צנחנים או חי"ר

צנחנים או חי"ר

אני קצת מתלבט, אני יודע שצנחנים זה חי"ר אבל יש לזה גיבוש וזה נראה לי רציני יותר.. אני לא מבין בזה כלום.. יש לזה איזה שהוא הבדל בין חי"ר רגיל לצנחנים? אפילו מבחינת אנשים..או שאני צריך להתייחס לצנחנים כחי"ר רגיל רגיל..... חץ מזה שאי רוצה דובדבן ואני יודע שצריך להתקבל לדובדבן דרך צנחנים..

אפשר הסבר? פירוט?

זה חשוב, תשמע 2 המילים האילו לא יתנו לי מספיק מידע לבחור.. (מצטער אני לחוץ.. רק לפני שתי דקות גיליתי שהשאלון זה מנילה
)

FiReBall

New member
זה חי"ר רגיל לחלוטין

הם עושים את אותו מסלול רק עם קורס צניחה.. לא ביג דיל והגיבושון שיש לו? שאלה טובה, בשביל לעשות מיון ראשוני לחיל אבל זה יכול להיות רק בגלל עניין של יוקרה.. בכל מקרה מבחינת ייעוד הם מתפקדים כחי"ר רגיל..

FiReBall

New member
אני חושב שהם יותר צהובים ../images/Emo13.gif

סתם, אני מכיר כמה צנפים והם אחלה בגדול הכל אותו דבר וכולם יש את הגאוות יחידה שלהם..

Bartleby

New member
הסבר

אז כמו שציינו פה לפני, הצנחנים עושים מסלול שירות דומה מאוד (אם לא זהה לחלוטין) לשאר חטיבות הח"יר (גולני, גבעתי, נח"ל) פרט לקורס הצניחה. האנשים שמשרתים שם אמורים להיות יותר איכותיים כי יש גיבושון ש"מסנן" את המועמדים, מה גם שכל מי שרוצה להיות שם שואף להיות בקרבי כי זו יחידת התנדבות. בחטיבות החי"ר הרגילות לא כל המתגייסים רוצים להיות שם - כי הן לא התנדבותיות. המשמעת שם נחשבת למאוד מאוד קשוחה, והצנחנים נחשבים לחטיבה בעלת "אופי אשכנזי" - תבין מזה מה שאתה רוצה...

duvdevanist

New member
שום סטיגמות...

זה נכון...בגדודים לפחות...חוצמזה...גם סטיגמות מבוססות על משהו שקיים :) הגיבוש של צנחנים פשוט מסנן אנשים שהם לא משהו...זאת המטרה לדעתי. חוצמזה שצנחנים זה גאווה אחו***** :)

gogumagog

New member
זה ממש לא נכון לגבי כל גולני

תקרא קצת בקטגוריית המאמרים על גולני ותבין לבד!!!

ז ו ה ר ה

New member
ההפך מלבן תאר לעצמך ש,,,,

אתה מקבל מידע שאתה הולך לשרת בגולני?מה אתה עושה? אומר לא רוצה להתגייס לשם כי שמעתי שיש שם "חרא"של אנשים?(וסליחה על המילה) מבטיחה לך שאחרי יום אתה נכנס לפורום וכותב יש לי אחל´ה חברה וזה לא נכון מה ששמעתי.אתה מתאר לעצמך שלא לוקחים את כל הצפוניים ושולחים לנח"ל,את כל הרוסים שולחים לגבעתי ואת כל ה "חרא" לגולני.אלה הרי סטיגמות וסתם שמועות לא נכונות וחבל שפשוט לוקחים חיל והופכים אותו לשעיר לעזאזל לא פייררררררררררררררררר,בכל חיל יש אנשים שמסורים,נותנים מעצמם,אוהבים לעזור ולתרום כפי שיש בכל חיל פרזיטים שגם באזרחי לא אהבו להושיט יד,אבל כפי שכתבתי ביום שישי אלה שלא אוהבים לעזור,אלה שמנבלים את הפה,אלה שתמיד סומכים על אחרים אותם אלה החברה ילמדו אותם לאט לאט ובטוח להיות כמו כולם וגם אם לפעמים בדרך הקשה. בכל אופן מאחלת לך לקבל בדיוק את מה שאתה בוחר ולהפיק את המיטב והמרב מהשרות. בברכה:זוהרה אמא של נחלאי. פלחו"ד גרניט 932=כבוד !!!!!!!!!!!!!!!

Star Adder

New member
אין חיל מסוג אחד של אנשים

בכל חיל וחטיבה אפשר למצוא מגוון רחב של אנשים. במחלקה אחת יכולים להיות עירוניים,קיבוצניקים,אשכנזים,ספרדים,צפוניים,ערסים,עניים,עשירים,צברים,עולים חדשים,יהודים ובני מיעוטים. לא כל מי שבצנחנים הוא איכותי ולא כל מי שבגולני הוא חרא (אגב, לפי איזה קריטריון?).

למעלה