צנזורה בספריה.

צנזורה בספריה.

משרד החינוך תרם לספריה כמה עמדות מחשב לשימוש הקהל כשאחד התנאים הוא לא חוסמים אתרים. ומכיון שכלל ספרני ידוע הוא שהספרן/ית אינו/ה צנזור/ית התנאי כמובן התקבל. המחשבים העומדים לרשות הקהל עומדים עם המסכים קדימה, ז"א צנזורה סמויה. כל מי שרוצה רואה במה השני עוסק. נו, והשבוע נגשת אלינו גברת נרגשת "אתם חייבים לחסום אתרים!!! תראו מההילד הזה רואה!!! נגשנו לראות. ילד, בסביבות גיל 10 יושב ומסתכל על אחוריים אנושיים עירומים. התקרבנו עוד קצת וראינו שהילד ממשיך ומקליד בשורת החיפוש של הפרופסור (Google) תחת של גברים...

חייםלוי

Member
מנהל
כשאומרים שאין צנזורה בספריה

מתכוונים לצנזורה על ספרים וגם בזה יש בעיתיות. לגבי אינטרנט ודאי וודאי שצריך להיות פיקוח. בספריה שלי הספרן היושב ביעץ יכול לראות בעזרת תוכנת שליטה vnc את מחשבי הקוראים ואם קוראים מגיעים לאתרי פורנו פשוט מעיפים אותם. מחשבי הספריה נועדו לחיפוש במאגרי מידע וקטלוגים ולא לגלישה באתרים פורנוגרפיים. בספריה ציבורית זה עוד יותר חמור. אסור שילדים (בשם חופש המידע) יגיעו לאתרים כאלה. נכון שאי אפשר לחסום בצורה גורפת מונחים כמו סקס ומין משום שאז גם אי אפשר יהיה להגיע לאתרים העוסקים בחיי המין של הדבורים או הזדווגותן של לטאות אבל הספרן האחראי במקום צריך להשגיח מה הגולשים ובמיוחד על מה שילדים רואים. פעם תפסתי מישהו שהתחזה לנערה צעירה וניסה לצוד בצ'אט ילדות בנות 14 15.

אלינקה

New member
זאת בעיה גדולה

אנחנו עוברים מדי פעם ליד המחשבים של הילדים ואם אני רואה שהם נכנסים לאתרים כאלה אני אומרת לו שלא גולשים לאתרים כאלה בספריה הבעיה שהם מורידים כל מיני דברים למחשב

אם אתם זוכרים התחלתי את ההודעה

בהתניית משרד החינוך לא לחסום אתרים! וכמו שסיפרתי קיימת הצנזורה הסמויה - כולם רואים לכולם - ובדרך כלל אין לנו בעיה של כניסות לאתרים פורנוגרפיים. לפחות אנחנו לא יודעים על כניסות כאלו.

חוטהשני

New member
ומה משרד החינוך מנסה להראות בהתניה כזאת ../images/Emo2.gif שבאמת החינוך בארץ על הפנים ???? ../images/Emo10.gif חבל שבמקום לתת לספריות גיבוי על חסימת האתרים, משרד החינוך דורש שלא יחסמו אתרים ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo5.gif

אלינקה

New member
ומה עם ספרים ? יש צנזורה?

אני לא חושבת שצריך להקביל אבל בהחלט צריך להיות עם יד על הדופק יש גם ספרים שלא מתאימים לכל גיל לדוגמא תבוא ילדה בכתה ה' ותרצה לקרא את פרחים בעלית הגג תתנו או לא? איזו זכות יש לי להגיד לא? אני מנסה להגיד שהספר לא מתאים וכדאי לחקות או לוותר או שאני מסבירה להורה על הספר מדבר? ומה עם הספרין של הווארד דיאטינקה (אני מקווה שכתבתי נכון)

אין לי זכות לצנזר../images/Emo70.gif אין

שום הצדקה לכך. בילדותי בספריה במקום מגורי היו ספרים שהיו מסומנים ב"למבוגרים בלבד". איך נמדדת הבגרות? נער בן 15 או 16 הוא מבוגר? הרבה מבני הנוער מתעניינים בספרות יפה למבוגרים. מיותר לציין שכל הספרים המוגבלים היו סתם רומנים כמו "חלף עם הרוח"... אבל קרה שגם בינינו הספרניות היה ויכוח עם להניח ספר במדף הפתוח או להסתיר אות ובתיקיה כלשהי כשהוא עוסק בנושא רגיש כמו החד-מיניות וגם שומו שמיים כולל תמונות!!!

אלינקה

New member
נכון לנו אין זכות לצנזר אבל

אנחנו יכולים להפעיל שיקול דעת אני לא חושבת שילד בן 7 צריך לקרוא הכל ולהבין אני עברתי לספרי מבוגרים שהספרנית הנחתה אותי בגיל 11 אחרי שגמרת את כל הספרים לילדים אני לא אוהבת להגביל

חוטהשני

New member
לגבי ספרים זה כבר סיפור אחר.. והמצחיק הוא שדווקא אני (ה'דוסית' בתיכון החילוני..) פחות 'מצנזרת' מספרניות חילוניות שעובדות איתי.. ../images/Emo2.gif לפני שאני מעירה לילד שהספר לא מתאים לו, אני בוחנת אם זה באמת לא מתאים לגילו.. או שאולי בגלל החברה שלה אני שייכת, אני חושבת שזה לא מתאים לו..

בתיה4

New member
הבעיה עם אתרים פורנוגרפיים

שהם, לעתים קרובות, שותלים וירוסים במחשב, משתלטים על המחשב ועוד צרות צרורות. ואז מגיע ילד קטן ובלי לרצות נתקל באתרים האלו. וזו הבעיה העיקרית!!! לא הגלישה אל האתרים.

Sapientia

New member
../images/Emo45.gif

לחברה שלי נפתחו אתרי פורנו מבלי שהיא תלחץ על כלום, והכל בגלל איזה רוגלה

Sapientia

New member
../images/Emo45.gifיש תכנים פוגעניים שצריך להצניע

או לחסום, בהתאם לאופי הספריה. מה נגיד על ספריות דתיות, למשל? בהתאם לאופי לקוחותיה- אין ספק שיש צנזורה, ואני מבינה את זה. שלא לדבר על בתי"ס חרדיים, שלא מכניסות אליהן אפילו את "הארי פוטר" או "הקוסם מארץ עוץ"...
מה שאני מנסה להגיד זה, שיש מקום לשקול מה מתאים לאופי הספריה והקהל שלה. מה שעצוב כל זה באמת- זה שמשרד החינוך ביקש לא לצנזר...

וספריה עירונית=ספריה ציבורית נותנת

מידע ושרות לכולם - ללא הבדל צבע, דת, מין או גיל...

Sapientia

New member
תכנים פורנוגרפיים עלולים לפגוע

בילדים, בדתיים, בנשים- כיסינו את רוב השכונה
האמת היא שגם באמת תלוי איפה השכונה נמצאת... איש אקדמיה שחוקר נושאים כמו פורנוגרפיה- שיילך לספריות אקדמיות, או שיהיה אזור מוגבל בספריה לתכנים כאלה. אצלנו, למשל, כספריה אקדמית שצריכה לספק את רוב התכנים, יש את אגף הנדירים, שם שומרים ספרים שעלולים לפגוע, כמו "מלחמתי" של היטלר (שבאמת לא הייתי רוצה לראות על המדף הפתוח
), "ברוך הגבר" (כנ"ל- זהו ספר המשבח את ברוך גולדשטיין) ואחרים.

בתיה4

New member
ספרנים אינם מומחים לספרות והם אינם

מומחים לקבוע מה מתאים למי. וזה גם לא תפקידם. ומי מחליט מה פוגע במי? אז דעות פוליטיות מסויימות שפוגעות במישהו לא יאפשרו לספרים כאלו להיות בספריה? ומה זה פורנוגרפיה? כבר אמרו שזו שאלה של גיאוגרפיה וגם של תקופה ועוד. כשהייתי ילדה, הספרן אמר לי שהוא יגיד להורי איזה ספרים אני קוראת. אז מה קרה לי? יצאתי ספרנית. כדאי להציץ ברשימות הספרים שנאסרו במשך השנים ולחשוב על הנושא. לדוגמא: http://title.forbiddenlibrary.com/

Sapientia

New member
מסכימה שפורנגרפיה היא עניין של

גיאוגרפיה- לכן חשוב, כמו שאמרתי, להתחשב במיקום הספריה וקהל היעד שלה. ספרים שמשבחים טרוריסט או שנכתבו ע"י רוצח המוני- סביר שיפגעו בציבור רחב, ולכן כדאי להצניע אותם אם אכן רוכשים אותם לצרכי מחקר. עוד לפני שאכנס לקישור שנתת- ידוע לי שבאמת בקשר ל"הארי פוטר" שהזכרתי קודם היה ממש מאבק משפטי ברצועת הדרום של ארה"ב. אפילו שרפו ספרים
נדמה לי שהצד שרצה בספרים ניצח.

Sapientia

New member
אה, ובעקבות מקרה שהיה פה בתפוז-

אני מניחה שסצינות אונס, למשל, יקבלו התייחסות של פורנוגרפיה בקונצנזוס די רחב...

למעלה