צמיגים

nisimad

New member
צמיגים

החלטתי בשעה טובה להחליף את צמיגי ספשליז פרו לאחר 1200 ק"מ לצמיג אימונים מסוג MAXXIS RE FUSE, למישהו יש ניסיון עם הצמיגים הנ"ל ? ניסו

צמיג סבבה...

אם אתה רוכב לבד ולא ממהר לשום מקום. עובי הצמיג עבה והגיפור גמיש למדי... לאחרונה הצטיידתי בצמיגי MAXXIS COLUMBIER בהמלצתו של איציק מנהל הפורום. אחרי שבמשך 300 ק"מ על צמיגי ויטוריה החדשים שבאו עם האופניים ופשוט "בלעו" שבבי אבן והתפנצ'רתי בלי סוף... עושה רושם טוב בינתיים רק שרכבתי עליהם רק 100 ק"מ, אולי טיפה יותר...וכרגע לא יכול לרכוב

ItsikH

Member
יתרון מובהק - עמידות חסרונות - ביצועים, ואם בכל זאת חטפת פנצ'ר (אין ביטוח) תצטרך לעבוד קשה. התכונות האלו, היתרון והחסרונות, משותפים לכל הצמיגים העמידים לסוגיהם שאני מכיר. גילוי נאות - יש לי צמיג REFUSE שאני משתמש בו מעת לעת, והיום היה יכול לעזור לי ../images/Emo4.gif

גם הארמדילו לא היה עוזר היום...

עם כזה גשם של זכוכיות, מישהו ממש השקיע ופיזר לרוחב הכביש כדי שתתפנצ'ר דווקא כשאתה כבר באופוריה שאחרי סיום הירידה מהגילבוע :)

ItsikH

Member
החלפתי ל-REFUSE זה מה שהיה לי בארגז (או ארמדילו שזה אותו דבר בעצם).

nisimad

New member
צמיגים

תיארתי לעצמי שיש יתרונות מול חסרונות, אולם אחרי 4 פנצרים ברכיבה אחת החלטתי סופית להוריד את המקורים. תודה על הטיפ. ניסו

nisimad

New member
מקורי, תחרותי

הצמיגים המקורים הינם ספשלייז פרו, מתאימים לתחרות ולא לאימונים.

milliner

New member
דעה שונה...

אני חושב שהם צמיגים מעולים, אולי כבדים , אבל ממש לא ברמה שיאיטו אותך או משהו כזה. וממש ממש לא בעיה להוריד אותם או להחזיר...זה תלוי בשיטה שאתה עושה את זה.

ydolev

New member
Michelin KRYLION CARBON

כ 4,000 ק"מ עם פנצר אחד ואני מאוד מרוצה. אמורים להיות יותר עמידים ויותר ספורטיביים מה LITHION ובחו"ל יותר יקרים ב 3 פאונד. אני לא בטוח שישם בארץ.

איזו עמידות ואיזה נעליים

אני נידפקתי בגללם גם בבית ג'וברין וגם לפני העליה לחד נס בשישי ובגלל איזו זכוכית קטנה שארמדילו היה בולע!! הרבה יותר קלים זה בטוח אבל אחרי פחות מ- 500 ק"מ עליהם וכבר שני פנצ'רים ודווקא ברגעים מכריעים... :( לא נורא- כמו שאומרים - כל עקבה לטובה (או לנג"ש במקום פלטון)

ydolev

New member
עם הליתיון או הקריליון?

הקריליון אמורים להיות היותר עמידים מבין שניהם. בכל מקרה לא עושים סטטיסטיקה רק עם המקרה הפרטי המצער שלך או שלנו.

Andrey72

New member
Bontrager Race X Lite

שנה וחצי בשימוש בגלגל קדמי. עבר 12,000 ק"מ או קצת יותר עם פנצ'ר אחד. איכותי מאוד. אחיזת כביש מצויינת. שוקל להוריד אותו מהכביש כבר ולהשתמש ברולר.

אנדריי, 12000 לצמיג?

נישמע לי קצת הרבה... בכל מיקרה- אחרי העונה האחרונה אתה באמת יכול לעבור לרולר להתחמם לקראת הבאה
הייתי שמח לעבור לבונטינגר אבל יקר מידי
ובנוגע אלי- אני על קריליון- ניראים אחלה צמיגים, באמת חוסר מזל אבל הם גם חסרי בשר יחסית לארמדילו... בינתיים מרוצה, ניראה כמה פנצ'רים יצברו ב 3000 ק"מ הבאים עד שיגיעו לקצה אורך המוכרז של היצרן וניראה איך יהיו ממנו והלאה... (נחכה כמה חודשים וניראה :)) מה שבטוח שאני לקראת העונה הבאה לא אתקמצן ואלך על בונטינגר רייס לייט...

Andrey72

New member
צודק, יקר מאוד. יש לי שאלה אחרת לפורום

מה לעשות עם צמיגי תחרות/טובולר שעבר עונה שלמה בתקופה בין העונות? צריך להוריד מגלגל, במקרה שלי ZIPP404, ולחדש דבק או לא בהכרח? אולי לרכב באימונים עד פנצ'ר הבא ואז להחליף לחדש? תודה

oferlev9

New member
קשה מניסיון אישי ללמוד על איכויות צמיג

זה הרבה עניין של מזל. גם שבר זכוכית תמים למראה יכול לעשות פנצ'ר בכל צמיג תלוי בזוית שבה עולים עליו אני למשל רכבתי 5000 ק"מ על ויטוריה דיאמנטה פרו ללא פנצ'ר אחד !! כמו כן היה לי ניסיון דומה עם ויטוריה רובינו פרו טק ולמישהו אחר היו 3 פנצ'רים ביום אחד עם אותו צמיג. מה זה אומר?

הנה אפשרות אחת...

צמיג שעמד "על המדף" זמן רב מרגע היצור שלו או שהיה מאופסן במלאי עומד בתנאים לא טובים, ואיכות החומר שלו נפגמה, הצמיג התרכך בגומי שבו התחמצן/ספג לחות....והפך להיות פשוט קולטן לכל סוג של טינופת שקיימת על הכביש.

צמיג שעמד על זכוכית אחת יותר מידי

יותר הגיוני
בטוח שלכמות הבשר ולקשיות הגומי יש תפקיד, אך עדיין זה גם תלוי ברוכב, באופי הרכיבה וכן- גם קצת בצמיג... ולמיטב זיכרוני בד"כ אורך החיים של גומי הוא בין 5-10 שנים (כמובן שתלוי איזה גומי) אח עדיין- אם ישב שנה או שנתיים על מדף בצל לא אמור לעשות יותר מידי בעיות...

למעלה