צנזורה בספריה.

Sapientia

New member
פורנוגרפיה היא חוקית?

רוב האתרים הפורנוגרפיים הם לא חוקיים, ולעיתים מכילים תכנים קשים, כגון ילדים המעורבים בפעילויות מיניות, וזו רק דוגמא אחת. אני בעד לצנזר - אבל תוך הפעלת שיקול דעת חברתי- לא רק מה שלא נראה לי, אלא מה שלא חוקי או פוגעני בעליל.

Fairywitch

New member
נו, ואתמול התבשרתי בשיעור

בקורס "שירותי ספריה לילדים" שלפי הצהרת האו"ם לגבי שירותי ספריה- יש לחסום אתרים שעלולים לסכן את בריאותו של הילד (נפשית וגופנית ועוד). לתוך זה בהחלט נופלים כל אתרי הפורנו, הפדופיליה, עידוד האנורקסיה, הסברים להכנת סמים/פצצות/ועוד. אני לא בטוחה שזו הצהרת האו"ם דווקא, צריכה לברר.

Sapientia

New member
ראש החוג והגורואית שלי../images/Emo99.gif

רחל בן-כנען. (זאת הייתי אני קודם, בכיונוי השני שלי
)

../images/Emo45.gifבתיה. צנזורה שלא במקומה יכולה

לפגוע בכל מיני דרכים. אפילו בלמידה. ילדים חשופים לשירי ביאליק כבר מגן הילדים. לקראת "חגיגות" יום מותו לומדים עליו ועל שיריו - בובות שתיים, רוץ בן סוסי, נד נד. אף אחד לא יקריא לילדים צעירים את הפואמות שלו. וקרה שילד בן 6 בערך קרא את בעיר ההריגה. והתחיל לשאול ולקרוא על אנטישמיות, מלחמות העולם, ציונות כמובן הקמת מדינת ישרא ועוע ועוד בכל פעם שהילד שאל ספר לא לגילו לדעת הספרנית הוא נתקל בנסיון למנוע ממנו את הקריאה בנושא שעניין אותו. הילד פשוט היה אוטודידקט מגיל צעיר. ומי אנחנו שנחסום את תאוות הידע?

בתיה4

New member
מסכימה אתך לחלוטין

יותר מזאת, תפקיד ההורים לפקח על הקריאה של ילדיהם ולא של הספרנים. באופן אישי, יש לי זיכרון רע מספרנים שניסו לחסום את הקריאה שלי בילדותי.

בתיה4

New member
המחשבים של משרד החינוך

יצרו אצלנו בעיה של קבוצת מתנחלים בספרייה שהיינו שמחים לוותר עליהם.

לצורך העניין אני אהיה לרגע...

פרקליטו של השטן. נחזור רגע לסיפור הראשון שלך. אפשר להניח שמדובר בנער מתבגר, עם נטיות הומוסקסואליות או לפחות סקרנות מסויימת בכיוון זה. עכשיו, נער כזה עשוי להירתע מלהשתמש באינטרנט בביתו (בהנחה שבכלל יש לו מחשב וחיבור אינטרנט בבית) כדי לא להיתפס ע"י הוריו. בבית הספר בוודאי שאינו יכול לעשות זאת- לא רק מחשש המורים אלא בעיקר מפני חבריו. ייתכן מאד שלנער כזה הספריה הציבורית היא המקום היחיד שבו הוא יכול לספק את סקרנותו- אולי בדרך לא כ"כ רצויה ודרך אתרים שמציגים בפניו מציאות מעוותת. ועוד דבר, בהקשר לדיון המעניין בנושא צנזורה. ממליץ מאד לקרוא את המאמר: Fine, Sara. "How the Mind of a Censor Works: The Psychology of Censorship." School Library Journal 42 (1996): 23–27. המאמר של פרופ' שרה פיין (לשם הגילוי הנאות אציין שהיא הנחתה אותי בעבודת הדוקטורט) מנתח מבחינה פסיכולוגית את מאפייני האישיות ודרך המחשבה שעומדת מאחורי צנזורה וכתוב לדעתי בצורה מרתקת.

../images/Emo32.gifקיפי סגול, נער גיל ההתבגרות לא

מתבייש, הוא קונה את הערכת חבריו כשהוא בכחול הכחול ההוא...

זה נכון כשמי שמככב שם

הן נשים או שני המינים. אני לא חושב שזה נכון כשמדובר במין הזכרי בלבד (ועבדתי לא מעט שנים עם מתבגרים)

למעלה