צמח עגבניות שרי חולה

DaFish

New member
צמח עגבניות שרי חולה

קבלתי מחבר לפני כחודש עציץ קטן עם צמח עגבניות שרי. השקתי אותו כל 3 ימים ושמתי אותו במקום הכי מואר בחלון מחוץ לבית שרוב היום אין בו שמש ישירה. הוא התחיל לקמול ועכשיו הוא ממש יבש. ניסיתי להעלות לפני כן את תדירות ההשקיה אך זה לא עזר. אשמח ללמוד במה אעיתי להבא ואולי ניתן להצילו יש בסמוך אליו (בעציץ נפרד) פלפל חריף קטנטן שחיו בסמוך אחד לשני גם אצל החבר.

אולי....

שלום וחג שמייח. ככה-יכול להיות שהצמח הועבר מעציץ לעציץ ונחלש בשל העברה? האם היו לו תמוכות לטפס עליהן? האם האדמה בעציץ מאווררת?או מאווררת יתר על המידה כך שהמים מיד יורדים מהעציץ. האם לא הגיעו כנימות לטעום מהעגבניות? שיהיה בהצלחה.

DaFish

New member
חג שמח ולא

העציץ לא הועבר, לא ראיתי טפילים, האדמה מאווררת אבל במידה הנכונה לדעתי, מלבד להשקותו לא נגעתי בו (חוץ מללטף לפעמים :O)) חקלאי אמר לי שאולי צריך לדשן אותו....אצל החבר הוא היה כמה חודשים טובים רק עם השקיה....

נו שוין...אז נשארו רק 2 אפשרויות

או שהעציץ כבר קטן על השורשים או שפשוט לא היה לו טוב שם. אחרי ככלות הכל מה עוד יכול לקרות? אם אתה שייך לאלה שמלטפים תנסה שוב... מתישהו זה יצליח. ורק אצלי בחצר הם צומחים כמו יבלית...(-: אתה חמוד אתה.

DaFish

New member
תודה...אבל

אני הייתי רוצה להבין למה זה קרה על מנת שאוכל להמנע מכך בעתיד. האם יש מצב שבו צריך לדשן או לעשות משהו מלבד לתת לעציץ אור (לא שמש ישירה מדי) ומים אחת ליומיים שלושה ? ודרך אגב...ה "לא היה לו טוב שם" זה ברמת שמש או בקשר לפרמטרים אחרים ? המשך שבוע נעים :O)

כמי שמלטף...

לפעמים גם לנו לא טוב בלי יכולת להבין למה. מעבר לכך אולי היו שם רוחות , אולי השכנה מלמעלה תלתה שם משו שטפטף חומר ניקוי... אל תתייאש. לא נראה לי לפי מה שתארת שזה בידייך. קח עגבניה תפתח אותה ותשים בעציץ תשקה וזהו. אל תקח ללב. מקסימום תשנה מיקום לילה טוב

DaFish

New member
>ודה על העידוד מתוקה

סתם ככה לקחת עגבניית שרי, לחתוך אותה ל-4 מלמעלה , לכסות באדמה ולהשקות אחת ליומיים שלושה ? מגניב...אם זה כך אפתח משתלת שיחי עגבניות.....

קבלי את עצת החקלאית

(אחרי 3 שנים של עבודה בחממה של מלפפונים ועגבניות בבי"ס חקלאי.....אולי אני זוכרת דבר או שניים) ככה...הצמח צריך לחות גבוהה,קצת מינרלים, תמיכה להשען עליה לגובה (אני ממליצה לחבר 3 מקלות כמו מתקן לתליה ועל המקל העליון לקשור חוט שיהיה ארוך מספיק, וכל פעם ללפף מסביב לענף הראשי) מענפים שכבר העגבניות בשלות או נקטפו מומלץ "לנקות" את העלים של הצמח (גם את הרגילים וגם את הענפים שמהם נקטפו העגבניות) צריך לגזום כמה שיותר קרוב לענף הראשי ככה חוסכים מים והשקעה בשמירה על העלים של כל הצמח והצמח שמקיע את רוב המזון בעגבניות

למעלה