צמיג טוב?

nirb17

New member
צמיג טוב?

שלום כולם. נשחק לי הצמיג ...... אז אני רוצה לקנות חדש אני רוכב בעיקר בחולות/אדמת שדות בשרון ועל כבישים ומדרכות כרגע יש לי צמיג cst על איזה צמיג אתם ממליצים התקציב סביר? שבוע טוב

steiff

New member
Maxis Ardent

צמיג שמתגלגל טוב יחסית על כבישים ומדרכות ובעל אחיזה מספקת למסלולים המישוריים של השרון.

תוכל לחפש גם צמיגים אחרים. מה שתצטרך לחפש זה צמיג עם קוביות נמוכות. זה מפחית את ההתנגדות לגלגול.

רוחב - בין 2.0 ל-2.2.

nirb17

New member
קודם כל תודהאם אתה מודע לזה שבקיץ החולות בשרון הן כמו דיונות

והאם יש עוד חברות שאתה ממליץ עליהם, כדי שיהיה לי מבחר?

steiff

New member
You can't eat the cake and have it too

צמיג שישמש אותך גם בדיונות וגם בכביש יהיה לא יעיל באחד מהמקומות.
לדיונות צריך צמיג 2.3 ויותר. אולי אפילו fat bike.
אולי תצטרך שני סטים של צמיגים. אחד לחורף ואחד. לקיץ?

בחירת צמיג אינה עניין של חברות אלא של דגם ספציפי. מה שאתה צריך לחפש זה צמיג עם פרופיל קוביות ורוחב מתאים.

לכביש צריך פרופיל קוביות נמוך. הרבה או מעט - לא ממש משנה. העיקר שיהיו נמוכות וקטנות. כדאי צמיג מחומר עמיד יחסית לשחיקה (גומי קשה). רוחב 2.0 עד 2.2

לדרכי עפר מישוריות יתאים צמיג בפרופיל שתיארתי. לא צריך קוביות גדולות אבל כדאי שתהיינה קוביות גם בצד, לכיוון הדופן, לאחיזה טובה בפניות.

לדיונות יתאים צמיג רחב. לא חשוב כל כך פרופיל הקוביות. הבעיה בדיונה אינה אחיזה אלא משטח מגע גדול בין הצמיג לחול שימנע שקיעה. כדאי גם להפחית לחץ בצמיג כדי להגדיל את שטח המגע.

לאזורים סלעיים ודרדרות חצץ תצטרך קוביות גדולות וגבוהות, אבל זה לא השבילים שתיתקל בהם בשרון.

steiff

New member
בין 250-350 ש׳ח

תלוי אם אתה קונה דגם טיובלס או פשוט.

steiff

New member
תוכל למצוא גם צמיגים זולים יותר

בפרט כאלה בעלי טבעת פלדה שמצמידה את הצמיג לחישוק (במקום טבעת קוולאר יקרה, שמאפשרת לקפל את הצמיג ולשים אותו בתיק גב). הם לרוב גם כבדים יותר ועשויים גומי באיכות נמוכה יותר.

shangu23

New member
חסרים קצת פרטים: צמיג קדמי או אחורי? 26 או 29?

אני רוכב כמוך, בעיקר בשבילי השרון ומכיר היטב את אמבטיות החול. אני מסתדר מצוין עם סט אפ של מקסיס אדוואנטאג׳ מקדימה ומקסיס קרוסמרק מאחור (שניהם 26, טיובלס), לטעמי שילוב טוב של אחיזה ומהירות גלגול

nirb17

New member
צמיג קדמי ואחורי 26" עד 150 שח לצמיג

אני נוסע גם במדרכות וכבישים (בתוך מושב) ובשטחים חקלאיים. אני מתלבט בין צמיג אגרסיבי לצמיג שמתאים יותר לכביש. התקציב שלי הוא 150. אני לא מעוניין בטיובלס - נראה לי מסובך להתעסק עם זה. תודה

AdiX

New member
ארדנט רייס ואונזה קאניס

רוכב באזור הזה על ארדנט רייס 2.25 ואונזה CANIS 2.25, שניהם טיובלס על אופני 27.5 ומאוד מרוצה. חשוב למצוא את לחץ האוויר שמתאים לך.

למעלה