צמיגים

drorra80

New member
צמיגים

שלום
צריך להחליף צמיגים. רוכב בעיקר שבילים לא אגרסיבי
עד עכשו עם שוויבל נובי ניק 2.25

כמה שאלות:
רוחב צמיג ממומלץ?
ראיתי שצמיגי מישלין מאוד זולים האם מומלצים?
שילוב בין 2 סוגים שונים?

דרור

steiff

New member
צמיגים

א. אם מה שהיה עד היום היה טוב, אין סיבה לשנות.
ב. צמיג צר יותר יתגלגל מהר יותר אבל ההתנגדות לגלגול תלויה גם בפרמטרים נוספים כמו צפיפות הקוביות, הגובה שלהם והמבנה שלהן. נובי-ניק מתגלגל טוב יחסית לרוחב שלו אבל מתבלה מהר. אם אתה רוכב שיכוך מלא ולא כבד משקל נסה צמיגים ברוחב 2.1. אם אתה מעל 90 קילו, ממליץ על 2.2 לפחות כדי שלא תצטרך לנפח יתר על המידה.
ג. צמיג רחב יותר או צמיג בלחץ אויר נמוך יותר = שטח מגע גדול יותר עם הקרקע = אחיזה טובה יותר, אבל גם התנגדות גבוהה יותר לגלגול. אי אפשר לאחוז את המקל משני קצותיו. תלוי מה יותר חשוב לך...
ד. מישליין מייצרים צמיגים מצויינים. המחירים בארץ אטרקטיביים יחסית. סדרת WildGripper מצויינת בחורף אבל נוטה להתבלות מהר בקיץ ולא מצטיינת בדרדרות חצץ. עבור שבילי קק׳ל זו בחירה מצויינת לכל עונה. למסלולי האבנים של הנגב הייתי בוחר משהו עמיד יותר. דגמי ה-UST (טיובלס) נהנים מדופן צדדית מחוזקת אבל זה בא ע׳ח משקל גבוה.
ה. שילוב בין סוגים שונים: בהחלט! יש צמיגים טובים יותר בתור קדמיים ויש טובים יותר בתור אחוריים. בתור צמיג אחורי חפש צמיג צר יחסית עם קוביות רוחביות. בתור צמיג קדמי חפש צמיג רחב יותר עם קוביות אורכית. יש גם צמיגים עם כיווני סיבוב שונים כשמרכיבים אותם כקדמיים או כאחוריים. הקפד להתקין בהתאם. שילוב אפשרי: אם אתה משתמש ב״שוואלבה״ אז ״נובי-ניק״ 2.25 מאחור, ומלפנים או ״נובי-ניק 2.35 או ״הנס-דאמפף״ 2.35. ״הנס-דאמפף״ נהנה מפיזור גדול יותר של הקוביות על רוחב גדול יותר ובכך משפר את האחיזה גם בהטיות. זה גם צמיג שיכול ליהנות יותר מחישוק רחב (רוחב פנימי 21 מ׳מ ויותר).

drorra80

New member
צמיגים

תודה על התשובה המפורטת.
למה אחורי יותר צר? לא מסתדר אינטואטיבית?

תכלס האחורי בלוי הרבה יותר הגיוני להשאיר את הנובי ניק 2.25 ולהוסיף של מישלין WildGripper 2.0\2.1 מאחור

דרך אגב אני 85 קג
דרור

steiff

New member
אחורי צר

הגלגל הקדמי הוא זה שצריך את האחיזה הטובה בפניות לכן תרצה אותו רחב עם קוביות לאורך.
הגלגל האחורי הוא זה שאתה צריך לסובב וככל שיהיה קל יותר לגלגול גם יקל עליך את ההאצה.

enigo

New member
ולא לשכוח, שלחץ אוויר נמוך פוגע גם בדיוק

ההיגוי, והמהדרין גם טוענים שהחלקות זנב מגיעות בצורה פתאומית וחדה יותר.

creth11

New member
אני רוכב XC סלעים וסינגלים על סס"ר פלדה

צמיגים מקסיס ארדנט 29X2.25 טיובלס לחץ 20 קדימה ואחורה מישקל עצמי 67 ק"ג
לחץ 20 ליפעמים קורה שמרגיש את המכה היבשה בין החישוק לסלע אבל כרגע עומד לא רע
זו פשרה אצלי כי בלחצים יותר נמוכים האופניים רכים יותר (אין בולמים) והאחיזה טובה אבל המחיר קריעת צמיג על הסלעים
לחצים גבוהים יותר משדרים לי וויברציות אבל יותר עמיד על פינות הסלעים בעיקר במהיריות גבוהות ואין את ההיתקלות של החישוק בסלע וגם אחיזה לא משהוא.
לחץ בצמיגים וחתך שלהם הם תמיד טרייד אוף וכל אחד צריך למצוא מה יתאים לו לפי מישקלו וסיגנון רכיבתו.
אין תורה קשיחה ממשה בהר סיני

למעלה