחיד

New member
על איזה דברים

מסתכלים שבוחנים אנשים לקורס? מה חשוב כדי להתקבל אליו?

Itamarro

New member
קצת מידע

אתמול הייתי בבא"ח 35 והסבירו קצת על התפקיד, ואני הבנתי שמי שמתגייס לצנחנים יכול לבקש, ואז הוא עובר מיונים לתפקיד. בנוסף עושים כ50-80 צניחות בהכשרה, ומעל מאה בתפקיד. בנוסף זה מופיע לבנות במנילה, ועוברים את הקורס ביחד. לי אישית זה נשמע מאוד מאוד מעניין.

Amazing18

New member
../images/Emo45.gif

ללא ספק אחד השווים... אם לא הגובה הרם שלי וגילי המופלג ביחד למחזור גיוס אוג 05 - הייתי כל כך הולכת על זה.... שווה ביותר!

למעלה