צמיגים חורקים

TalDal

New member
צמיגים חורקים

אהלן חבר´ה. יש לי פולו 99, והצמיגים שלי חורקים מאוד בסיבובים, בצורה לא נורמלית. בדקתי את הלחץ אוויר. הוא תקין. מה יכולה להיות הבעייה? תודה רבה טל

drugstore

New member
סוג הצמיגים...

כל חברה והגומי שלה... מישלין, למשל, חורקים לאללה לעומת דאנלופ שלא משמיעים קמצוץ רעש. זה לאו דווקא טוב/לא-טוב, זה פשוט המאפיין של הגומי: זו אזהרה מהצמיג שהנה מתקרבים מגבלותיו.

אודיGT

New member
צודק, גם יוקוהמה חורקים...

יש לי יוקוהמה AVS והם צורחים, אותו אוטו (אימפרזה GT) עם ברידג´סטון ואותו לחץ אויר, שקט מופתי אבל, ההתנהגות של היוקוהמה טובה בהרבה!!

רן 56

New member
A539 שקטים כאילו הם ב mute ../images/Emo24.gif

לאומת המישלינים שצרחו בפניות של 20 קמ"ש כאילו אני על 80

בארי

New member
אני עברתי מישליו וכרגע אליאנס...

ופשוט שקט מאוד מאוד גם בפניות חדות,ממוגנט לכביש ! ללא רעשי לוואי וזה כולל חריקות...האמת שאפילו בסיבסוב <פירפור למי שלא מבין> אין חריקה יש מן רעש כזה שכאילו הוא מעיף אבק,כזה רעש עמום וסיבסוב של כמה מטרים...לעומת המישלין שכן החריקו אוזניים בעת סיבסוב. בכל אופן זה הכל תלוי גם במשקל הרכב על הצמיג,לחץ אוויר שיהיה נכון ולא תמיד אנו בודקים לחץ אוויר נכון...אויר בודקים בעת שהרכב קר בדיוק כמו שמן מנוע ולרוב לחץ אוויר מאבד לאחר מספר עשרות ק"מ 2 עד 5 PSI למי שלא יודע...וזה מתוך ניסיון על משאיות שמאבדות לחצים בערכים גבוהים יותר עקב משקלים משתנים,אז גם ברכב פרטי אנו מאבדים עד כ-5 PSI מלחץ האוויר... וזה בדוק ! וביחס לרעשים בצמיגים,צריך לבדוק עובי ה"בשר" של הצמיג ואם הוא חדש גם סביר שירעיש במקצת עד אשר יתאים עצמו למשקל הרכב והכביש...

SENDA

New member
הצמיגים שלי חורקים בקו ישר../images/Emo70.gif

אחרי שחזרתי מחו"ל התחלתי להרגש שמדי פעם, בייחוד אחרי מאמץ, הצמיגים שלי חורקים גם מנסיעה בקו ישר, כמו כן לרכב יש נטיה קלה לצד שמאל. האם חש קשר בין השתיים
אולי הבולם נדפק
מה עושים עם החריקה

TalDal

New member
עד מתי הצמיגים קרים מספיק לבדיקה..

של לחץ אוויר?

be_roo

New member
אם אתה נוסע למלא דלק

בתחנה הקרובה לביתך (5 דקות בנסיעה עירונית), מספיק הזמן שעבר בעת מילוי הדלק. אחרי כן תוכל למלא בלב שקט. אם אתה פדנט יותר, פשוט תקנה מד לחץ אויר באוטו דיפו, מדוד את הלחץ לפני שאתה מתניע, ומדוד אותו שוב בתחנת הדלק, כך תוכל לדעת כמה הם הספיקו להתחמם.

בארי

New member
אכן כך...

או שתקנה משאבת אוויר ברמת טובה לניפוח צמיגים בבית,דרך המצת של הרכב או דרך החשמל בבית,עדיפות לחשמלי <בבית>...ואם יש לך קומפרסור ברכב תוכל להשתמש בו,אבל תצטרך אחד רציני...למשל במשאיות יש אופצייה לנפח צמיגים דרך הקומפרסור במשאית שמשמש לבלימת המשאית,כי למשאית יש בלמי אוויר.

RedR

New member
במקום נוזל בלמים יש אויר דחוס שפעיל

את מערכת הבלמים ... זה נותן יותר כוח אבל כמובן דורש מערכת גדולה וכבדה של מדחס , מדחסי גיבוי וכו´ ...

בארי

New member
ובכן כפי שהוסבר...

למשאיות יש קומפרסורים אשר מספקים אוויר לבלמים במקום נוזל,רק הבעיה היחידה הקיימת בבלמים אלה,שאם הם מתחממים ממש,אזיי הלכו הברקסים לחלוטין ואז או שיש משאית הפוכה בצד הדרך או בתהום או שיש משאית משתוללת שלא יכולה לעצור... בכל מקרה רבים המקרים בהם נהגי משאיות מאבדים את הבלמים בגלל אי שימוש נכון בהם,בעיקר בירידות של סדום ששם יש מקרים רבים כאלה וכל מכבשי הדרך האלה שקיימים מצד ימין של הכבישים הינם למשאיות כאלה בכדי שיוכלו לעצור...במידה ואיבדו בלמיהם.

RacerX

New member
אמממ, אני לא נהג משאית

אבל בן דוד שלי היה נהג סמיטריילרים בצבא, וממה שהוא סיפר לי, משאית עמוסה בטנק שתשתמש בבלמים שלה בשיפוע הכי קטן תאבד אותם כמעט מיד. לדוגמא בסדום, הוא סיפר שהם הובילו טנקים לדרום ונהג צעיר ניסה לבלום עם הבלמים באחת הירידות. זה נגמר בטריילר הפוך ליד אחד ממכתשי העצירה ובמשאית שיושבת על החרטום. במקום זה יש בלימת מנוע (המכסה שעל האגזוז).

בארי

New member
חחחחחחחחח...

המכסה הזה שעל האגזוז הוא ליופי...ה"אגזוז ברקס" נמצא בתוך האגזוז לפני דוד העמעם,הוא מאט את המשאית ע"י כך שהוא פשוט חונק את המנוע...אבל היום יש עוד שיטות לכך יש גם ריטרדר ויש מיליון ואחת שיטות הכי נפוץ זה האגזוז ברקס...

TRiPLe L

New member
אבל יש עוד כמה דברים!

ג´ייקוב שאם נעלמים לך הברקסים במשאית אתה יכול לעצור לחלוטין בהדרגתיות יש גם בקרס עגלה! שמשמש את הנהג בירידות שלא יתחממו הברקסים הרגילים ועוד יש שתי סוגי בלומי מנוע למינהין!

בארי

New member
טוב האמת שרק עתה שמתי לב בכלל...

להודעה הראשית !!! ידידי,אם הם חורקים באופן לא נורמאלי בסיבובים זה משני סיבות: 1. אתה נכנס לסיבוב מהר וגורם לחריקת הצמיגים. 2. אולי הכביש קצת לוהט והזפת הרי מתחממת והצמיג טובע חותמו בזפת ולכן גם חורק. 3. אם תיסע בקו ישר במהירות בין עירונית והרכב סוטה חזק לאחד הכיוונים,אזיי אתה צריך כיוון פרונט. אז הוספתי עוד סיבה,תהרוג אותי !!!

yaron_z

New member
לגבי 3 שנראית לי הסיבה הכי הגיונית

בלי קשר לסטיה בקו ישר. נסה להכנס לכיכר לא מיושבת במהירות טיפה גבוהה מהרגיל, באם תשמש היטב את הצמיגים, או שהם יבשים מאוד (ניתן לבדוק אופטית בקלות - אם רואים סדקים בדפנות הצמיגים הגיע זמנם.), או שאתה צריך כיוון פרונט, מה שטוב בכל מקרה כל חצי שנה, אפילו אם הרכב לא ננהג בצורה "חזקה", ספורטיבית או איך שירצו לקרוא לזה.

בארי

New member
אין צורך בכיוון פרונט כל חצי שנה...

אני עשיתי לאוטו שלי כיוון פרונט ראשון לאחר עשר שנים בהם החלפתי שלוש פעמים צמיגים ללא כיוון פרונט מחודש...כל עוד תשמור על גודל צמיגים לפי הוראות היצרן בעוד הרכב כמובן חדש על הכביש וללא תאונות חזית,לא תצטרך כיוון פרונט אלא אם כן נכנסת לתוך בור בצורה חמורה וזה אומר בום גדול לבולם...לכל מקרה זה בולשיט ואין צורך כל חצי שנה אלא כל החלפת צמיגים במידה והרכב נשאר מאז לידתו עם אותו גודל צמיג לאחר שנים מספר תהיה סטייתו קלה מאוד...לרוב הסטיות נגרמות מאי איזון גלגלים ולא פרונט...האמת שאני עצמי עדיין לא הייתי צריך לעשות איזון פרונט אבל עשיתי שיהיה לא מזיק...

למעלה