צמיגים חדשים

• פותח הנושא tooom
  • פורסם בתאריך

tooom

New member
צמיגים חדשים

כאמור קניתי דייהטסו פרוזה לפני כחודש. הצמיגים שהיו עליה במידה המקורית (225/70/15) היו צמיגי משהו לא ברור של חברת COOPER (חברה גרועה מאד לדעתי), אמנם חדשים אבל צמיגי כביש לחלוטין. בירור מקיף שערכתי בנושא העלה שבארץ לא קיימים צמיגי שטח (AT במקרה שאני חיפשתי) במידות המקוריות של הפרוזה (בעיה ידועה לכל בעלי הפרוזות). לבסוף כמו שכל הנחלים מתנקזים לים הגעתי לגפני מצמיגי החוף בראשל"צ ורכשתי לי בגאווה צמיגי בריג'סטון 694 AT דנדשים ומבריקים במידה שונה מהמידה המקורית, יותר גובה פחות עובי המידה היא 215/75/15. גפני בכבודו ובעצמו נסע איתי למכון הרישוי הקרוב ותוך חמש דקות הייתי בחוץ עם שינוי מידת הצמיג ברישיון כדת וכדין. אין לי מניות אצל גפני (והלוואי והיו) אבל אין לי ספק שהבנאדם הוא מס' אחד בארץ. ממליץ בחום לכל מי שיש לו איזשהי בעיה עם צמיגים לפנות אליו.

ניצול שרשור...

אולי מישהו יוכל להזכיר לי מה המשמעות של כל אחד משלושת המספרים במידת הצמיג. האם במקרה של tooom היה צורך להחליף גם ג'אנטים? ומה הכונה שאומרים צמיג 31" או 33", איך זה מתקשר למידות הקודמות?

tooom

New member
אז ככה

אני יסביר לפי המידות של הצמיג שלי: 215/75/15 215 - רוחב הצמיג במ"מ 75 - חתך הצמיג באחוזים 15 - קוטר ה"ג'אנט" באינצ'ים שאומרים צמיג "31 מתכוונים למידה האמריקאית באינצ'ים. 1 אינצ' = בערך 2.6 ס"מ (והכוונה היא למידה האמצעית - חתך הצמיג באחוזים). ובמקרה שלי לא היה צריך להחליף ג'נטים כמו ששמת לב המידה של הג'אנט נשארה 15 בשני הצמיגים. אני מקווה שעניתי על כל השאלות.

lizard

New member
אז עכשיו הצמיג שלך רחב פחות מהמקורי

וגדול ב5 אחוז מהחתך המקורי? מה זה אומר חתך?

גם אני לא הבנתי

רוחב הצמיג היכן חתך הצמיג באחוזים ממה לא ברור לי כלום אולי אני מפגר אבל תנסו להסביר לי.

tooom

New member
אני ינסה להסביר

חישובי גודל נעשים כך .המידה 215.75.15 215 הינם רוחב הצמיג במ"מ כשהוא נפוח ומורכב על חישוק מתאים. 75 הינם יחס חתך בין רוחב הצמיג לגובהו. 15 הינו קוטר החישוק באינטש 15 מכפלה 2.54" = 380 מ"מ וכך מחשבים: 215 כפול 75% התוצאה כפול 2 התוצאה + 380 (החישוק) והרי לך גובה הצמיג במ"מ. לגבי צמיגים עם מידות באינטשים: 31 הינם קוטר הצמיג באינטשים תכפיל ב- 2.54 תקבל את הגובה במ"מ . 15 קוטר החישוק ( שוב באינטשים ) שאליו מרכיבים את הצמיג המדובר. שים לב שהמידה 215.75.15 הינה מידה מעורבת גם מ"מ וגם אינטשים. אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור

lizard

New member
לפי המשוואה שלך יצא לי שהצמיג

בגודל של 69 מטר. חתיכת צמיג

lizard

New member
עדיין יצא לי מספרים אסטרונומיים.

אני אפרט (בטח יש לי טעות איפשהו...) מצורף קובץ JPG...

tooom

New member
הנה

215 * 75% = 161.25 161.25 * 2 = 322.5 322.5 + 380 = 702.5 = 70.25 ס"מ

lizard

New member
אההה......היית צריך לכתוב 75% -מ-

215 ואת התוצאה להכפיל ב2 ולהוסיף לה 380. עכשיו זה מובן
תודה

tooom

New member
עוד הסבר על הגודל לליזרד

אכן הצמיג שלי עכשיו יותר צר מהמקורי אך יותר גבוה ממנו. השיקולים שהנחו אותי הם שהרוחב של הצמיג פחות קריטי מהגובה שלו, אולי ליופי זה כן קריטי אך לרוב הדברים זה פחות קריטי (אולי חוץ מחולות). כמו כן ההגבהה כל עוד היא בגבול המותר (ולראיה האישור ממשרד הרישוי) רק מוסיפה ליכולות הרכב בשטח.

lizard

New member
אוקי אני חושב שהבנתי.

מה שקורה פה זה שאין בעצם ערך לגובה הצמיג, זה מחושב ע"פ החתך והרוחב. כלומר, פחות או יותר משוואה של 3 נעלמים. השאלה הבאה, שהיא טכנית יותר במהותה היא....האם זה לא מפריע להיגוי? במגנום שלי אם אני מסובב את ההגה עד הקצה שלו, וזה קורה לפעמים, אזי אני חושב שהצמיג נוגע במרכב. (אני לא בטוח).

tooom

New member
זו אכן בעיה שקיימת

יש מקרים של הגדלה של צמיגים שמצריכים שינויים במרכב של הרכב. טיפול בכנפיים לדוגמא. וכן לעיתים קוטר הסיבוב נפגע כתוצאה מכך (אצלי השינוי הוא מינימלי אז זה לא מפריע) מה שכן שינוי משמעותי בגודל הצמיגים גורר אחרי גם שינוי ביחסי העברה של הרכב ע"מ לצמצם נזקים.

עכשיו זה יותר ברור אבל

מדוע כל המתעניין בצמיגים צריך להיות מתמתיקאי מדוע לא לכתוב על הצמיג בפשטות רוחב 22 סנימטרים גובה הצמיג 71 סנטימטרים וקוטר החישוק 38 סנטימטרים ,או הכל באינצ'ים ודי מדוע החישובים שאינם מביאים דבר רק מסבכים. אני יודע שתגידו שאלה מידות בין לאומיות וחישובי החברות והיצרנים אבל זה עדיין מיותר.

למעלה