צמיגים, רבותי, צמיגים

IlanShacham

New member
צמיגים, רבותי, צמיגים

בצער רב וביגון קודר אני נאלץ להכריז על מותו בטרם עת של הצמיג האחורי שלי, שגיליתי בו הבוקר חתך עמוק בזמן הרכיבה. כרגע יש לי צמיגי IRC BackCountry 2.25 שהגיעו עם האופניים (שוגר 3+), ואני צריך צמיג אחורי שיהיה מהיר, אך עם זאת יתן אחיזה טובה. (אני חייב לציין שה BackCountry עושות את זה לא רע בכלל). עומדות בפני שלוש אפשרויות: 1. להשתמש בצמיג אחורי Panaracer Fire XC Pro 2.1 שכבר יש לי (היתרון הוא שזה לא עולה כסף), השאלה היא האם הוא מתאים למשימה, והאם הוא יסתדר עם הצמיג הקדמי. 2. לקנות צמיג אחורי IRC BackCountry חדש. (מה המחיר של צמיג כזה?). 3. לקנות צמיג אחר - יש המלצות? אז מה אתם אומרים על האפשרויות השונות?

meshoamam

New member
:יש לך פאנארייסר ואתה לא משתמש בו?!

זה צמיג מעולה! אני לא יודע להשוות עד כמה הוא מהיר אבל רכבתי עם אחד כזה (אחורי) עם אחיזה נהדרת ולא הרגשתי קושי מיוחד... יום נעים

shlool

New member
כבר הלך צמיג?

רק כחודש לא? ואם הלך כ"כ מהר אז למה לך להמשיך עם אותו סוג?

IlanShacham

New member
זה לא שהצמיגים נשחקו,

או שנפלו להם הקוביות. משהו גרם לחתך בצמיג - אני לא יודע אם זה אומר שהצמיג לא איכותי או שזה היה קורה לכל צמיג שהיה נתקל במה שהוא נתקל (ואני לא יודע במה הוא נתקל
)

לארסן הוא צמיג תחרותי נטו לקרוס

כלומר צמיג קל ומהיר לתחרויות קרוס ברוחב 26X2 ובעל עמידות ושרידות נמוכה, לדעתי צמיג מסוג זה (שהוא מעולה לרוכב תחרותי בתנאי מסלול מסויימים) לא יתאים לרכיבת שבילים ואו טיולים ואו רכיבה טכנית. אילן ציין שהצמיגים שלו הם 2.25 מה שמעיד שאילו צמיגים לרכיבת שבילים -טכנית שבאו מהיצרן.

ronenalt

New member
רלבנטיות המידע

אין שום קשר בין המידע שאתה מפיץ לבין מציאות כלשהיא. לארסן הוא צמיג כבד ועמיד מאוד חברת מקסיס מייצרת מגוון של צמיגי לארסן ויש לציין את הדגם במקרה שלי מדובר בדגם TT . כדאי להיות פחות נחרצים במתן מידע

לארסן

בוא נעשה קצת סדר בדברים: הצמיג המדובר (מאקסיס לארסן) מופיע במספר גרסאות; הגרסה שיותר נפוצה בארץ היא הגירסה התחרותית: לארסן TT,לארסן מימו (יש גם את הלארסן אוׁרי-פלָאמֵה אבל הוא כבר צמיג סליק מחוספס שרק האמיצים נכנסים איתו לשטח...). גרסת הלארסן TT שעליה אתה מדבר היא הגירסה האגריסיבית של הצמיג שאותה החברה משייכת לקטגוריית השבילים אגרסיבי-פרי-רייד. האמת היא שלי לא יצא לראות את הצמיג הנ"ל במציאות אך בתמונה, נראה כי המבנה שלו דומה יחסית ללארסן TT התחרותי אולם חתך הצמיג הוא - 2.35 ומשקלו ה-"תחרותי", הוא: 710-1130 גרם, תלוי בגירסה. מצרף לך פה קישורים לאתר מאקסיס שבו תוכל למצוא את כל הצמיגים. רן

תודה על ההארה / הערה רן

זה צמיג לקוואדרה סלאלום (היורש הבלעדי לענף הדואל סלאלום) , בראין לופס שורף איתו ברמים במהירות האור*
* כל עוד הוא לא מעופף מרמפה לרמפה כמו סופרמן ...

שם יפה מצאו לזה ../images/Emo13.gif

דרך אגב למה ביטלו את הדואל ? מה היו הטיעונים ? האם רק בגלל האטרקטיביות של המתח והאקשן שיוצרים 4 רוכבים ?

ביטלו את הדואל בגלל

שה- 4 קרוס מעניין יותר לצפייה, יש יותר נפילות ויותר אקשן, חוץ מזה, התחרות מהירה יותר ומתאימה יותר לדור ה- MTV.. הכל לקוח כמובן מתחרויות 4 קרוס בסנואובורד שמתקיימות כבר כמה שנים. למרות שמקטרגים על ה- UCI כאירגון שמרני שלוקח את התעשייה אחורה, רבות מהתקנות שלהם דווקא מכוונות להפיכת הספורט לתיקשורתי יותר וידידותי יותר למצלמה. בעבר היו טענות על החוקים המגבילים באופני כביש (מבנה יהלום כפול, הגבלת משקל וכד') אולם גם כאן השיקול הבסיסי הוא קביעת הגבלות ליצירת תחרות שווה בין הרוכבים. אולי לפני כמה שנים זה היה צורם אולם כיום כאשר קבוצות מחפשות ספונסרים בנרות חופש בנייה של אופני כביש היה יכול להפוך את התחרות בין ארמסטרונג לדוגמה ובין רוכבים אחרים מקבוצות עניות יותר ללא פיירית. בגלל חוקי ה- UCI, אין הרבה הבדל לדוגמה בין האופניים שארמסטרונג רוכב עליהם ובין האופניים שקבוצה ענייה יותר כמו קלמה רוכבת עליהם. אבל כנראה זה שייך כבר לשירשור אחר...

בגלל זה המנג'ר של הטור דה פראנס

עשה לי פרצוף כשהדגמתי לו את שלדת האורניום המונעת רקטית ... בגלל שזה נגד תקנות ה UCI ואני חשבתי שהוא פשוט לא סובל ישראלים
תודה על ההסבר מיקי , הפדלאה

מיכאל34

New member
רן - תודה רבה, עכשיו אני מבין שיש

מספר דגמים אפילו למימו של לארסן וניתן להשיג אותו גם ברוחב 1.9. אני גם מבין מהקישור שזהו צמיג שתוכנן על ידי סטיב לארסן והתכונות שהוא ניסה להשיג הן בעיקר אחיזה טובה ללא ויתור על המהירות. בגלל זה יש ללארסן Mimo הרבה שיניים לאחיזה על כל הצמיג אך הן קטנות יחסית על מנת שיהיה בכל זאת חלק למהירות.

משפחת לארסן מבית מקסיס

היא משפחת צמיגי תחרות. הקייסינג והגומי בצמיגים האילו מביאים את הצמיגים הנ"ל (ברוחב 2 לתחרויות קרוס קאנטרי וברוחב 2.35 לתחרויות 4 קרוס "קוואדרה סלאלום) לביצועים תחרותיים - כלומר מהירות גבוה תוך שמירה על אחיזה בתנאי עפר בעיקר (במיוחד במסלולי 4 קרוס). הגומי הרך יחסית של הצמיגים מהמשפחה הזאת והקייסינג שאינו מחוזק בסיבי ארמיד כדי להקנות לצמיג גמישות פחיסה והתאוששות מהירים אינם מקנים ללארסן TT עמידות גבוהה גם בגירסת ה 2.35 תחרויות 4 קרוס הן קצרות ומהירות ולרוב הרוכבים יש ספונסר שדואג לצמיגים חדשים כל אימת שיש בלאי. השירשור הנוכחי עוסק בהמלצות לצמיגי שבילים לטיולים ורכיבות טכניות לא תחרותיות, לעניות דעתי צמיג ממשפחת לארסן לא יתאים לצרכים הנ"ל. לעומת זאת יש למקסיס שפע צמיגים מעולים שיתאימו הרבה יותר למטרה הזאת mobster 2.1 hard drive 2.1 למשל. מעבר לזה אני אעריך מאוד אם תוכל להעיר לי על שגיאות ואי דיוקים בצורה מנומסת מעט יותר, כולנו בני אדם ויכולים לטעות.... ערב טוב ושקט , עודד

שלום אילן

הצמיגים שיש לך כרגע וצמיגי 2.24 בכלל הם צמיגים לרכיבת שבילים ורכיבות טכניות. הם אמורים לספק אחיזה ורכות נסיעה גם בתנאי שבילים קשים. חתך בצמיג יכולה להתרחש דקה וחצי לאחר שיצאת איתו חדש מהחנות ...קרה לי עם צמיג מעולה של שוולבה בזמנו -פשוט עליתי על שבר בקבוק זכוכית. אבן חדה או כל אובייקט קשיח ומושחז יכולים לכך ברכיבת שטח. כעיקרון חברת IRC ידועה בזכות איכות מוצריה (אחלה מפעם שבעולם -מכונות טובות, חומרי גלם טובים ייצור קפדני). במידה והרכיבה שלך אינה אגרסיבית וטכנית מאוד ואינך מבצע הרבה דרופונים אני חושב שהפנארייסר שמדובר יתאים מאוד לצרכיך. הוא יקנה לך מהירות גדולה יותר התנגדות גילגול נמוכה יותר וישפר את חדות התמרון (כמו שקורה בכל מקרה של שילוב צמיג קדמי רחב יותר מהאחורי). בקיצור , שים אותו צא לרכיבה שניים ואם לא תאהב אותו תרים אלי טלפון
אני מפעיל חוות הצלה לצמיגים יתומים...(בהתנדבות כמובן) יללה להתראות בינתיים עודד

רמי לשם

New member
אני יכול להמליץ לך מה לא לעשות

אל תקנה backcountry חדש. הצמיג הזה הוא בסדר לכל הכיוונים אבל לא מצטיין בכלום, מין בינוני שכזה. החסרון הבולט שלו הוא המשקל שלו לא פחות מ 730 גרם (אם אני לא טועה). כשאני הייתי במצב דומה, קניתי צמיג קידמי חדש (2.4 wtb MutanoRaptor) והעברתי את הbackcountry אחורה. היתרון? לשים את הצמיג היותר טוב קדימה ייתן לך היגוי יותר טוב. גם האופציה לשים פאנרייסר מאחור לא רעה, מה גם שהיא לא עולה, אז למה לא לנסות? לא מספיק טוב - תקנה חדש. על ה MutanoRaptor יש לי רק מילים טובות להגיד, הוא מאוד מהיר לרוחבו ונותן אחלה אחיזה שבעולם. אחד מחברי רוכב עם Continental Vertical Pro שקיבל ציון מעולה בMTBR ומאוד מרוצה ממנו.

ranoz1

New member
מישהוא מוכן בבקשה להסביר?

כבר מספר פעמים קראתי על הגישה הזאת ועדיין לא הצלחתי להבין את הלוגיקה של צמיג קדמי רחב יותר מהאחורי. אני מגיע לאופניים מעולם האופנועים (בעיקר קרוס) ותמיד היה ברור מאליו שהצמיג האחורי שאחראי להעברת הכוח לאדמה הוא הרחב/ אגרסיבי/ בשרני וכו' לפני מספר חודשים הגיע הצמיג האחורי שלי לסוף דרכו(גם לי יש 3+) ובלי לחשוב פעמיים החלפתי אותו בצמיג אחורי בשרני (על סמך המלצת המוכר - WTB Mutano Raptor 2.24) כשהמטרה העיקרית היא לא למצוא את עצמי מפרפר על ריק באחת מהעליות מרובות הדרדרת (מסתבר שזה הרבה יותר מתסכל ומעייף כשזה קורה באופניים). האם עשיתי כאן טעות? האם כדאי להחליף בין הקדמי (עדיין המקורי IRC backcountry) והאחורי?

למעלה