צמיגים ולחצים

ford prefect

New member
צמיגים ולחצים

קניתי מד לחץ אוויר לצמיגים (מזל טוב לי...) והיום מדדתי את הלחץ, בקדמיים המד הראה 29 ובאחוריים 27, אף על פי שמילאתי אוויר לפני שבועיים בערך. עכשיו השאלה : האם צריך למדוד לחץ כשהאוטו במנוחה הרבה זמן (ז"א כשהצמיג קר, ככה מדדתי היום) או אחרי נסיעה כשהצמיג חם? לפי הספר של הרכב , אמור להיות לחץ 32.

be_roo

New member
כמה דברים

אויר מודדים וגם ממלאים רק כשהצמיגים קרים, אחרת אין לך שום דרך למדוד כמה הם התחממו וכתוצאה מכך כמה גדל הלחץ. דבר שני, ישנם המון מדי לחץ, אבל לא כולם איכותיים. איזה קנית כזה עם סקאלה או מד "צינור"
הצינור הם טובים אבל צריך לדעת לעבוד איתם. בין אלה עם השעון סקאלה יש כאלה שעשויים פלסטיק והם גרועיים, ויש את אלה שעשויים מתכת ועליהם הייתי סומכת יותר. בכל מקרה, לאחרונה צצו בתחנות הדלק של פז משאבות אויר עם שעון דיגיטלי, שמבדיקה מול כמה מדידים הוכיחו דיוק.

ford prefect

New member
קניתי את הפשוט מפלסטיק

כנראה שהוא לא משהו... אני כנראה אקנה אחד טוב יותר. תודה על התשובה

חיים_K

New member
המלצה לתחנה כזאת

תחנת פז בדרך השלום בת"א, קצת לפני עזריאלי אם באים מכיוון גבעתיים. מכשיר ניפוח אוויר דיגיטלי שגם מוריד אוויר אם יש לחץ גבוה מדי, והתגלה כתואם לחלוטין למדיד הדיגיטלי שיש לי, שאני די נוטה לסמוך עליו. חיים, מהאגודה להשוואת לחצים

יוסי®

New member
ואם כבר מדברים על זה, יש למישהו

מושג מה אמורים להיות לחצי האוויר בקליאו 1.4 ? (מודל 98´, אם זה משנה...
)

be_roo

New member
אין לך את ספר הרכב../images/Emo35.gif

וגם לא את המדבקה על הדלת
אופס. אני לא חושבת שתמצא משהו באתר של רנו, אולי שווה לשאול את קרסו במקום לצוד על הכביש רנו זהה ולצעוק לנהג "כמה אויר
"

יוסי®

New member
אה.....

נו טוב, לא חשבתי על זה.... מדבקה על הדלת לא כ"כ זכורה לי, אבל בספר הרכב לא חשבתי לבדוק

be_roo

New member
מדבקה על הדלת

לא נמצאת בדופן הפנימית או החיצונית, אתה לא אמור להבחין בה סתם, כי מה לעשות העסק די מכוער. היא נמצאת בדלת הנהג, בחלק הצר, זה שמוסתר כאשר הדלת סגורה, והיא מפרטת את הלחץ הרצוי מקדימה ומאחורה בדר"כ גם ב-PSI וגם בבארים. אבל אם יש לך את ספר הרכב, בטוח יופיע שם עניין הלחץ.

למעלה