צמיחה והשלמת פערים

צמיחה והשלמת פערים

שלום, הבת שלי, ילדה מאומצת, בת 3.5 ונמוכה מאד. מאד. לא נוגעת בעקומה. נולדה בשבוע 32 במשקל 1800 ק"ג. עולה בעקומה שלה אבל לא עושה את ה- catch up. היום היא 90 ס"מ אנחנו בביקורת ועשו כל הבדיקות ולא מצאו כלום. אז אומרים שאולי זה גנטיקה ואולי זה תנאי פתיחה גרועים.ואף אחד לא יודע. הבן שלי גם התחיל בתנאי פתיחה גרועים אבל עשה את ההשלמה. בהתחלה אמרו שעד גיל שנתיים זה סביר להשלים. אבל אנחנו עוד מעט מגיעים לגיל ארבע... מנסיון שלכם.. יש גם השלמה בגיל מאוחר יותר? היום זה עדיין לא מאד בולט.. היא אמנם הכי גדולה בגן והכי נמוכה בגובה אבל הם עוד קטנים ולא מבינים. אני מפחדת כשנגיע לגן חובה ואח"כ בי"ס.. ילדים עלולים להיות אכזריים.. אשמח להתיחסותכם.

../images/Emo65.gifשלום אייל...

אין ספק שנקודת מוצא נמוכה גוררת אחריה סימנים והשלכות לאורך תקופה. מאור שלי נולד בשבוע 27 להריון במשקל 1 ק"ג. כיום מאור בן 4.5 - שוקל 12.5 ק"ג ( כן כן לא טעיתי ) וגובה 1 מ'. הוא מאוד מאוד מאוד רזה , אבל לפי מה שאמרו לי בטיפת חלב, אם הוא אוכל טוב ( באופן יחסי ) אז הגובה הוא מה שקובע, ובעקומות הגובה שלו הוא בסדר גמור. גם לי אמרו שעד גיל שנתיים כל הפערים נסגרים והם משלימים את החסר אבל זה ממש לא נכון, חסר לנו עוד הרבה ואפילו המון, כדי לסגור פערים. אולי תנסו לדבר עם רופא הילדים שלה שמכיר אותה ואת הרקע שלה, ותראו מה דעתו בנושא, ואולי הוא יפנה אותכם לעוד בדיקות. אני יודעת שיש בדיקה שלפי כף היד אפשר לדעת לאזה גובה יגיע הילד ואם יש בעיות גדילה כל שהם. מאחלת לכם בהצלחה ותעדכנו אותנו גלי כל שנבקש לו יהי...

פ0ם

New member
גיל עצמות

עשינו בדיקת גיל עצמות בכף יד. שלא נדע מה יצא שם. יצא שגיל העצמות הוא בן שנה ווחצי (ולהזכירכם היא בת 3.5). גם לפני שנה עשינו ויצא אותו דבר. אז נכון שאומרים שתתכן סטית טעות בבדיקה הזו וככל שהילד גדל הסבירות לטעות קטנה אבל גם בלי הבדיקה הזו אני מלבישה לה בגדים של בת שנה וחצי. על בגד הים כתוב שזה מתאים לגיל שנה וכבר שנתיים אנחנו עם אותו בגד הים. שלא לדבר על מידת הנעלים שכבר שנתיים היא על אותו מספר: 21!!!! בת 3.5. בגן כולם (צוחקים) כמה היא כמו בובה.. יש מי ששותף להרגשה מביכה משהו כזו?

שלום איל,

הבת שלי נולדה שבוע 26 480 ג"ר. גם היא לא נמצאת בעקומה. יש סיבות שונות לגובה נמוך. אצל בנות קשה יותר לסגור את הפער, והן מסיימות את הגדילה בגיל מוקדם יותר (לא גובהות הרבה אחרי קבלת המחזור). קשה לעשות הערכה מדויקת של גובה לפני גיל 6. כדאי לגשת לייעוץ אנדו קריני, ולעשות את הבדיקות המתאימות.

דבר ראשון- השנים עוברות

ובהן אדם נמדד בתוכן שלו, לא בגובה. נכון שקל יותר (אולי) להיות גבוה בחברה המערבית, אבל שתדעי שהיו לי ידידות לא מעטות בסביבות המטר וחצי (אני מעל מטר שמונים). אין לי ידע בנושא חוץ מזה ואני מאחל שתהיו מאושרות....בכל גובה שלא יהיה. אורן

למעלה