צמיג ב-600 ש"ח?

לא רק בענף חומרי בנין

גם ענף המכונאים מקבל הנחות יבואנים שבין שלושים ועד שישים אחוז ,יש להם מרווח משחק גדול מאוד ,בנוסף יש מרווח משחק בסעיפי החיוב ,קטנועים זה לא נורא כמו כלי רכב ,שם יכול מכונאי פיקח לסובב אותך כמו פורפרה עם משחק נכון בסעיפי החיוב ,ישנם קטנועים ספציפיים שאיתם ניתן למרוח שכבה עבה של בולשיט שבכלל לא נעשה בעת התיקון .

אבל זו מחלה ממארת של כל המשק על כל שלוחותיו ,מצער ,אבל אמיתי .
ומאחר ומחלה זו חשוכת מרפה היא,אז כולנו משתמשים באותה שיטת חיובים של האחר בכל תחום .

אל תרחיקו לכת ,קחו את ענף הפלאפל ,תבדקו הפרשים בין האחד לשני ותבינו .

orgeva

New member
המחיר הרשמי מעניין לי את הישבן. בענף הצמיגים

זה בית זונות מחיר המחירון.
מה גם שלרב ההנחה למוסך היא בין 40-55 אחוז (תלוי במותג,בצריכה של המוסך,ותנאי התשלום),

כמו כן מידי פעם היבואנים עושים מבצעים של 10+1 על מותג מסוים (כלומר עוד 10% על הדרך למוסך).

אל תייפה את הדברים,לא לקחו לפותח השרשור מחיר סביר.

orgeva

New member
וד"א,ממתי מפרקים בית מצבר בשביל גלגל של JR?

לפחות 10 פעם יצא לי לראות פירוק של גלגל בג'ורייד (גם ישן וגם חדש),מעולם לא ראיתי שנוגעים בבית המצבר.

בנוגע לשאר הדברים שציינת מדובר על 10-20 דק' עבודה,ובאמת הוגן לקחת 80 ש"ח עבור עבודה כזאת.

עזRיאל

New member
מירון, אם אתה מציג טענה כזאת,

נראה לי שמן הראוי שתגלה לנו כמה עולה למוסך הצמיג הזה

orgeva

New member
אל תגזים,הוא לא חייב לנו כלום,ובטח לא לחשוף

את הרווחים שלהם.

ברור, כולל תדפיס עו"ש פרטי ועסקי

אתה
הוא מסוג האנשים שמירון כתב עליהם.

עזRיאל

New member
מאפס להתקפות אישיות ב-18 שעות

בכל מקרה, מירון טוען שאם X 600 = 515 + 85 אז Y 600 - 515 = 85. אני טוען שה-(Y (515 הזה הגיע משום מקום. מה זה מחיר מחירון כולל מע"מ?!
האמת היא שorgeva עמד בדיוק על הנקודה הזאת לפני חמש הודעות.

guardmen

New member
אם לא תדבר שטויות לא יתקפו אותך באופן אישי.

למה אתה חושב שאני צריך לספר לך על ההנחות שלי וכמה עולה לי פריט X או Y ?
אני לא זוכר ששכרתי את שרותך בתור רואה חשבון שלי.

מחיר הצמיג שציינתי הוא מחיר רשמי של היבואן בישראל ולא שלי נקודה.
אני לא ממציא מחירים, ואני לא קובע את מחיר השוק.
לא אתה, לא אור גבע, ולא משהו אחר יכול להחליט בשביל היבואן כמה לדרוש על המוצר שהוא מייבא.
לא מתאים לך? אל תקנה!
המוסכים במדינת ישראל קיימים כדי לתת שירות הוגן וכדי להתפרנס בכבוד.
אם אני צריך להתפרנס מההצעות שאתם כותבים בפורום, אני יכול לסגור את העסק שלי אתמול
כי לפי הנתונים שלכם אין לו ולרבים אחרים זכות קיום.
המחירים שאתם כביכול שלמתם, אני בתור עסק לא יכול לרכוש.

יש כאן הרבה סיפורים של אנשים על מחיר כזה או אחר שהם קבלו. מחציתם חרטטנים.
כל השאר קבלו מוצר שאני לא יודע מה טיבו ומהיכן הוא הגיע(לעיתים מקורו "אפל" בלשון עדינה).

orgeva

New member
עשית לי ממש עצוב לפני החג... באמת לרחם

אליכם בעלי המוסכים,ולדו"ג בפרט.

אולי תפתח קבוצה בפייסבוק עם חשבון בנק לתרומות,כי בכל זאת בטח יש אלפי בעלי מוסכים שאין להם כסף לאוכל בשביל ארוחתהחג,כי הם כל כך הוגנים ועובדים בשביל גרושים,בכלל רב המוסכים הם בכלל מלכ"ר.

"המוסכים במדינת ישראל קיימים כדי לתת שירות הוגן וכדי להתפרנס בכבוד"
על מי אתה עובד,זה ענף שרובו בנוי על אנשים לא מקצוענים ורמאים.
בפינצטה אפשר למצוא את המקצוענים וההגונים (שכנראה גם אתה ביניהם).

guardmen

New member
השמר לך ידידי, אתה מהלך על חבל דק מאד...

מכיוון שהפסקתי כבר מזמן להתייחס "לשטויות" שאתה כותב(דעתי וזכותי)
הייתי ממליץ לך להבא לחשוב שניה לפני שאתה עושה שלח.

ישנה כאן אמירה ברורה וחותכת שלך על כך שהרוב הגדול של המוסכים
במדינת ישראל הם "לא מקצועיים ורמאים".
חובת ההוכחה כאן היא עלייך ורצוי שעה אחת קודם,
אחרת אתה עלול לשלם בגלל ההתלהמות שלך ביוקר.

בפורום הזה גולשים(קוראים פסיביים) גם בעלי מוסכים אחרים
שיכולים לראות בדברייך הכפשה והוצאת לשון הרע בשמם הטוב.

עיצה - כאקט של רצון טוב לרגל ראש השנה, הייתי ממליץ לך לחזור בך מדברייך.

orgeva

New member
כתבתי אמירה כללית,לא הוצאתי דיבתו של אף אדם

מסוים ולא הזכרתי שם של אף אחד,אז תפסיק עם ההפחדות חסרות הבסיס שלך.

אולי אם ההיתי כותב "כל המוסכים" יש איזה אמת בטענותיך,אבל מה לעשות שרב אצלי זה יותר מ 50%,ולדעתי ולצערי זה המצב (והרבה יותר מהאחוז שציינתי).

ואם זה מפריע לאיזה בעל מוסך אז תזכיר לו את המשפט שעל ראש הגנב בוער הכובע (כמובן שאני לא מרמז שהם גנבים).

מה עם חובת ההוכחה שלך למשפט "המוסכים במדינת ישראל קיימים כדי לתת שירות הוגן וכדי להתפרנס בכבוד".

ויחסית למשהו שאתה מתייחס אליו "ככותב שטויות" אני רואה שהשקעת לא מעט זמן ומחשבה בשביל להגיב,פתטי קצת לא?

איך כתבת, דעתי וזכותי זוכר?

עזRיאל

New member
מחיר הצמיג שציינת הוא לא המחיר הרשמי של

היבואן.
מחיר רשמי של היבואן הוא כזה שהוא דורש מהמוסכים. מחיר "מחירון" של היבואן הוא כזה שהיבואן היה רוצה שהמוסכים ידרשו מהלקוחות. הוא קובע את אותו מחיר כדי "לבנות" את מתח הרווחים של המוסכים. אם הוא היה יכול לעשות את זה באופן מושלם, הוא היה מעלה גם את המחיר שהוא דורש מהמוסכים וגם את מחיר המחירון ועושה ככה רווח על המוסכים ועל הלקוחות. בפועל, הוא מצ'פר את המוסכים כדי שישתלם להם להיצמד למחיר הזה, על חשבון הלקוחות.

מחיר שוק (בניגוד מוחלט) הוא מה שנקבע בין המוסכים ללקוחות. אין באמת מחיר אחד כזה, אבל נראה לי שאפשר להתרשם מהשרשור למעלה שעסקאות כאלה נסגרות בפחות מ-600 (כולל מע"מ ועבודה), במקרה דנן.

מה שאני בא להגיד זה ש"מחיר מחירון" הוא לא אמת מוחלטת, ובטח שאינו כזה שבו למוסך יש רווח אפס.

guardmen

New member
אין דבר כזה מחיר שוק, זו המצאה ישראלית...

מחיר שוק המציא הישראלי כדי להכנס לכיס של האנשים.

מוסך מקבל הנחה על חלקים כדי להתפרנס.
ללא רווח על חלקים לאף מוסך או עסק בתחום אין זכות קיום.
לא ניתן לחיות אך ורק על מחיר שעת עבודה כי גם בזה הלקוח בדרך כלל מתווכח ולא רוצה לשלם.

עזוב, ערב חג ראש השנה היום, מבחינתי מיציתי.

בקטע של רווח על חלפים אני מסכים עם GUARD

וכתבתי מפורשות שבשוק המזוייף והשקרני שאנו מנהלים במדינתנו אין אלא לחיות על רווח גדול בחלקים ,אחרת האיש כאן צודק ,פשוט אין יכולת קיום ,זה עצוב ומדכא לשמוע ,אך אנו עצמנו בנינו את השיטה המעוותת שגורמת ליבואנים לנהל כאן שוק עם מחיר מטורף.

הבעיה כאן GUARD היא שהכניסה לכיס היא הדדית והיא שמפתחת את תחלואות הבעיה לגבהים מגעילים .

זו תולדה של שוק קטן עם ריבוי עוסקים אשר חייבים לעשות הכל על מנת לשרוד את היום יום .

AVIP777

New member
בדיקה מראש חוסכת כסף

חברים בשביל זה בדיוק יש שוק חופשי
על מנת שתהיה תחרות
במידה ומחליפים צמיג עקב שחיקה ניתן לעשות סקר
ולבצע את העבודה במחיר סביר.

הבעיה מתחילה כשמגיעים למוסך עם פנצר שלא ניתן לתקן
ואז חוטפים את האלמנט (במידת הקריזה של בעל המוסך)
ואז יש לנו את ההחלטה האם לחזור לאותו מוסך או לא
תלוי בהגינות שלו אלינו.

ramimz

New member
היום החלפתי צמיג מישליין 140/70/12 אצל ארתור

מריינו טייר.
לא מאמין שההבדל גדול מהצמיג שהחלפת.

"הנזק" יצא 380 ש"ח כולל כל ה - - > צמיג, איזון, פירוק, הרכבה, מע"מ בששון ומע"מ ברצון.

trainer111

New member
סיפור קצר לחג על עלות החלפת צמיגים

לפני כחודשיים רכשתי זוג צמיגי משובחים (ג'ילרה נקסוס), וחיפשתי מוסך שירכיב לי אותם. במקום אחד בו טיפלתי בעבר ביקשו ממני ארבע מאות שח עבור החלפת זוג צמיגים (כולל מעמ ואיזון במידת הצורך).
כשהתפלאתי על המחיר הגבוה התשובה היתה: מה אתה רוצה, לא קנית את הצמיגים אצלנו ואנחנו צריכים להרוויח.
אמרתי תודה, וניגשתי לפנצ'ריה שהעובד שלה הוא בעל ניסיון בתחום הדו גלגלי, וכבר החליף לי לא פעם צמיגים בעבר.
שילמתי עבור פירוק והרכבת שני צמיגים , כולל איזון, מאה שמונים שח.
שנה טובה, חג שמח, ורכיבות בטוחות , ומחירים הוגנים.

למעלה