צמרמורת

rossano46

New member
צמרמורת

רותי וחברי הפורום הנכבדים. איך שהו הגעתי לאתר ולפורום כמו שלהרבה אחרים הצטמרר עורי בעת שקראתי מהכתוב, הרבה זכרונות שמחה ועצב טבולים אחד בשני. האמת, אני קורא ושומע את אמא ואבא (זכרונם לברכה) את אחותי הגדולה אחיי את הדודות החמודות שלי את השכנים שלנו (עולי תורקיה) הקש ששבר את גב הגמל הם המתכונים שלא פיספסתי ואכלתי בימי ילדותי וכמובן עד היום. פשוט בכיתי כמו ילד קטן. תודה לכם חברים יקרים עזריה

rossano46

New member
תודה

בעכו. הגענו מבית העולים בנימינה ישר מהאוניה ב-1949 קבוצה גדולה של יהודים מטורקיה ומשם הועברנו כל הקבוצה ב-1950 לשיכוני עמידר במזרח עכו שהם היו למעשה צריפים שוודיים ובכל צריף גרו 2 משפחות חיינו בצימצום אך באושר. אסטו מוי אלגרה עזריה

רותי ב.

New member
ביאן ב'נידו עזריה קרידו.

מי אמוציוני מונצ'ו אה מלדאר לו קי אסקריב'יטס. התרגשתי לקרוא את הדברים שרשמת. זה כל כך נגע לי בלב, כי בדיוק כך גם אני מרגישה. תשאר איתנו, תחלוק איתנו מזכרונותיך, תהנה מהדברים שרשומים פה ובמאמרים, זה בהחלט כמו לגעת בעבר ובאנשים שהיו בחיינו ושעדיין עמוק עמוק בלב ובנשמה. ובזכרונות.
ברוך בואך.

rossano46

New member
תודה רבה

אני כל כך מתרגש ואני רוצה להתארגן קצת עם הלדינו מאלגרי מוי מונצ'ו עזריה

SuzieRS

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב Rossano

שמחה שהגעתה אלינו. גם אני הגעתי במקרה,תוך כדי גלישה באינטרנט ונשארתי בין אנשים נחמדים ומעניינים. אל דעגה -בהתארגנות בלאדינו. תזרום.. סי טי מאנקה אלגון ביירבו אסקיב'ה "איך אומרים..." או "קומו סי דיזה..." אי ב'אס אה ב'אר קי טי ב'אן אה ריספונדיר מונצ'וס: "אצלנו אומרים..." (אם חסרה לך מילה,תכתוב:"איך אומרים...?" תראה שרבים יענו לך "אצלנו אומרים...".) תמצא שה"אצלנו" יכול להיות בצורות שונות ומשונות,מבולגרית,יוונית,תורכית -התברר שבין יוצאי תורכיה יש ניבים שונים של לאדינו.איזמירליס משתמשים יותר במילים תורכיות.למשל "קונג'ה" שבמקור "גונג'ה" ופרושו =ניצן,אצל האיזמירלים זה=ל- "רוזה". דולסי די רוזה= דולסה די קונג'ה.
כשאומרים לך: "אבל אימא שלי אומרת...!" מים זורמים,עומדים! עם אימהות לא מתווקחים. מה שאימא אומרת זה קדוש. אני מורידה את הכובע לפניהן.
נוספת- לקרוא את השיעורים של אליעזר פאפו בקשר לכללי כתיבה בלאדינו.למשל: האות "V" כותבים ב" ב'"ב עם צ'ופצ'יק. E כותבים ב-י. זה לא מסובך תאר לך, את כל זה למדתי כאן בפורום,תוך כדי פיטפות עם חברים. זה לא מענין
אני רואה שה,"בוקר טוב " הופך ל-"צהריים טובים" אז להתראות.

rossano46

New member
זכרונות

תודה רותי בהחלט יש בכוונתי לחלוק אתכם מזכרונותי אני רק רוצה קצת להתארגן עם הלדינו שיהיה יותר אמיתי עזריה

ביאנב'ינידו

בואירום אל מוסתרו פורום. אי יו תנביאן סה מואבו אקי מה אל פונתו מה קוסינתי אן קזה. סולו און "פרובלם" איי אקי, לס אמיגס מה קיתאן לה אלמה קון לוס קומרס קה אזן. אמי מה קאיה לה באב'ה קה קה תדיגה, נו איי רחמנות!

אסטרלו

New member
|../images/Emo6.gif מאיזיטיס ריאיר טריאנדפילו

אז טודו קומידה וירטואלה!

Sarika

New member
סיאס בואן ב'ינידו עזריה ../images/Emo140.gif

גם אנוכי ועוד רבים מהפורום הנפלא הזה חשנו כמוך כאשר הגענו הנה. ביקור במקום הנפלא הזה הוא כמו חזרה במנהרת הזמן לבית סבא וסבא וההורים. אתה מוזמן לשבת עמנו להתבשם בריחות, בטעמים ובקולות.

may55

New member
rossano46 ברוך הבא ל-../images/Emo82.gif הלאדינו

שמחתי לקרא את דבריך וכל פעם שמצטרף מישהו חדש ומרגיש כך זה משמח כי זו מטרת הפורום לעודד ולהחיות את הלאדינו חזרתי כרגע מתערוכה במוזיאון ישראל בירושלים תערוכה יפנית אמה מה ??? במודיעין ישבה אישה חמודה שוחחתי איתה לגבי מיקום התערוכה... שמתי לב למבטע ספרדי ועברתי ללאדינו והיא קמה ממקומה בהתרגשות ואמרה לי : "אוי אני מתרגשת זו לאדינו ספרדית עתיקה" וסיפרה לי על מוצאה ממקסיקו ו... היה נחמד לראות התלהבות כזו. עזריה בוא ספר קצת על עצמך ותעבור ללאדינו צעד צעד אלב'רמוס

may55

New member
עזריה אהבתי את החתימה שלך בכרטיס

חה חה "דישו אל חכם אלה רוביסה קמינה אי קמינה אי לאלדיקרה מירה"

מואיס

New member
בואין ב'ינידו עזריה../images/Emo140.gifאני בהחלט

יכול להבין אותך. גם אני הרגשתי כמןך וכשפעם ראשונה פגשתי את החברים במפגש, הרגשתי כאילו כאילו פגשתי חברים ותיקים, לגבי השפה אין לך ממה לחשוש החברים כאן מעודדים ומפרגנים וישמחו לעזור לך

רחילו

New member
../images/Emo24.gif ביאן ב'ינידה rossano

אקי אס קאיינטה קאזיקה
, סולו קואנטוס דיאס אי טה ואס אזר אי טו "מכור". ברוך בואך rossano לביתינו החמים, יקח לך רק כמה ימים להפוך למכור, כי לבית הזה מתמכרים.

אסטרלו

New member
../images/Emo140.gifבואן ב'ינידו רוסאנו

נשמח לשמוע גם את זכרונותיך השאר עמנו

למעלה