צמיחה מהירה מדי

doritya2

New member
צמיחה מהירה מדי

שלום, בני בן עשרה שבועות, ומחדר הלידה הוא ידע רק הנקה. בתקופה האחרונה התחילה ההנקה להסתדר לפי שעות. והוא יונק כל שלוש שעות ובלילה ישן שש שעות רצוף. עם זאת, למרות שההנקה התחילה להסתדר והוא כבר לא יונק 24 שעות ביממה, הוא ממשיך לעלות באחוזונים. הוא נולד באחוזון 41 ובשקילה לפני שבוע הוא הגיע לאחוזון 95. הוא שקל לפני שבוע 6.450. האם זה נורמלי להגיע למשקלים כאלה רק מהנקה. עוד דבר הוא כמעט ולא פולט ואם כן, אז זה רק זרזיף קטן. האם אני צריכה להגביל את זמן ההנקה לכמה דקות, או לתת לו להתפנק עד שנמאס לו, כמו שאני עושה עכשיו? תודה מראש

אושינקה

New member
לא להגביל

האם זה אפשרי לעלות כך באחוזונים רק מהנקה - כן זה אפשרי. השאלה היא מדוע את מודאגת - האם הרופא הביע איזו שהיא דאגה בעקבות דפוס העלייה שלו באחוזונים? לי נשמע שבנך עולה במשקל ומתפתח יפה. השתייכות לאחוזון מסויים נקבעת גם בשל מטען גנטי ולא רק אוכל. איך הוא מתנהג? האם הוא שמח וחייכן? איך הוא בהנקות - רגוע ומרוצה? אם ענית כן, אז אינני רואה סיבה לדאגה.

doritya2

New member
אז ככה

שהוא היה בן כמה שבועות והרופא שמע כמה הוא עולה במשקל בשבוע ושהציצי שלי הוא בעצם מוצץ אנושי, קיבלתי נזיפה חמורה ונאמר לי שההנקה לו מרגיעה את כאבי הגזים אלה ההפך היא גורמת להם ולכן לתת לו מים. ניסתי את זה יום אחד בדיוק וראיתי שלמרות שהוא שתה מהמים הוא לא ויתר על הציצי, אותו לילה היה לי לילה לבן והחלטתי לתת לו כמה שהוא רוצה ולהפסיק עם המים. עם הזמן הוא התחיל להסכים לקבל מוצץ. אבל הוא ממשיך לעלות באחוזונים. בכל מקרה תודה על התשובה, הוא תינוק חייכן מאד שמקדים מהרבה בחינות, הוא כבר מדבר כמה שבועות והשבוע הוא כבר התהפך וכו'. בהנקות, לפעמים הוא יונק כאילו אין מחר מה שגורם לו לעיתים להיחנק מעודף חלב. אבל בכללי הוא יונק בהנאה. זה קצת מוזר לי בהתחשב בזה שיש לי ילד בן 5.5 שעוד לא הגיע לאחוזון 3.

The only thing you have to change

is your doctor, who does not understand anything about normal infant behavior and growth. Like most doctors, he did not learn anything about breastfeeding in medical school and is giving you incorrect information. Please continue feeding your baby normally and find a new doctor fast!​

doritya2

New member
תודה רבה

ועד שאלה, האם אני יכולה לקחת נורופן למגרנות שלי, או שזה פוגע באיכות החלב.

למעלה