צמח קסם

FireBird

New member
צמח קסם

בוקר טוב לכולם, עברתי דירה בשעה טובה ורציתי לשאול שאלה. הדירה בבניין רק קומות שמתחיו יש כמה מטרים של חול עם שאריות ירוקות בלתי מזוהות. אני לא בוועד הבית ולא קרוב אבל רציתי לשאול, יש איזה שהוא צמח, כגון דשא ובכלל שאני יכול לשים שם במינימום השקעה וידע ולקבל משהו יותר יפה מהבוץ הזה? תודה!

סודA

New member
הבן אדם עומד משעות אחה"צ בגשם ומחכה

לתשובה. למי יש כאן רעיון טוב

אני אנסה-

יש בטכניון איזה צמח מטפס/זוחל, שמכסה שם שטחים גדולים בעלים גדולים ירוקים יפים. הצמח נראה חזק ובעל דרישות צנועות ושאיפות התשטות גבוהות. הבעיה שאני לא יודעת את שמו...אולי אוכל להביא תצלום שבוע הבא. בכל מקרה אם מישהו מהמומחים כאן הוא גם מהטכניון, בטח יידעו על מה אני מדברת. נראה לי שצמח זה יכול להוות מענה זול ופשוט, ויתן שטח ירוק.

מייקלה1

New member
דשא קשה לי להאמין שיגדל. לא

הבנתי ממך אם החלקה נמצאת בשמש או בצל. צמחים לצל חלקי- ירקה מגוונת וירקה ירוקה, היא גם מתפשטת ע"י שלוחות עם צמחי בת. פיקוס ננסי זוחל. וינקה גדולה, משתרשת בקלות לאורך הענפים. חד שפה - איוגה, גם ירוק וגם מגוון, מתפשט ע"י שלוחות דוכסניה הודית,צמח כיסוי מצוין. עצבונית [רוסקוס], נהדרת בצל יוצרת גוש אבל מתפתחת לאט. שרך כלין קיפח,גם מתפשט עם הזמן.

gitta

New member
אם זו אדמת חול

צריך להעשיר אותה בקומפוסט ובאדמת שתילה לפני שמביאים שתילים. אם השטח נמצא באזור שטוף שמש, צמח שקל לגדלו באדמה כזו והוא גם נעים לעין, הוא ה-Portulaca - הרגלה גדולת הפרחים (ממשפחת הריג'לי המשמש למאכל). גם פרח ה"נציץ" בא בשלל צבעים כמו הרגלה, וגם הוא מתפשט במהירות.

מוטי בר

New member
לעניות דעתי,רק קיסוס גדול עלים שורד

בתנאי צל עמוק ואדמה חולית, והוא גם הכי זול וקל להשרשה. גם ירקות לסוגיהן ושרכים יצליחו אם כי זקוקים לאור בכדי להתפשט ולהתרבות. גם את אלו קל מאוד להרבות באופן עצמי ללא קניה.

shlumbergera

New member
הנה צילום של משתרע ומתפשט, מהיר מאד

חסון ועמיד, גם שמש גם צל. מסתפק במעט מים ומשתלט על השטח ביד חזקה. לא מכירה את שמו. אם תרצה ייחורים שלח לי מסר. ואם תפקח עיניים אולי תראה אותו בגינות הציבוריות הקרובות.

למעלה