צמיגים ואחיזה

חיים_K

New member
צמיגים ואחיזה

בעקבות הדיונים שהיו פה וב Ynet על ענייני מידות צמיגים ואחיזת כביש, הבטחתי לכתוב איזה מאמר קטן בנושא. חשבתי לעצמי: נחזור קצת לספרים ונכתוב איזה מאמר קטן של עמוד או שניים בשביל החבר´ה. מפה לשם מצאתי את עצמי מסיים מאמר של 15 עמודים (שזה הכי הרבה שכתבתי בחיים בלי לקבל ציון או משכורת)... אין לי מושג אם מבחינת השפה והניסוחים המאמר הזה יהיה מובן לכולם (לא בטוח שהוא מובן לי
), אבל כבר אין לי כוח להמשיך ולדגם אותו, אז קחו ועשו בו כרצונכם. אשמח לקבל הערות. לא יכולתי לצרף את הקובץ בגלל מגבלת הגודל פה, אז קבלו קישור להודעה ב Ynet חיים

סקניה

New member
מודה, לא קראתי את כל המאמר עדיין...

עברתי על ראשי הפרקים וקראתי מספר סעיפים...יפה מאד חיים. המאמר כמובן הודפס וייקרא בשלמותו בהזדמנות הראשונה שתהיה.. ג´רמי- קבל. התייעצתי עם פיזיקאי (תואר שני) ולהל"ן התשובות. נוסחאות כח החיכוך שהשתמשנו בהן לא נכונות!! (אבל הן מתוך ספר פיזיקה.. כן, אבל זו בדיוק הבעיה, הן נועדו לתת לתלמידי תיכון מושג על מהו כח החיכוך ותוא לא!!.) נוסחאות החיכוך הנכונות הינן נוסחאות דיפרנציאליות ובהן הרבה משתנים כמו מהירות, מסה וגם...... שטח מגע. כן, יותר שטח מגע = יותר חיכוך= יותר אחיזה. סקניה- "זה לא אני אמרתי, זה הכמיה..."

גרמי

New member
קיבלתי אבל....

כנראה שלשטח המגע אכן יש השפעה להגדלת החיכוך, אולם לא באופן בו אתה רמזת בדיון הקודם (אתה רמזת לכיוון שהגדלת שטח המגע מגדיל את כוח החיכוך ביחס ישר או במשהו שקרוב לזה) בעוד שההשפעה היא כנראה קטנה יותר. ולחיים - קבל ח"ח עצבני על המאמר, ששתיתי בצמאה רבה.

magician

New member
עבודה רצינית ../images/Emo61.gif../images/Emo61.gif../images/Emo61.gif

אכן השקעה של מחשבה,זמן והרבה רצון טוב כלפי חלק מאנשי הפורום שעדיין חייבים להבין שידיעה של נוסחא אחת בפיסיקה לא עושה אותם לאינשטיין ובודאי שמומלץ להם לנקוט בלשון פחות בוטה! כל הכבוד!!! להלן התיחסות סטודנט לנושא....שהדרך עוד לפניו.... תאריך : 10/01/02 11:42 מחבר/ת : סימון דואר אלקטרוני : [email protected] בתגובה ל: בוקר טוב - הארות נוספות....הצמג המרובע עם אחיזה..... - magician ================================================ ללשטח אין כל קשר לגבי כוח ההתנגדות! רמת החיכוך נקבעת ע"י שני גורמים, בלבד 1. מקדם החיכוך 2. הנורמל שהוא במקרה זה, המסה של החומר כפול הגרביטציה,g, שהיא כוח המשיכה (9.8 מטר לשניה, אגב)N=MG

rtwingo

New member
כל הכבוד חיים! ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

© DrorZi

New member
חיים, אתה משוגע ../images/Emo70.gif

מה זה האורך הזה, למי יש כח לקרוא... ס-ת-ם קבל כל הכבוד עצבני על זה
מאלף ממש. וכמו שאמרת זה רק הקצה. אני עוד לא יודע איך זה יעבור להיות מאמר פה אבל זה יוזכר בדף המאמרים בפרוש. להוכיח שקראתי הכל (אם כי לא הבנתי הכל בפעם הראשונה) בדף המדבר על היגוי אחורי רשום "הגלגלים האחוריים וזו טעות" (שורה 3) צריך להיות "הגלגליים הקדמיים"
עכשיו שאלה, אפשר לשלוח את זה להגה לשאול אותם מה דעתם (במיוחד לאור הכתבה החובבנית בגליון החודש )
ושוב, כל הכבוד, ממש נהנתי לקרוא.
דרור זי, מוריד את הכובע.

חיים_K

New member
אין לי בעיה שתשלח את זה להגה

וכמו כן אשמח אם תשלח לי סריקה של הכתבה.

pomelit

New member
גם אין בעיה להעלות את זה כאן כמאמר

ובאמת כל הכבוד! מבטיחה להתעמק לאט לאט...

Thingumajig

New member
מרתק../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif נפלאות הגומי../images/Emo111.gif../images/Emo70.gif

למעלה