צמרמורת

legogras

New member
../images/Emo45.gif לחלוטין../images/Emo105.gif

ביכלל "winter" זה ממש שיר צמרמורתי,אבל הושרה הזו,חזקה,מאוד.

JaneGrey

New member
ניל גיימן,

הוא סופר פנטסיה מצוין!!!! שטורי פעם אמרה שהוא גאון, הם חברים מאוד טובים והיא נותנת לו את הבית שלה כדי שהוא יכתוב את הספרים שלו. הוא תמיד מודה לה בספרים ובספר "stardust" כאות תודה הוא קרא לדמות בשמה והדמות הזאת היא עץ...עץ מאוד מיוחד אמנם. בתוכניה של הסיבוב הופעות הנוכחי שלה יש הרבה חלופות מכתבים בין טורי לניל וגם בסםר היא מסםרת עליו שהוא עזר לה לכתוב כמה מהשירים. בכלל הוא סופר ממש טוב וכדאי לכם לקרוא אותו. הספרים שלו תורגמו גם לעברית(חלקם) והם בהוצאת אופוס אם אני לא טועה.

wolfeyes30

New member
אכן סופר מדהים

מחכה להזדמנות לקרוא את סאנדמן שלו. יש שם דמות שמבוססת על טורי

beeyourself

New member
נכון, עכשיו נזכרתי../images/Emo9.gif

תודה לכם על הריענון, נזכרתי שקראתי עליו בכמה הזדמנויות רק שלא זכרתי שזה שמו...

legogras

New member
גם ב:"לעולם לא עולם"../images/Emo105.gif

הוא מודה לה שנתנה לו את הבית שלה כדי לכתוב,והמטומטים תירגמו את זה ל:"טורי אמוס" אדיוטים. והוא אכן גאון.

Sedna

New member
וואו. מאיפה להתחיל?

"they say that your demons can't go there" (Horses) אני לא חושבת שיש מישהו שלא הרגיש ככה פעם. "maybe we're bliss of another kind" (Bliss) משפט שפחות או יותר ממצה את היחסים שלי עם אבא שלי, על כל האהבה והמורכבות שבהם. "gone to the other side with my encyclopedia" (Cornflake Girl) לצערי גם לי הייתה פעם "חברה" שהלכה לצד השני עם כל הסודות הקטנים שלי... "but I believe in peace, bitch I believe in peace" (The Waitress) ...ומצדי היא יכולה להיחנק שם, הכלבה. "do you know what this… is doing to me?" (Here, in My Head) שורה ממש מצמררת, כל כך הרבה עוצמה במשפט כל כך קצר. "well, let me tell you something about… America" (Pretty Good Year) אמריקה זה חלום של כל כך הרבה אנשים מכל העולם. גם לי פעם היה את החלום הזה ולצערי גם אני יכולה עכשיו לספר כמה דברים על... אמריקה. "you always like your babies tight" (Honey) מסיבותיי שלי. "and Moses I know, I know you've seen fire, but you've never seen fire until you've seen a Pele blow" (Muhammad My Friend) התנ"ך היה נראה אחרת אם נשים היו כותבות אותו.
"little green men do ok, it's the fairies revenge they say" (Black Swan) נורא מצחיק אותי לחשוב על זה ככה, שפעם אנשים היו רואים פיות והיום רואים חייזרים וזו בעצם הנקמה שלהן.

noosh

New member
הציטוטים מ-Here, In My Head

ו-Pretty Good Year פשוט קולעים. מסכימה עם כל מילה

beeyourself

New member
עוד כמה...

משפט חזק יש בשיר gold dust שגם רשום בציטוט שלי. עוד משפט שאהבתי: "these guys think they must try and just get over on us" מ-A Sorta Fairytale. בכלל, הדיסק הזה פשוט מעולה. מאוהבת בכל השירים אחד אחד

פלוטו24

New member
אכן אלבום משובח ../images/Emo13.gif

after all, what were you realy looking for, and i wonder when will i learn blue isn't red, everybody knows this strange, תמיד מזכיר לי את חברה שלי לשעבר ואת הבעיות שהיו לנו במערכת יחסים.

צימררתם אותי כולכם עם המשפטים

האלה... כל כך מתחברת לכולם כמעט... וווווואוווו איזה כיף שיש את הפורום הזה בחיי, מזור לנפש דואבת!!!

Springy

New member
והנה המשפט שמזכיר לי את האקס:

I ran from him in all kinds of ways, guess it was his turn this time

noosh

New member
I can't reach you

הוא גם היה הציטוט שפרץ את המחסום היצירתי שלי. למרות שאפשר להקדים לו את 'Poison me agains the moon', שעשה את זה שנה קודם לכן, קצת יותר בקטן אבל ה-I can't reach you הזה פשוט מצמרר אותי כל פעם מחדש. המשפט הכי פשוט בעולם, והכי נכון. [וחוץ ממנו - There are too many stars and not enough sky מתוך 'The Waitress', שיום אחד בקורס פשוט לקחתי דף פוליו ומילאתי אותו מהתחלה ועד הסוף במשפט הזה בכתב פצפון וצפוף, ו-Maybe I'm just the horizon you run to, שגם גרם לי לכתוב.]

../images/Emo62.gif אני מציעה

שמי שמצטט משפטים מהשירים של טורי (ובכלל) שיכתוב מאיזה שירים הם לקוחים, כי זה מה זה מדגדג בלשון ובמוח להיזכר מאיפה כל שורה לקוחה. אני מכירה את השורות, אבל מה לעשות, בגילי המופלג
קצת קשה לי לזכור וזה מתסכל
תודה
אור

noosh

New member
צודקת, גם צריך לתת קרדיט ../images/Emo13.gif

'I can't reach you' מתוך 'Little Earthquakes' 'Poison me against the moon' מתוף 'Mother' 'Maybe I'm just the horizon you run to' מתוך 'Here, In My Head'

פלוטו24

New member
HOTEL

king solomon's mines, exit 75, i'm still alive, i'm still alive, i'm still alive גם שיר יפה שלא מדברים עליו כל כך הרבה וחבל. הוא מאד מיוחד מבחינה מוזיקלית וקולית של טורי. השורה הזו תמיד מזכירה לי משהו כמו: "תקווה שנדמה היה והופיעה וברגע אחד הכל שוב התמוטט וחזר למצב הרע והקשה שהיה".

JaneGrey

New member
לי יש

משפט שהיא אומרת בספר דוקא( אני מקוה שאני לא מתחילה לעצבן עם כל ענין הספר הזה...) שזה :venus knows וההקשר הוא שכל פעם שאתה לא בטוח שאתה אוהב מישהו, שאתה יודע שכולם ישמחו נורא אם תאהב אותו אבל עמוק בפנים משהו לא בסדר ואפילו אם תשכנע את עצמך ואת כל העולם-זה לא משנה כי ונוס תמיד יודעת את האמת... ואת these precious things Let them bleed Let them wash away These precious things Let them break Let them wash away מ these precious things כמובן, שהתנגן לי בראש ברגע של החלטה חשובה מאוד.

Esmena

New member
אוקיי,"תקופה זו של חייכם",זו הגדרה

גמישה
.במיוחד כשמדובר בי,עם הזמן החולף במהירות והזיכרון הארוך שלי (בלה בלה)
But what if I'm a mermaid " In these jeans of his with her name still on it Hey but I don't care Cause sometimes I said sometimes I hear my voice and it's been HERE silent all these years " Silent all this years) לא משנה איפה תשימי אותי,אני עדיין יכולה למצוא מקום ממנו יהיה לי את היחס שלי אלייך, גם המצב שבו אני נמצאת הוא אין א סנס כזה של דממה שצריך להתעורר ממנה. Out past the fountain" A left by the station I start the day In the usual way Then think well why not And stop for a coffee Then begin to recall Things that you say "(Wenseday) מעבר שנעשה ביצועית ולירקלי בצורה מדהימה.כ"כ "אירוני", ומלא במודעות עצמית למה שלםעמים אנחנו באמת עושים.וכן,בקונטקסט של השיר זה לא בדיוק ככה ולא בדיוק קשור אליי.וול,לא איכפת לי. Sweet Dreams-כל השיר מתאפיין בליריקס מתחכם ושנון שמצליח לצייר בצבעים מעניינים-מעוותים ומשעשעים תפיסת עולם כלשהי.

פלוטו24

New member
Datura

שיר שמשאיר אותך פעור פה. במיוחד לנוכח קולה של טורי שמקריא ברגע סוגים שונים של זני צמחים ופרחים. דרך אגב, datura, (למי שלא ידע - בדקתי במילון), זה צמח רעיל. is there a room in my heart for you to follow your heart and not need more blood from the tip of your star דרך אגב, מישהו יודע למה טורי מסיימת את השיר במקצב מדוכא ואיטי? באומרה: dividing cannan

Springy

New member
התשובה שלך נמצאת כאן

http://www.yessaid.com/talk/9datura.html In fact, the repetition of “dividing Canaan” at the end tends to diminish, rather than emphasize, the meaning by turning these words into a sonic event, much as the Beatles chant at the end of “Hey, Jude” conveys something other than literal meaning. “Or I say it as much as it’s been divided.”

למעלה